De Sims 4: Middelbare School

 • Ontwikkelaar Maxis
 • Eerste releasedatum 28 juli 2022
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre Simulatie
 • Gameliner score

Review: De Sims 4: Middelbare School - Vermakelijk met verloren potentie - Pc

De Sims 4 is letterlijk de game waar ik de meeste uren in heb gestoken de afgelopen jaren. Dit jaar heeft de levenssimulatie tot nu toe een wisselend jaar gehad met nieuwe content. De Sims 4: Mijn Bruiloft is echt geen leuk feestje, maar De Sims 4 Weerwolven is weer een van de leukste gamepacks tot nu toe. Nu is het tijd voor het eerste uitbreidingspakket van het jaar met De Sims 4 Middelbare School die eindelijk meer content toevoegt voor tieners. De vraag is natuurlijk of de game tot de betere groep uitbreidingen hoort van 2022 of tot de mindere.

Eindelijk meer content voor tieners

Een van mijn grootste ergernissen aan De Sims 4 was de beperkte hoeveelheid content voor tieners. Eigenlijk waren ze voor de release van deze pack eerder kleinere volwassenen die naar School gingen in plaats van naar het werk. Dit omdat de Create a Sim-items (CAS) vaak alleen op de volwassenen gericht waren. Met de Ouderschap gamepack uit 2017 is geprobeerd dit probleem al op te lossen, maar toch voelde het voor mij niet genoeg, want de activiteiten voor tieners veranderden niet. Nu, vier jaar later, voegt de Sims-team eindelijk nieuwe content toe voor tieners. Van unieke aspiraties om te doen voor je pubers tot de nodige CAS-en build & buy-items om de stijlen van je Sims-tieners vorm te geven.

Daarnaast kun je al je tiener Sims naar school volgen en naschoolse activiteiten zoals cheerleading, computerclub, Rugby en de schaakclub doen. Natuurlijk zijn er ook schoolfeesten en een diplomaceremonie als je Sims klaar zijn met school. Helaas kun je de Sims niet naar de trainingen volgen, maar de wedstrijden die elke week plaatsvinden voor alle clubs kun je wel bijwonen. Het leek erop dat dit weer een goede uitbreiding ging worden, maar naarmate ik meer speelde, liep ik toch tegen wat dingen op.

De Sims 4 Middelbare school review1

Weinig vrijheid en interactie

De middelbare school is gelimiteerd tot de wereld van Copperdale en het is niet mogelijk om andere Middelbare scholen te bouwen in de andere werelden. Aangezien het de enige school in de Sims-wereld is, moeten tieners vanuit de tropen, woestijn of de bergen helemaal naar Copperdale afreizen om naar school te gaan. Nu is het alleen een laadscherm, maar toch voelt het raar dat het niet mogelijk is om andere scholen te bouwen in de andere werelden van De Sims 4. Wat mij ook opviel, is dat je elke dag andere klasgenoten hebt, wat het maken van vaste vrienden in je klas onmogelijk maakt. Ik snap deze keuze niet helemaal. Op zijn minst zouden de tieners uit Middelbare School vast in de klassen gezet kunnen worden, want terwijl ik mijn Sims naar school stuurde, zag ik de nieuwe tieners uit de uitbreiding maar twee keer voorbijkomen.

De schooldagen voelen na een paar uur ook een beetje eentonig aan. Je Sim voert opdrachten uit, gaat naar de les, heeft lunchpauze en na de laatste les is het alweer het einde van de schooldag. In de lessen zie je De Sims eigenlijk alleen maar zitten en de les volgen. Soms krijg je een pop-up met een keuzemenu, maar tieners krijgen geen opties om vragen te stellen, een grap uit te halen met de docent of stiekem op de telefoon te gamen. Ze zitten daar maar tot de les over is. Na een tijdje begint het echt eentonig te worden en heb je eigenlijk geen zin meer om actief naar school te gaan.

De Sims 4 Middelbare school review2

Verloren potentie

Ik denk dat De Sims 4 Middelbare School een heel gaaf uitbreidingspakket had kunnen zijn en er zitten ook goede dingen in. De aspiraties, persoonlijkheidseigenschappen, nieuwe vaardigheden en de naschoolse activiteiten voor tieners miste ik echt in mijn game en ik ben oprecht blij dat ze er nu inzitten. De wereld is ook heel leuk met de pier als groot hoogtepunt als geweldige plek voor dates of gewoon om rond te hangen. Toch heb ik het gevoel dat er nog wat mist en dat had ik de hele tijd tijdens het spelen. Er zit zoveel potentie in deze pack, maar ik heb het idee dat het team niet alles eruit heeft gehaald wat erin had kunnen zitten.

Tel daar nog eens bij op dat de game op dit moment niet goed draait met de update die voor de Middelbare school is uitgekomen en dat komt het speelplezier ook niet echt ten goede. Toch weet ik dat er dingen in deze uitbreiding zitten die ik heel vaak ga gebruiken in mijn families. Alleen het naar school gaan met mijn tieners ga ik denk ik niet elke dag doen vanwege de eentonigheid. Als er wat meer vrijheid en interactie in de schooldag had gezeten, was het verleidelijker geweest om vaker met je tieners naar school te gaan.

De Sims 4 Middelbare school review3

Het eindoordeel van Jolien Mauritsz

De Sims 4 Middelbare School voegt eindelijk meer content voor tieners toe. Dit doen ze goed met de speciale aspiraties, CAS-items en naschoolse activiteiten, maar op gameplaygebied is het een beetje eentonig. Je krijgt een lijstje met opdrachten en zit in de lessen waar je niks anders kan doen dan naar de docent luisteren. Hier had naar mijn mening veel meer potentie in gezeten om unieke verhaallijnen te creëren voor tieners en ik vind het zonde dat het er niet inzit.

 • Pluspunten
 • Eindelijk meer content voor tieners
 • Naschoolse activiteiten zijn leuke toevoeging
 • CAS en build & buy items zijn goed
 • Wereld is gaaf met pier als grote hoogtepunt
 • Minpunten
 • School beperkt tot Copperdale
 • Weinig vrijheid en interactie tijdens een schooldag
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?