Fortnite dé beste Battle Royale-game

Fortnite, de game waar menig tiener inmiddels groot mee is geworden, bestaat inmiddels een behoorlijke tijd. De Battle Royale-game kwam precies op het goede moment en is nu één van dé beste games in zijn genre. De gamers waren de traditionele shooters zat en wilde wat anders spelen met hun Fortnite-account. Terwijl concurrenten PlayerUnknown's Battleground en Apex Legend gaan voor een meer realistische setting, besloot ontwikkelaar Epic Games om voor een meer cartoony stijltje te gaan. Met verve want geen andere game ziet er zo uit en beschikt over mechanics zoals deze.

Dit is Fortnite!

Dus wat is Fortnite nou precies? Lastig verhaal, want het is van alles wat. Onze overzichtspagina van Fortnite bevat al behoorlijk wat informatie, maar laten we beginnen met het feit dat Fortnite een populaire shooter is. De game plaatst je in een grote wereld waarin jij moet zien te overleven. Lastig want het Battle Royale-concept maakt het je aardig lastig. 99 andere online spelers zijn er namelijk op uit om de last man standing te worden. Je parachuteert de wereld in met niets meer dan je vuisten. Vervolgens is het aan jou om zo snel mogelijk wapens te vinden. Ben je eenmaal uitgedost met een adequate uitrusting, dan is het jagen geblazen.

De gameplay is hectisch en vooral heel erg snel. Dekking is er weinig, tenzij je die zelf bouwt natuurlijk. Er zitten namelijk world building elementen in de game. Dekking bouw je on-the-fly wat weer voor een extra tactisch element zorgt. Een shooter jarenlang relevant houden is niet makkelijk, gelukkig heeft Epic Games daar een oplossing voor. De game is namelijk opgebouwd in seizoenen. Ieder seizoen duurt ongeveer tien weken en levert verschillende beloningen op. Daarnaast zijn er ook nog eens chapters. Na tien seizoenen was het plots tijd voor chapter 2 in de Fortnite-saga. Dit werd groots aangepakt, de wereld van Fortnite verdween namelijk zonder aankondiging in een groot zwart gat.

Nog meer content

Nieuwe seizoenen zijn leuk, maar er moet natuurlijk ook nog wel her en der wat veranderen. Ook wat betreft hoeven we ons geen zorgen te maken. Fortnite is in trek en dat zien de adverteerders ook. Grote franchises mengen zich dan ook maar al te graag in met de game. Zo is Thanos al eens gespot in Fortnite dankzij de The Avengers: Endgame cross-over. En als Marvel een samenwerking aangaat, dan kan DC natuurlijk niet achterblijven. Voila, daar is de Fortnite x Batman cross-over. Grote namen, maar de grootste ontbrak nog. Gelukkig is Disney niet te zuinig met de licenties, de Stormtroopers van het Star Wars-universum maken namelijk ook de entree in Fortnite. Daarnaast beschikt Fortnite ook nog eens over behoorlijk wat ambassadeurs. Met een Fortnite playerbase van ruim 200 miljoen spelers, beschikt iedere doelgroep en leeftijd wel over een ambassadeur, maar de meest bekende is wellicht Ninja. De mateloos populaire streamer maakte onlangs de overstap van Twitch naar Mixer, maar Ninja heeft zijn passie voor Fortnite nooit losgelaten.

Als je je nou afvraagt "Hé, kan ik Fortnite spelen?", dan is het antwoord hoogstwaarschijnlijk ja. De game is namelijk speelbaar op vrijwel alle platforms en devices. Fortnite is bijvoorbeeld beschikbaar op iOS- en Android-telefoons, maar ook gewoon op de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc. Je kunt er dus letterlijk niet omheen. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de game in principe free-to-play is. Betalen is mogelijk, maar dat doe je met een in-game currency, genaamd: V-bucks. Deze valuta levert je flink wat cosmetische items om je online avatar naar eigen garing aan te kleden. Ieder dag is er wel wat te lezen en wij adviseren je dan ook absoluut om het nieuws omtrent Fortnite scherp in de gaten te houden.