Tech: Razer Viper Ultimate

-

Ik ben altijd een fan geweest van de draadloze muizen. Met de technologie die we tegenwoordig hebben, doen de draadloze muizen niet meer onder voor de rest. Razer komt dan ook met de Razer Viper Ultimate, een muis die eenvoudig oogt en speciaal is ontworpen voor esports. Een draadloze muis en speciaal voor esports? Daar word ik al enthousiast van, laten we dus gauw gaan kijken of de muis doet wat het belooft.

Waarom moeilijk doen als het simpel kan?

Het esport-design van de muis is al direct zichtbaar na het uitpakken van de muis. De muis is eenvoudig in design en heeft alleen het logo van Razer op de achterkant. Met de Razer software is het dan wel mogelijk om het logo een andere kleur te geven en te laten flikkeren. De muis is zeer licht met een gewicht van vijfenzeventig gram. De zijkant van de muis bestaat uit twee knoppen die je zelf kunt instellen, ideaal voor games zoals League of Legends. Ook aan de rechterkant zitten de knoppen. Het is namelijk mogelijk om de muis in te stellen op linkshandig, hierdoor hebben ook de linkshandige gamers toegang tot de extra knoppen. Ik ben zelf een gamer met kleine handen, maar vond de extra knoppen toch net iets te klein en te smal. Dit is kenmerkend voor de muis, want ook de muis zelf is best wel klein. Ik heb hier geen moeite mee, omdat ik met gemak mijn favoriete gripstijl (de palm-grip) kan uitvoeren. Mocht je spelen met de claw-grip of fingertip-grip dan is deze muis daar ook geschikt voor. Het scrollwiel bestaat uit ribbeltjes waardoor je nauwkeurig kunt scrollen.

Eén van de voordelen van de Razer Viper Ultimate is dat het geen batterijen nodig heeft. Dit is namelijk altijd één van de grote nadelen van een draadloze muis. Razer lost dit op door een oplaaddock te leveren. Met een usb-kabel verbind je de oplader met de computer en vervolgens plaats je de muis op de oplader. Met de Razer software is het eenvoudig om te zien hoe ver de muis is opgeladen. Hierbij moet je wel opletten dat de muis correct op de oplaaddock staat, anders laadt hij niet op. Het opladen van de muis duurt ongeveer vier uur. De dock is compact en is voorzien van RGB, waardoor je de onderste rand kan voorzien van een kleurtje. Je hoeft niet bang te zijn dat je de muis elke dag moet opladen. Razer geeft zelf aan dat de muis een batterijduur heeft van zeventig uur en ook ik heb de muis een aantal dagen achter elkaar kunnen gebruiken. Tijdens het gamen merkte ik niet dat de muis nog maar vijftien procent batterij had, omdat hij nog steeds functioneerde zoals voorheen. Mocht je de muis even niet nodig hebben, is het mogelijk om de muis uit te zetten door aan de onderkant het knopje te verschuiven. Als je liever hebt dat de muis inactief gaat uit zichzelf, kun je dit instellen met de Razer software.

Speciaal voor esport?

De Razer Viper Ultimate is speciaal ontworpen voor de esports scene. Uiteraard moet de muis dan aan een aantal specificaties voldoen. Dit is direct te zien in het ontwerp, voor de snelle esport games zoals Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends is het belangrijk dat de muis accuraat is en snel. Een lichte muis heeft vaak de voorkeur en dat volgt de Razer Viper Ultimate netjes op. De muis heeft daarnaast geen vertraging. Omdat de muis en de oplaaddock compact zijn, is het gemakkelijk om alles in je rugzak te plaatsen wanneer je een tournament moet spelen of naar een LAN gaat.

Hoewel ik de muis het beste vind werken op een muismat, is het ook mogelijk om te spelen zonder. Hierdoor kan de muis ook gewoon gebruikt worden met een laptop. De dpi (dots per inch) van de muis kan zelf ingesteld worden met de software en via een knopje aan de onderkant van de muis kan er gemakkelijk gewisseld worden tussen de vijf settings. De uitgebreide dpi-setting zorgt ervoor dat iedereen met zijn eigen dpi-voorkeur kan spelen. Ikzelf speel graag met een hogere dpi, maar zal de twintigduizend die de muis kan bereiken nooit halen.

Eindoordeel van Anita van Beugen

Het compacte en lichte gewicht van de muis zorgt ervoor dat de muis zeer geschikt is voor esport en voornamelijk voor games zoals Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch en League of Legends. Maar de muis is ook goed geschikt voor RPG-games of andere genres. Hij is zodanig ontworpen dat het eenvoudig is om mee te nemen en door de oplaaddock heb je geen batterijen nodig. Ik heb zelf kleine handen en moet eerlijk zeggen dat ik de muis in het begin niet optimaal in de hand vond liggen. Daarnaast zijn de zij-knoppen aan de smalle kant, waardoor het lastig is om ze goed in te drukken. Dat de nieuwste technologie in de muis terug te vinden is, is te zien door de snelheid en nauwkeurigheid van de muis. Helaas is het prijskaartje van honderdzeventig euro nogal schrikken. Voor de beginnende professionele gamers die een goede draadloze muis willen hebben, is het zeker waard om dit geld neer te leggen. Is dit niet het geval of ben je niet van de competitieve games dan zijn er goedkopere muizen die ook geschikt zijn.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord