Ontwikkelingen in mobiel gameland

Als je het over gamen hebt, dan denken de meeste mensen aan het gamen op de pc, Xbox of PlayStation. Toch vinden er ook veel ontwikkelingen plaats op het gebied van mobiel gamen. Je kunt dan denken aan de Nintendo Switch, maar ook gewoon aan je smartphone. Iedereen heeft tegenwoordig altijd wel een smartphone bij zich. Natuurlijk snappen ook fabrikanten dit, waardoor er allerlei ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van mobiel gamen. Ben jij benieuwd naar deze ontwikkelingen? Lees dan verder!

Steeds betere telefoons

Smartphones hebben zich razendsnel ontwikkeld en blijven dit de komende tijd ook doen. Nieuwe toestellen zoals de Huawei Mate 20 van KPN zijn niet alleen grafisch erg goed, maar ook de processoren worden steeds beter. Hierdoor wordt het mogelijk om vrij grote games te spelen met dit toestel. De Huawei Mate 20 loopt zelfs iets voor op de software van nu. Je zult pas echt merken hoe krachtig dit toestel is zodra er nieuwe games wordt uitgebracht. Er worden steeds betere games uitgebracht voor de smartphone. Naar verwachting duurt het niet lang meer voordat je ook op je smartphone serieuze games kunt spelen.

Google Stadia

We kunnen het natuurlijk niet over mobiel gamen hebben zonder Stadia te benoemen. Dit is een streamingdienst die Google onlangs gepresenteerd heeft. Streamingdiensten zijn op dit moment al erg populair om series en films mee te kijken, maar Stadia is een streamingdienst om mee te gamen. Met Google Stadia wordt het straks overal mogelijk om te gamen. Je kunt de spellen eenvoudig naar je telefoon of computer streamen. Met behulp van chromecast kun je het spel eenvoudig op een televisie projecteren. Doordat Stadia gebruik zal maken van lokale Google servers zal er nauwelijks vertraging zijn. Google Stadia zal waarschijnlijk heel wat verandering met zich meebrengen!

onbekend

Call of Duty gaat mobiel

Activision is ermee bezig om een mobiele versie van Call of Duty uit te brengen. Naar verwachting wordt dit niet zomaar een simpel spelletje, maar een serieuze game waar je zelfs als console-gamer enthousiast van wordt. Call of Duty: Mobile heeft nog geen releasedatum gekregen, maar naar verwachting zal dit niet ontzettend lang meer duren. Dit bewijst maar weer dat deze techniek zich razendsnel blijft ontwikkelen. De verwachting is dat andere fabrikanten al snel zullen volgen en dat het mobiele gamen de komende jaren enorme stappen gaat maken. Een goede reden dus om nu toch eens die mooie Huawei Mate 20 aan te schaffen!

onbekend

De toekomst van online gamen ziet er rooskleurig uit. Mobiele telefoons worden steeds beter, voornamelijk op het gebied van processoren. Hierdoor kunnen de nieuwste mobiele telefoons nu zware spellen aan die eerder al op spelconsoles gespeeld konden worden. Daarnaast komen er ook steeds meer streamingsdiensten online zoals bijvoorbeeld Stadia. Deze diensten maken gamen op de telefoon steeds toegankelijker. Tot slot moeten natuurlijk ook videogame producenten meegaan met de tijd. Activision, de maker van Call of Duty, brengt op korte termijn de mobiele versie van het spel Call of Duty online. Gameliefhebbers hebben dus genoeg om naar uit te kijken!

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?