Releases: De beste games van 2022 - deel 1

Geplaatst: 1 juli 2022 10:00
Aangepast: 28 oktober 2022 16:46

Het voelt misschien overweldigend om een keuze te maken tussen alle games die dit jaar zijn verschenen. PlayStation, Xbox en Nintendo hebben allemaal een flinke collectie aan uitmuntende games mogen ontvangen. Vandaag vertel ik je welke games uit het releasejaar 2022 tot nu toe de beste zijn en zeker de moeite waard zijn als eventuele afstudeercadeautjes! Van de grootste avonturen tot de meest vermakelijke multiplayer-games, hier zijn de beste games van 2022 (tot nu toe)!

Guide Beste Games 2022 deel 11

Avonturen in de meest magische werelden

In Pokémon Legends Arceus verken je de Sinnoh regio als nooit tevoren. Niet alleen speelt deze Pokémon-game zich af in het verleden, maar ook exploreert het nieuwe gameplay-mogelijkheden die nog niet eerder vertoond werden in de populaire Japanse serie. Pokémon Legends is een ervaring die je moet meemaken als Pokémon-fan. Misschien zie je de invloed terug in de aankomende Pokémon Scarlet en Violet! Bekijk hier onze review van Pokémon Arceus Legends.

Horizon Forbidden West is het vervolg op Zero Dawn. Je volgt het verhaal van Aloy. In deze wereld, die bewoond wordt door allerlei mechanische wezens, moet je HADES vernietigen om zo de wereld te redden. Een grote game, voor degene die met smacht zit te wachten op een groots avontuur. Een PlayStation-titel die niet kan ontbreken in je collectie. Bekijk hier onze review van Horizon Forbidden West.

Heb je liever een wereld, waarmee je al bekend bent? Eentje die zich vestigt in één van de populairste franchises aller tijden. Een wereld die compleet bestaat uit de bouwstenen van LEGO? Dan heb ik goed nieuws voor je. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is hier en neemt het motto 'groter is beter' wel heel letterlijk. Geniet van de negen films, tv-series en allerlei andere personages in het grootste Star Wars-avontuur van dit moment. Bekijk hier onze review van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

Als we het hebben over de beste games van 2022, dan kan het niets anders dat je de naam Elden Ring hoort. De actie/RPG van Fromsoftware heeft zich bewezen als niet alleen één van de beste games van dit jaar, maar ook van dit decennium. Exploreer een gigantische open wereld en strijd tegen de grootste en onwerkelijke eindbazen die deze industrie te bieden heeft. Oh, Elden Ring. Bekijk hier onze review van Elden Ring.

Heerlijk racen en sporten

PlayStation is het ideale platform voor een potje racen. Voornamelijk omdat Gran Turismo 7 zich daar exclusief bevindt. In deze simulatie/racegame draait het om de kunst achter de auto's. Het vakmanschap komt aan bod en daarom is deze titel ook een must have voor elke racefan. Bekijk hier onze review van Gran Turismo 7.

Mocht je nou houden van snel gaan, maar niet per se interesse hebben in auto's, dan is OlliOlliWorld misschien wel iets voor jou! In de kleurrijke game ga je een pro worden op een skateboard. Van de meest zieke trucjes tot lekker casual rijden, deze sportgame heeft niet zomaar een ontzettend hoge score van ons mogen ontvangen. Bekijk hier onze review van OlliOlliWorld.

Sinds het debuut van Max Verstappen is de Formula 1 weer razendpopulair in Nederland. Daarom is het niet gek dat we ons goed vermaakt hebben met F1 22. Het is dé beste manier om Formula 1 op je beeldscherm te ervaren, maar dan met een controller in je hand in plaats van een afstandsbediening. Laat de innerlijke Schumacher in je los en pak die koppositie! Bekijk hier onze review van F1 22.

De indies doen ook mee!

Een opvolger die alles beter doet dan zijn voorganger. Rogue Legacy 2 heeft de prestatie al in de titel zitten. In deze roguelike/actiegame ga je door kastelen heen en versla je tientallen monsters. Geen enkel potje is hetzelfde, want niet alleen de levels blijven veranderen, maar ook jouw personage. Bekijk hier onze review van Rogue Legacy 2.

Soms wil je gewoon genieten van een goed geschreven verhaal. Soms wil je gewoon lachen, gieren en brullen. Laat The Stanley Parable: Ultra Deluxe dat nou precies voorschotelen. Ga je luisteren naar de commentator of ga je alles eraan doen om het bloed onder zijn nagels vandaan te halen? De keuze is aan jou. Bekijk hier onze review van The Stanley Parable: Ultra Deluxe.

Op een nieuwe Zelda-game moeten we voorlopig nog even wachten. Gelukkig is Tunic hier. Deze bijzondere titel is universeel geprezen om de strakke gameplay en unieke wereld. Het heeft veel weg van de oudere Zelda-games, omdat het exploratie op de eerste plek zet en het een gevoel van wonder weet over te brengen. Bekijk hier onze review van Tunic.

Multiplayer gems

Wil jij een potje puzzelen met je soulmate? Dan moet je zeker even We Were Here Forever checken. Hersenkrakers zitten verspreid in deze puzzelgame. Heb jij het in je om het mysterie op te lossen? Pak dan je dichtstbijzijnde co-op partner en laat zien wat je kan! Bekijk hier onze review van We Were Here Forever.

Het is wellicht niet meteen de koning van het horrorgenre, maar Evil Dead: The Game is ontzettend groovy. Je speelt als Ash of één van zijn vrienden en neemt het op tegen de Kandarian Demon. Of speel je liever als het monster zelf en laat je je maatjes een hoedje schrikken? Aan jou de keuze. Bekijk hier onze review van Evil Dead: The Game.

Nostalgie is een krachtig middel en het komt zeker voor in Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge. Speel tot en met acht spelers in deze retro brawler en laat Shredder zien wie hier de baas is. De ideale couch co-op game, het enige wat ontbreekt zijn een paar stukken pizza. Bekijk hier onze review van Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge.

Zo, hopelijk heb je nu een beter idee wat er dit jaar uitgekomen is en zichzelf waardig heeft bewezen voor jouw zuurverdiende centjes. Zijn er nog andere games die dit jaar zijn uitgekomen die jij graag een shout-out wilt geven? Laat het ons weten in de comments. Voor nu wens ik je veel gameplezier en kom in december terug voor deel twee van de beste games van 2022!

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Elden Ring

Series

Dark Souls

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 februari 2022

Ontwikkelaar

FromSoftware

Gameliner Awards

Beste game van 2022

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord