All I want for Christmas: Nintendo Switch

Geplaatst: 20 december 2017 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De dagen die naar Kerst leiden zijn altijd razend spannend, zeker voor ons gamers. Mariah Carey zong ooit All I want for Christmas is you, maar wij gamers zingen volmondig All I want for Christmas are games. Zo ook hier op de redactie. Iedere redacteur heeft een andere game gemist, maar welk nummer zingen zij precies? Welk game gerelateerde artikel hopen zij in het diepst van hun hart onder de boom aan te treffen? Geliefden opgelet, want All Philip wants for Christmas is een Nintendo Switch!

Nintendo Switch

Als voormalig Nintendo fanboy ben ik ooit begonnen met de NES en heb ik alle consoles van Nintendo tot de Wii in mijn bezit gehad. Op het moment ben ik erg tevreden met mijn PlayStation 4 en de PlayStation Pro lijkt mij voorlopig nog buiten budget, zeker omdat ik geen 4K-televisie bezit. Aangezien er weinig verschil in game aanbod met de Xbox One is, gaat mijn voorkeur uit naar de Nintendo Switch. Zij hebben een aantal exclusieve titels die zeker de moeite waard zijn.

Toen ik beelden van de nieuwe Zelda zag, werd ik meteen enthousiast, maar ik kon geen console kopen voor één game. Gelukkig blijft Nintendo het assortiment uitbreiden met zowel vertrouwde als nieuwe personages. Zo ben ik zeer benieuwd naar Super Mario Odyssey en Mario Kart 8 Deluxe, maar ook Mario + Rabbids Kingdom Battle lijkt mij een interessante game. Xenoblade Chronicles was een vermakelijke JRPG en het tweede deel ziet er heel goed uit. Giel was nogal enthousiast in zijn review, des te meer reden om de game ook eens te proberen.

Dit zijn games die allemaal al uitgekomen zijn, maar 2018 lijkt ook een heel goed jaar te worden voor de Nintendo Switch. Om eindelijk na jaren weer op pad te gaan met Samus Aran in Metroid Prime 4 is een mooi vooruitzicht. Ook aan JRPG's is geen gebrek met Project Octopath Traveler en een nieuwe Fire Emblem game in de maak. Plus alle indie games die nog gaan komen en eventuele verrassingen die Nintendo nog in petto heeft. Volgend jaar ga ik misschien toegeven aan mijn oude liefde en toch weer een Nintendo fanboy worden, maar misschien ben ik dat stiekem altijd wel gebleven.

Welk cadeau hoop jij aan te treffen onder de boom? Is het toch Mariah Carey, of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat in de reacties zeker weten wat jij voor Kerst wil hebben, wie weet pikt iemand je wens op!

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer