Trailer
Awesomenauts-ontwikkelaars keren terug voor onafgemaakte game Nubs!
gisterenOud-Ronimo Games-leden hebben de handen ineengeslagen om hun onafgemaakte game Nubs! weer op te pakken.
Wie op de dag van vandaag op zoek gaat naar een gaming headset voor de pc, heeft genoeg te kiezen. Vrijwel iedere hardware fabrikant, alsook de gevestigde gaming pc fabrikanten, hebben er minstens eentje in het assortiment. Opvallen is dus nog best een tricky uitdaging. RGB, virtueel 7.1 surround sound, uit vrijwel elk vaatje is al getapt. Met de Mindframe breekt de OMEN-serie van HP toch weer een nieuw vat aan, welke er letterlijk voor moet zorgen dat we het hoofd koel houden, hoe verhit een potje gamen ook kan worden.
Hoe? Simpel. Door van de oorschelpen van de Mindframe letterlijk mini-koelkastjes te maken. Middels een techniek - welke HP de lekker smoelende naam FrostCap geeft gegeven - worden de oortjes lekker koud gehouden door de earcups van actieve koeling te voorzien. Hoewel dit als een verschrikkelijk afgezaagde gimmick klinkt, werkt het wel, zonder dat (de meeste van ons) daar op enige manier hinder van ondervinden. De koeling maakt namelijk geen gebruik van hoorbare ventilatortjes, maar van USB aangedreven koelelementen. Hoe koud deze worden, bepaal je uiteindelijk zelf. Middels de software van HP - welke in de Microsoft Store te downloaden is - valt namelijk te kiezen uit een hoge, gemiddelde of lage koeling. Uit kan ook, maar dan mis je uiteraard wel het hele doel van de HP OMEN Mindframe.
Maar werkt het ook echt? Het antwoord daarop is ja. Nu koelt de Mindframe niet zo hard dat je het ijs van je oorschelpen moet krabben, maar koelen doet de headset absoluut, zij het subtiel. Op een gegeven moment let je er namelijk helemaal niet meer op. Tenminste, dat was in mijn geval. Toch merk je het op de lange termijn wel, vooral wanneer je het type bent dat al snel hinder krijgt van headsets, omdat ze broeierig beginnen aan te voelen. Mocht je daar nou nooit last van hebben gehad, dan biedt de Mindframe waarschijnlijk niet echt meerwaarde voor je. Want hoe tof deze Frostcap technologie ook is, het is wel de enige vernuftigheid die de headset de behoorlijk hoge aanschafprijs van een krappe €200,- waard maakt.
Als we de Mindframe gaan vergelijken met andere headsets in dezelfde prijscategorie, blinkt deze namelijk op enkele vlakken niet echt uit. Nu moet ik op voorhand zeggen dat de bouwkwaliteit van de Mindframe dat wel doet, vooral wanneer ik even de vergelijking maak met headsets als de Razer ManO’War, een draadloze headset welke ik graag bestempel als overpriced plastic rommel. De Mindframe is in ieder geval een stuk steviger en voelt lekker degelijk aan. De zelfspannende polyurethane hoofdband zorgt ervoor dat de headset op ieder hoofd comfortabel kan rusten en de stoffen oorkappen zitten prettig om het oor. De gevlochten, twee meter lange USB-kabel is van voldoende lengte voor de meeste van ons.
Het was dan ook tof geweest als HP het gehalte van detail en kwaliteit overal in had doorgetrokken. Hoewel de Mindframe een prima headset is, schiet men op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid behoorlijk tekort. Allereerst biedt de software van HP - het HP OMEN Command Center - niet bepaald de opties die je van een RGB headset van twee meijers verwacht. Naast de koeling die je dus kunt instellen, valt het RGB-gedeelte van je headset ook in te stellen middels deze software, al vallen de opties hierin grandioos tegen. We kunnen met 16.8 miljoen kleuren, maar uit slechts twee presets kiezen; muziek gestuurd of een cyclus waarbij de kleuren niet eens vloeiend in elkaar overlopen. De Mindframe gaat gewoon enkele kleuren af, waarbij je nog wel mag bepalen op wat voor interval dat gebeurt. De software mist ook enige vorm van audio opties, gezien het virtuele 7.1 effect via Windows Sonic moet worden gestuurd en de audiolevels via de geluidsinstellingen van Windows gaan, op het aanwezige jogwheel voor het mastervolume na. Persoonlijk had ik meer personalisatie vanuit HP zelf verwacht, vooral voor een high-end headset.
Tekortkomingen in personalisatie terzijde, op het gebied van de geluidskwaliteit doet de Mindframe best goed mee, vooral wanneer we de microfoon onder de loep nemen. Bij de meeste gaming headsets vormt de kwaliteit van de microfoon de achilleshiel, maar daar kan ik in het geval van dit stukje HP OMEN hardware niet van spreken. De audio is lekker zuiver en klinkt niet blikkerig, wat bij een hoop andere merken vaak wel het geval is. Het is wel een beetje jammer dat de headset nergens een volumeknop voor de microfoon heeft zitten en dat je deze alleen kan muten door deze op te klappen. Ook is het onfortuinlijk dat de microfoon zich amper laat buigen en dat je genoegen moet nemen met de stand waarin hij staat. Hierdoor lijkt het al snel alsof de input wat aan de lage kant is, vooral omdat je tijdens real time mic monitoring jezelf amper lijkt terug te horen.
De audiokwaliteit van de neodymium 40 millimeter drivers is ook prima, al is dat natuurlijk voor veel mensen een kwestie van smaak. Waar de een juist behoefte heeft aan veel highs, wil een ander juist de bass tegen de trommelvliezen horen beuken. De Mindframe lijkt aanvankelijk de bass het meeste naar de voorgrond te laten komen, al heeft de headset zeker geen slechte treble. Toch blinkt de Mindframe niet uit qua audio. Het doet het in ieder geval niet beter dan andere merken. Wat andere merken daar dan weer tegenover stellen, is het aanbieden van een equaliser in de software, zodat je het nog enigszins zelf kan sturen hoe alles moet klinken. Dit doet HP dus niet en dat is toch wel een serieuze domper, vooral wanneer je ook graag muziek luistert op je peeceetje.
Al met al heeft de HP OMEN Mindframe het in zich om een unieke headset te vormen, al moet HP echt wat dingetjes bijspijkeren om dit stukje hardware echt meerwaarde te geven. De actieve koeling werkt zoals geadverteerd en houdt letterlijk de oortjes voor uren koel, maar het gebrek aan personalisatie en opties in de software kan niet onder de mat geveegd worden. Met een prijskaartje van €200,- zet de Mindframe zich in het hogere segment van wired headsets en dat kan de FrostCap technologie - hoe “cool” deze ook is - nog niet rechtvaardigen. De Mindframe heeft de potentie om een geweldige, unieke headset te vormen, maar dan moet HP echt wat meer moeite in diens Command Center stoppen.
Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.
Trailer
Oud-Ronimo Games-leden hebben de handen ineengeslagen om hun onafgemaakte game Nubs! weer op te pakken.
Nieuws
Tijdens Unreal Fest kondigde Riot Games aan met Valorant over te stappen naar Unreal Engine 5.
Trailer
De nieuwste Fortnite-samenwerking is met niemand minder dan basketbalheld Shaquille O'Neal.
Trailer
Deze Halloween kun je in De Sims 4 aan de slag met de nieuwe spookachtige uitbreiding Leven en Dood.