.hack//G.U. Last Recode

 • Ontwikkelaar CyberConnect2
 • Eerste releasedatum 3 november 2017
 • Platformen PlayStation 4
 • Genre Actie , RPG
 • Gameliner score

Review: .hack//G.U. Last Recode - PlayStation 4

De .hack-series is weer terug in een nieuw jasje. Met .hack//G.U. Last Recode brengt Bandai Namco de drie originele games, Rebirth, Reminisce en Redemption, terug in 'n vernieuwde bundel. In deze collectie zijn grafische verbeteringen en een nieuwe game modus toegevoegd naast verbeterde gameplay. De games zijn nu voor het eerst in Europa uit, want de originele PlayStation 2 versies zijn hier nooit verschenen. Zelf heb ik eens de anime van de reeks gezien en was dus zeker benieuwd wat deze game mij kon brengen.

onbekend

Het internet is een gevaarlijke plek

We spelen als Haseo in de eerste game, genaamd: Rebirth, in een universum waar je kunt inloggen in The World R:2. Dit is een online server waar Haseo ook inlogt en zo zijn RPG avontuur begint. Echter vermoordt de mysterieuze speler Tri-Edge een vriendin van Haseo in-game, waardoor zij in het echte leven in coma raakt. Haseo doet er vervolgens alles aan om deze vreemde PK (Player-Killer) te vinden en wordt hierdoor zelf een PKK (Player-Killer-Killer) met de naam "The Terror of Death". Echter verliest Haseo al zijn vaardigheden en levels nadat hij overmoedig een gevecht aangaat met Tri-Edge. Zijn personage wordt gereset en Haseo moet opnieuw zijn levels behalen in The World R:2. Hoewel Haseo in het begin van de game een ontzettende eikel is met de charmes van een aardappel, ging ik na verloop van tijd steeds meer meeleven met hem en de gebeurtenissen die hij doorstaat.

In de twee opvolgende games ligt de focus nog steeds op Haseo terwijl hij de mysteries van The World probeert te ontrafelen. In zijn zoektocht ontmoet hij verscheidene personages. Deze personages hebben ieder hun eigen achtergrondverhaal die in mysteries zijn verhuld. De unieke personages maken de rode draad van het verhaal ontzettend interessant en dit is dan ook erg goed uitgedacht. Echter kunnen de cutscenes van de games waarin jij geen controle hebt over je personages erg lang aanvoelen. Daardoor voelt het soms net alsof je naar een film kijkt. Naast de drie originele verhalen van .hack is in deze bundel een vierde verhaal, Reconnection, toegevoegd. Dit is een nog nooit eerder vertoond verhaal dat zich 'n jaar na de gebeurtenissen van Redemption afspeelt. Daarnaast is ook een Cheat modus toegevoegd, dit is een modus voor mensen die al bekend zijn met de .hack-reeks waarin het level, wapens en skills van de speler tot het maximale niveau worden gezet.

onbekend

Overal combo's

In eerste instantie lijkt er niet heel veel diepgang te zitten in de gameplay van de gevechten in .hack//G.U. Last Recode. Gevechten lijken met het spammen van de aanvalsknop makkelijk haalbaar te zijn. Toch, schijn bedriegt want zodra je het gevechtssysteem in de vingers hebt, kun je combo na combo uitvoeren. Door het uitvogelen van aanvalspatronen van vijanden en het timen van je eigen aanvallen, krijg je ook daadwerkelijk het gevoel dat jij de uitkomst van het gevecht bepaalt. Deze diepgang binnen de gameplay is dan ook vermakelijk om uit te zoeken en voelt niet geforceerd aan.

Ook is de aankleding van de menu's waar je als Haseo doorheen navigeert erg goed gedaan. Dit doet denken aan een echt menu van een online-game wat als extra immersie voor .hack//G.U. Last Recode dient. Het aandacht voor detail is daarom zeker noemenswaardig, alhoewel dit wel tegenvalt bij het grafische aspect in deze game. De originele games zijn uitgebracht voor de PlayStation 2 en dat is nog te zien in deze remake. Dat brengt aan 'n kant de charme van de .hack-serie terug, maar het leidt ook echter af van de gladgestreken visuals in sommige momenten. De inconsistentie hiervan is erg jammer en had, naar mijn idee, beter uitgewerkt kunnen worden.

onbekend

Het eindoordeel van Laura van Dongen

.hack//G.U. Last Recode is absoluut interessant voor spelers die bekend zijn met een game zoals World of Warcraft of mensen die de anime Sword Art Online hebben gezien. Daarnaast geeft deze game ook meer dan genoeg modi voor de al bekende spelers van deze serie. Echter laat de game wat steken vallen op visueel niveau. Ja, de game is origineel voor de PlayStation 2, maar de pixels van bijvoorbeeld de tattoo's van Haseo zijn nog steeds erg zichtbaar. Dit leidt erg af van de algehele pixels die wel zijn opgepoetst. Daarnaast kan de snelheid (met name bij de cutscenes) van het verhaal erg langzaam gaan en erg frustrerend zijn voor menig speler. Los van dit brengt Bandai Namco een goede remake van een uitstekende JRPG waarmee elke nieuwe en bekende speler van de .hack-series lang zoet kan zijn.

 • Pluspunten
 • Goed verhaal
 • Interessante personages
 • Veel content
 • Minpunten
 • Lange cut scenes
 • Niet de beste visuals voor een remake
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?