Check hier alle THQ Nordic Showcase content

De Sims 4: Mijn Bruiloft

 • Ontwikkelaar Maxis
 • Eerste releasedatum 23 februari 2022
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre Simulatie
 • Gameliner score

Review: De Sims 4: Mijn Bruiloft - Geen vrolijk feestje - Pc

Geen Sims 4 gamepakket was zoveel besproken als Mijn bruiloft. Kort na de aankondiging maakte het De Sims 4-team bekend dat Mijn Bruiloft niet in Rusland uitkwam door een anti LHBQT+ wet. Na veel protest mocht het gamepack alsnog uitkomen in het land, maar de release werd wel met een week uitgesteld. Dit om zogenaamd de release in Rusland nog voor te bereiden. Alleen toen ik de game opstartte, kreeg ik al snel het vermoeden dat dat niet de enige reden was.

CAS is uitgebreid voor vrouwelijke Sims, teleurstellend voor mannelijke Sims

Laten we beginnen met het startpunt van elke Sims-save, CAS of create a Sim. Bij elke uitbreidings-, game- of stuffpack en sinds een paar jaar kits komen er nieuwe cas items uit. Kleding, haarstijlen, make-up en accessoires hebben voor Mijn Bruiloft natuurlijk allemaal een bruiloft-thema. Voor De Sims vrouwen is er genoeg te vinden. Alleen de voor de mannen is op één haarstijl en een paar pakken na de uitbreiding zeer beperkt. Het is niet de eerste keer dat er heel weinig CAS items voor het mannelijk frame worden toegevoegd in een nieuw gamepack. Dit blijft één van mijn grootste ergernissen in De Sims 4 en ik baalde dat het in Mijn Bruiloft weer hetzelfde was.

De items die er zijn, zien er prima uit… als je de LHBQT+ swatches even wegdenkt. Die zien er eerder uit als circuskleding dan als pride bruiloft kleding. Een beetje alsof er een jpg van een regenboog afbeelding op de jurken en pakken zijn geplakt. Voor een gamepack dat zich hardmaakte voor het bestaansrecht van hun cover, had ik gehoopt dat ze ook iets meer aandacht hadden gestopt in de bijpassende CAS-items.

onbekend

Tartosa, is prachtig

In De Sims 4: Mijn Bruiloft kun je een nieuwe buurt ontdekken en bewonen. In dit geval gaat het om Tartosa, een mediterrane geïnspireerde wereld met een goedlopende bruiloftsindustrie. De wereld ziet er echt prachtig uit met de witte stranden en een bijpassend dorpscentrum waar je alle benodigdheden kunt halen voor je Sims bruiloft. Boeketten, pakken, jurken en taarten. De buurt heeft ook de eerste officiële bruiloft locatie, waar je letterlijk alle bruiloft-evenementen kan houden als je wilt. Voor al deze zaken kun je in Tartosa terecht.

Waar ik mij aan stoorde met Tartosa is, dat je niet de winkels in kunt om te winkelen voor je Sims grote dag. In plaats daarvan heb je rabbit holes en kramen, zoals in de eerdere packs. Alleen in Aan het werk, waar de bezoekbare winkels juist een belangrijk onderdeel zijn, is dat niet het geval. Ondanks de kleine ergernis van de winkels, weet ik vrijwel zeker dat ik Tartosa ga gebruiken om mijn Sims te laten wonen en hun bruiloften te houden, als die het doen tenminste.

onbekend

Buggy galore en omslachtig

Geloof de trailer niet, want de bruiloften zijn verre van perfect in Mijn Bruiloft. Met heel veel moeite heb ik mijn sims laten trouwen. De ambtenaar kwam niet opdagen, gasten bleven niet zitten ondanks de opties en ik kon de bruiloftstaart die ik had gekocht niet meer vinden. Verder moest ik meerdere keren mijn sims gasten bevelen om dingen te doen, omdat ze hun gesprekken belangrijker vonden. Uiteindelijk gaf ik het op en eindigde de bruiloft eerder, omdat de bugs al het plezier uit de bruiloft haalden.

De bruiloften zijn ook heel omslachtig geworden met alle opties en bevelen, die het vaak niet willen doen. Ook is het zo dat de bruiloften en bijhorende feesten een soort afvinklijst zijn geworden. Je kiest welke je wilt doen, doet ze en iedereen vertrekt weer. Bij bruiloften voor deze pack was er een timer was die afliep, zodat je ook echt met je gasten kon feesten na alles te hebben gedaan. Ik snap niet waarom ze dit hebben weggehaald en het is echt zonde dat ze dit hebben toegepast. Nu voelen alle feesten in Mijn Bruiloft saai en emotieloos aan.

onbekend

Het eindoordeel van Jolien Mauritsz

De Sims 4 Mijn Bruiloft was helaas een grote teleurstelling voor mij. De bruiloften en bijbehorende feesten bestaan uit een afvinklijstje, waarbij het afhangt van de vele bugs of de acties werken. Het enige mooie aan deze pack is de wereld, maar dat alleen is niet de prijs voor deze pack waard. Ik raad aan om te wachten en Mijn Bruiloft pas aan te schaffen als het de nodige patches heeft gehad, want op dit moment is het gewoon niet leuk om te spelen.

 • Pluspunten
 • Tartosa is een prachtige wereld
 • Minpunten
 • Bugs
 • Weinig cas-items voor mannen
 • LHBTQ+ items zien er niet mooi uit
 • Veel gameplay functies doen het niet of met moeite
 • Bruiloft en bijhorende feesten zijn afvinklijstjes geworden
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?