Review: Pokémon Dream Radar Nintendo 3DS
Al zwierend en zwaaiend met mijn 3DS zit ik op de bank. Mijn ouders kijken mij vreemd aan, want wat is die gek nou toch aan het doen? Vrolijk steek ik mén vuist omhoog. Yes, een nieuwe Pokémon gevangen! Het verlagen van de 3DS bracht twee enorm verbaasde gezichten in beeld. Zucht, dat is nu al de derde keer vandaag. Ach, wat maakt het uit. Ik heb tenminste weer een lading nieuwe Pokémon voor tijdens de avonturen van Pokémon Black Version 2 en een lading Dream Orbs verzameld om de spullen voor het vangen te kunnen upgraden!
Welkom in dromenland
In Pokémon Dream Radar ga je samen met de maf geklede professor Burnet op zoek naar Pokémon in de zogenaamde Interdream Zone. Om deze Interdream Zone te kunnen bekijken, moet je de 3DS op eenzelfde manier gebruiken als in een spelletje dat jullie waarschijnlijk al kennen: Face Raiders (Gezichtenjacht). Door de twee camera's aan de buitenkant van de 3DS te gebruiken zie je allerlei wolkjes in je kamer hangen. Hier kan je, door de A-knop op je 3DS in te drukken, een laser op het wolkje afschieten (mits je goed mikt uiteraard). Wat hier uit komt, hangt van het soort wolk af. Een roze wolk geeft alleen maar Dream Orbs, terwijl zwarte wolken soms ook Pokémon herbergen.
Buttonmash-palooza
Wanneer je een Pokémon (of een item) in een wolk treft, begint er een soort kat-en-muis-spelletje waarin je met je laserstaal op de rondvliegende cirkel moet schieten. Als je de cirkel te pakken hebt met je straal, moet je snel achter elkaar op de A-knop rammen en het stuk ongelijk in vizier houden. De eerste keren zal dit even onwennig gaan, maar na enkele keren zal dit een stuk beter verlopen. Het is best geinig om te doen. Nadat je alle wolkjes in het speelveld bent afgegaan, keer je terug naar het lab waar de professor je soms nieuwe vizieren schenkt waarmee je makkelijker Pokémon kan zoeken en kan je de verzamelde Dream Orbs uitgeven aan upgrades en items om je jacht op Pokémon gemakkelijker te maken.
Even tussendoor...
De wolkjes zullen echter tijd nodig hebben om terug te keren nadat je ze uit de weg hebt geruimd. Elk wolkje doet er vijf minuten over om terug te keren waardoor het spel uitermate geschikt is om 'even tussendoor' te kunnen spelen. Tuurlijk, je kan tot drie keer op een dag je zuurverdiende Play Coins gebruiken om alle wolkjes terug te laten keren, maar toch blijft het lekkerder om het zo nu en dan te spelen. Even een tijdens een korte pauze een paar Pokémon vangen en sparen voor die nieuwe upgrades om vervolgens met je nieuwe gear zeldzamere Pokémon te vangen!
Deal or no deal?
Het spel is prima, zeker als je Pokémon Black Version 2 of White Version 2 ook in huis hebt. Je kan namelijk de gevangen Pokémon en items overzetten naar de DS-games. Echter, hierdoor begint de vraag te rijzen of het spel dan wel interessant is als je die games niet hebt. Het spel is namelijk op zichzelf prima te spelen en te genieten al knaagt er wel iets. Je betaalt namelijk € 2,99 voor een spel dat verdacht veel lijkt in opzet op het gratis Face Raiders, welke al op je 3DS staat. Er moet wel bij gezegd worden dat de herspeelbaarheid van Pokémon Dream Radar hoger is en dat ik er persoonlijk meer van heb genoten dan Face Raiders, maar voor sommigen kan dit een afknapper zijn als zij niet in het bezit zijn van een van de twee DS-games. Daarom is het ook de grote vraag waarom Nintendo dit spel niet als downloadcode bij de DS-games stopte, omdat dat toch de doelgroep is waar dit spel eigenlijk echt interessant voor is.
Het eindoordeel van Rick Drijvers
Pokémon Dream Radar is een geinige game, maar het bestaansrecht ervan is nogal twijfelachtig. Het spel is namelijk alleen echt interessant als je Pokémon Black Version 2 of White Version 2 in huis hebt, omdat je de gevangen Pokémon dan kan overzetten naar een van die spellen. Dat neemt niet weg dat het spel zelf leuk is en ook erg geschikt om 'even tussendoor' te spelen. De vraagprijs van € 2,99 zal wel even slikken zijn voor een spel dat qua opzet op Face Raiders lijkt, maar het is wel leuker van opzet dan het eerdergenoemde spel. Kortom: halen als je Face Raiders leuk vond en een van de twee eerdergenoemde spellen hebt, anders kan je waarschijnlijk het beter bij Face Raiders houden.
- Aardig
- Leuke extra voor bezitters van Pokémon Black/White 2
- Speelt Oké weg
- Geschikt voor tussendoor
- Waarom is dit niet gratis?
- Niet interessant zonder de nieuwe Pokémon-games
- Lijkt op Face Raiders
In dit artikel
Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.
Ontwikkelaar:
Game Freak
Uitgever:
Nintendo
Release:
12 oktober 2012
Reviewscore:
Platforms: