Trifox

  • Ontwikkelaar Glowfish Interactive
  • Eerste releasedatum 14 oktober 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , Avonturen , Indie
  • Gameliner score -

Preview: Trifox – Een vos met veel streken

In 2019 werd de game Trifox geïntroduceerd. Een kleurrijke game waarin je met een vos speelt die zijn territorium wil verdedigen tegen indringers. In de trailer destijds kon je zien hoe de vos daar de nodige listige trucjes voor heeft. De game heeft sindsdien vertraging opgelopen, maar de demo is nu te spelen op Steam tijdens Next Fest. Een goede tijd om te kijken wat er ondertussen van de game terecht is gekomen en of het de moeite waard is om er naar uit te kijken.

onbekend

Sluw als een vos

Toen ik Trifox voor het eerste opstartte, dacht ik meteen aan de oude 3D-platformer games zoals Spiro. De demo ziet er vrolijk en heel kleurrijk uit met de bekende cartoony vormgeving. Je wordt in de demo meteen in het diepe gegooid. Je start de demo direct in een soort thuisbasis waar je kunt kiezen uit de drie uitrustingen voor de vos. Je kunt daar kiezen om te spelen als een engineer, mage of warrior. Iedere uitrusting heeft zijn unieke speelstijl. De demo start met de vos helemaal uitgerust als engineer dus ik ben daarmee aan de slag gegaan.

Het werd al gauw duidelijk dat de game, ondanks de look van 3D-platformers, niet hetzelfde speelt als de oude platformers. Trifox is eigenlijk een twin stick shooter en brengt daarmee een nieuwe twist naar het genre. Je krijgt in het begin van de demo de kans om je abilities te testen op een paar mannequins die daar staan. Echter, een tutorial ontbreekt, dus het was nog even zoeken naar alle controls, toen de eerste golf van vijanden op me afkwam. Trifox vond ik fijn en soepel spelen, toen ik de controls eenmaal onder de knie had. Er zit veel vaart in de vele gevechten in de demo en dat voelde in het begin wat chaotisch. Wanneer je een gevoel krijgt voor de controls, begin je ook te begrijpen hoe je de gevechten kunt sturen en kun je de chaos beheersen. Op dat moment komt de demo goed tot zijn recht.

onbekend

Kort en intens

De demo is helaas erg kort en laat maar een klein gedeelte van de game zien. Ik was in een halfuur klaar met het level, want in de demo ben je voornamelijk bezig met de gevechten. Je krijgt al wel hints over andere elementen die in de complete game zitten. Er zijn verschillende hendels die je moet gebruiken om verder te komen in het level. Die laten al wel zien dat er inderdaad puzzels in de game zitten. Ook zat er een hele kleine hindernisbaan in de demo waar er pijlen uit de muur geschoten worden. De hindernis was te klein om al een goed beeld te krijgen van de uitdagingen die je op je pad tegenkomt wanneer je de game gaat verkennen. De puzzels en hindernissen zouden goed binnen het genre passen en lijken me een leuke mix samen met de twin stick shooter controls.

De gevechten daarentegen worden wel sterk neergezet. Na mijn eerste keer als engineer heb ik ook de mage en warrior uitgeprobeerd. De mage en warrior voelen meer aan als een traditionele twin stick shooter. Terwijl de engineer de game ook een tower defence element geeft met de mijnen, turrets en muurtjes die hij neer kan zetten. Dat was wel even wennen, maar de engineer is mijn favoriet. Hoewel ik nu Trifox heb kunnen ervaren, waren veel van deze dingen al bekend bij de reveal trailer van Trifox. Het demo level is namelijk precies het level uit die trailer, zonder veel nieuws. Het level loopt soepel en er is duidelijk veel werk ingestoken. Toch is het weinig vooruitgang na bijna twee jaar ontwikkeling.

onbekend

Voorlopig Oordeel van Kyllian Franken

De demo van Trifox heeft een goede indruk op me achtergelaten. Als de rest van de game dezelfde kwaliteit heeft dan is het zeker een game om naar uit te kijken voor de liefhebbers. Ik blijf wel voorzichtig, want de game is al erg lang in ontwikkeling zonder veel nieuws te laten zien. Daarnaast laat deze demo alleen de gevechten goed zien en niet gedeeltes van het verhaal, de puzzels of het verkennen. Nu dat de demo van Trifox is uitgebracht, komt er misschien meer vaart in de ontwikkeling. De demo is een goede basis voor de game en als die verder wordt uitgebreid, kan er een sterke game uitkomen. Ik durf daarom met voorzichtig optimisme uit te kijken naar de complete game.

Over auteur Kyllian Franken

Kyllian Franken Naast het schrijven voor Gameliner neemt onze Kyllian regelmatig de controller ter hand om zich in een tof avontuur te storten. Of het nu gaat om een sciencefiction game als Mass Effect of een thriller als BioShock, Kyllian speelt wat Kylli-kan. Ook voor een goede indie game draait hij zijn hand niet om. Sterker nog, stiekem heeft hij er een zwak voor. Kijk dus niet raar op als je hem betrapt op een speelsessie met Sable of Road 96.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?