Vacature: Wil jij werken als redacteur in de game-industrie?

Geplaatst: 22 maart 2024 07:00
-

Is gamen je lust en je leven? Wil je niets liever dan continu met de nieuwste gadgets en games van start gaan? Wil je werken in de game-industrie? Dan is dit je kans! Gameliner zoekt namelijk naar enthousiastelingen die onze gezellige redactie komen versterken!

Wie zijn wij?

De redactie van Gameliner is absoluut niet bang om de mening te uiten. Wij zijn kritisch, maar tonen tegelijkertijd ook passie. We zoeken altijd naar nieuw talent en brengen opgedane kennis en ervaring graag over op de nieuwe telgen binnen de redactie.

Gameliner bestaat meer dan achttien jaar. Door de jaren heen zijn we enorm gegroeid in bezoekersaantallen, kwaliteit en kwantiteit. Wat Gameliner zo uniek maakt, is dat de redactie volledig bestaat uit liefhebbers. Kortom, je komt terecht in een clubje mensen die je graag in willen maken met Halo, Mario Kart, Mortal Kombat of een "gezellig" bordspel.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mensen die gek zijn op het vinden en schrijven van nieuws. Na een inwerktraject waarin we je alle trucjes van het vak bijbrengen, mag je ook nog eens aan de slag met reviews en artikelen. Het is natuurlijk geen vereiste, maar wel zo leuk om te doen! Zo kom je namelijk continu in aanraking met de nieuwste games, gadgets en hardware. De werkzaamheden bestaan grotendeels uit het schrijven van nieuws op vrijwillige basis. In ruil daarvoor krijg je een gezellig team, de kans om de nieuwste games als eerste te spelen, vette pers trips en zo nu en dan een uit de hand lopend teamuitje.

Gameliner gamescom

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een gezellig en gepassioneerd clubje mensen
 • Vrienden voor het leven
 • Een kleine vergoeding voor het schrijven van nieuws
 • De mogelijkheid om vroege versies van games te spelen en natuurlijk kersverse reviewexemplaren
 • Toegang tot persevenementen en feestjes
 • Inzicht in de keuken van de game-industrie, toegang tot nieuws vanuit uitgevers zelf
 • Een wekelijkse kontschopsessie in een game naar keuze (tenzij je veel wint, wij houden niet van verliezen)

Jouw profiel

 • Je bent kundig in de Nederlandse taal
 • Je houdt van games en alles wat daarbij komt kijken
 • Je beschikt over voldoende tijd om te investeren in nieuws en artikelen. Let op: het is geen fulltime baan, maar iedereen moet goed samenwerken
 • Je kunt zelfstandig werken en weet je aan deadlines te houden
 • Pre: ervaring in de game-industrie of een relevante studie is altijd handig, maar beginners zijn van harte welkom (je moet immers ergens starten)

Zijn we een match?

Hebben we het hierboven over jou? Stuur ons dan een e-mail naar redactie@gameliner.nl! Toon ons je motivatie, vertel wie je bent, waarom je in ons team past en uiteraard zien we ook graag je affiniteit met games terug.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer