4 klassieke spelen die iedereen ten minste één keer moet proberen

Jewel games zijn een fenomeen dat al tientallen jaren bestaat en nog steeds sterk in opkomst is. Jewel games behoren tot de meest populaire, verslavende en tijdloze game genres in de wereld. Moderne juwelier spellen zoals Bejeweled, Candy Crush Saga en Tetris hebben het genre populairder gemaakt dan ooit tevoren.

We kunnen maar niet genoeg krijgen van deze zeer verslavende spellen. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij hebben vier klassieke spelen voor je - eentje die je tijd zeker voorbij zal doen vliegen!

onbekend

Bejewelled

Bejeweled is een reeks van tegel-matching videospelletjes ontwikkeld door PopCap Games. Bejeweled werd oorspronkelijk uitgebracht voor internetbrowsers in 2001, en vervolgens werden zeven vervolgen uitgebracht. Er zijn meer dan 10 miljoen exemplaren van Bejeweled verkocht, met meer dan 350 miljoen downloads.

Dit gratis Bejeweled spel is een kleurrijk hersenspelletje dat de aandacht en het probleemoplossend vermogen verbetert. Het matchen van drie juwelen in een rij of kolom is de meest eenvoudige manier om punten te verdienen in Bejeweled. Om meer punten te scoren, probeer om vier edelstenen te matchen; ze zullen condenseren in een Flame Gem, die kan worden gebruikt in het volgende level als je het niet gebruikt.

De basisconcepten van strategie en doorzettingsvermogen zijn nog steeds van toepassing wanneer je een spel op een telefoon of tablet speelt. Iedereen die Bejeweled heeft gespeeld zal je ongetwijfeld dezelfde raad geven: begin altijd bovenaan en neem de tijd om het bord grondig te onderzoeken voordat je een zet doet.

Starburst

Het integreren van juweel matching in een wereld van online slots is een no-brainer. Toen NetEnt Starburst in 2012 lanceerde, had nog nooit iemand zoiets gezien. Starburst staat vandaag de dag nog steeds aan de top van het spel en heeft miljoenen spelers vermaakt sinds zijn debuut. Zelfs als je geen fan bent van casino spellen, is dit er een die je minstens een keer geprobeerd moet hebben!

Het is geen verrassing waarom. Met de visuals en acties die zijn jaren maskeren, is het spel prachtig om naar te kijken. Hoewel de gameplay eenvoudig is, is het ook verslavend lonend, en er zijn veel hoekjes en gaatjes om te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler op zoek naar een uitdaging, deze klassieker zal je hersenen actief houden.

Starburst is een heel eenvoudig spel om te spelen, en dat is een van de redenen waarom het zo populair is. Het enige wat je moet doen is je inzet kiezen, aan het wiel draaien en drie of meer gelijke symbolen op een lijn krijgen. Het spel heeft tien winlijnen, met grotere bonussen voor het landen van meer op hen!

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga is een gratis te spelen drie-op-een-rij spel gepubliceerd door King op 12 april 2012, voor Facebook; extra platforms zoals iOS, Android, Windows Phone, en Windows 10 later gelanceerd.

Het doel is om snoepjes in elke richting te vegen om groepen van drie of meer bij elkaar passende snoepjes te maken. Als ze bij elkaar passen, zal het snoepje erboven de snoepjes verpletteren en verschuiven, waardoor je verschillende doelen kunt bereiken. Is het makkelijk? Jazeker! Om combo's te maken, moet je ten minste 3 snoepjes matchen.

Tetris

Alexey Pajitnov ontwikkelde het videospel Tetris in 1984 toen hij werkte voor de Sovjet software-ontwikkelaar Dorodnitsyn Software House. Het spel is door verschillende bedrijven uitgebracht voor verschillende platforms, met name tijdens een geschil over auteursrechten eind jaren tachtig.

Een klassiek spel met eenvoudige regels: maak horizontale lijnen door blokken naast elkaar te stapelen zonder gaten of gaten ertussen! Hoe ver kun je komen voordat de stapel de top bereikt? In deze verslavende puzzelgame die gemakkelijk leren maar moeilijk onder de knie te krijgen, je hebt snelle reflexen en een goede strategie nodig.

Spelletjes zijn een manier om in contact te komen met je innerlijke kind. Ze zijn leuk en gemakkelijk om te spelen, maar bieden ook een geweldige ontsnapping aan de stress van het dagelijks leven. Het is belangrijk dat we in onze drukke agenda's tijd vinden voor dit soort afleidingen, anders lopen we het risico op een burn-out op het werk, overbelasting door stress thuis en zelfs lichamelijke ziekten.

De volgende keer dat je iets goeds voor je geest nodig hebt, probeer dan één van deze juwelen spelletjes. Ze houden je bezig en houden je hersenen gezond op hetzelfde moment.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?