God of War: Ragnarök wordt veel toegankelijker

Geplaatst:
Aangepast: 22 mei 2022 15:37

In een blogpost heeft Sony meer dan 60 toegankelijkheidsopties voor God of War 2: Ragnarök aangekondigd. Veel kritiek op de toegankelijkheid van de vorige game is meegenomen in deze opties.

God of War 2: Ragnarök geeft eindelijk een teken van leven. Hoewel er nog geen nieuwe gameplay te zien is, heeft ontwikkelaar Sony Santa Monica nu enkele van de vele toegankelijkheidsopties gepresenteerd. Hiermee kun je game aanpassen zoals jij dat wilt. Dit maakt Ragnarök nog toegankelijker voor mensen met een beperking dan zijn voorganger. De game biedt namelijk meer dan 60 opties. Sony laat ook zien dat er naar de kritiek op de voorganger is geluisterd. Een punt van kritiek op de toegankelijkheidsopties van de vorige game was de leesbaarheid van de ondertitels. Dit zou in het vervolg veel beter zijn. De maximale grootte van symbolen, tekst en het tekstgebied zijn veel groter. Daarnaast kunnen namen, tekst en bijschriften in verschillende kleuren worden gekleurd en kan de tekstachtergrond donkerder of vervaagd worden. Je kunt nu ook ondertitels aanzetten voor belangrijke geluiden om bijvoorbeeld te helpen bij het oplossen van puzzels. Een andere grote uitbreiding is de hoog contrast modus. Je kunt kleuren toewijzen aan belangrijke objecten zoals vijanden, vrienden en quest-objecten. Hierdoor zijn ze duidelijk te onderscheiden van de achtergrond en als dat niet genoeg is kan de achtergrond ontkleurd worden. Je kunt de modus permanent inschakelen of activeren met een veegbeweging. Er zijn nog veel meer toegankelijkheidsopties zoals het aanpassen van de knoppen, audioaanwijzingen en een navigatie hulp om er maar een paar te noemen.

God of War Ragnark toegankelijkheidsopties 1

Tot nu toe heeft Sony zich stilgehouden wanneer God of War: Ragnarök eindelijk zal verschijnen. De game staat oorspronkelijk gepland voor 2022.

Bron: Sony
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot God of War: Ragnarök

Series

God of War

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4, PlayStation 5

Releasewindow

9 november 2022

Ontwikkelaar

Santa Monica Studio

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord