Alles wat je moet weten over: De Nintendo Switch 2

-

In 2017 begon de generatie van de Nintendo Switch en hoewel het zeven geweldige jaren zijn geweest met games zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, het vervolg Tears of the Kingdom, Super Mario Odyssey, Animal Crossing New Horizon, Metroid Dread en nog veel meer, begint de roep om een opvolger steeds luider te worden. In dit artikel zet ik alle bevestigde informatie en geruchten over de opvolger van de Nintendo Switch op een rij.

Tears of the Kingdom Alles wat je moet weten over Nintendo Switch 2

Wat is de Nintendo Switch 2 of Nintendo Switch Pro?

De Nintendo Switch 2 of Nintendo Switch Pro is de naam die Nintendo-fans aan de opvolger van de hybride console hebben gegeven. Aangezien Nintendo zeer geheimzinnig doet over de naam, wordt één van deze twee namen vaak gebruikt in de berichtgeving van nieuwsoutlets. De officiële naam van de nieuwe Nintendo-console is helaas nog niet bekend.

Komt de opvolger van de Nintendo Switch eraan?

Ja, in mei plaatste CEO Furukawa een statement op social media die de komst van de opvolger van de Nintendo Switch bevestigde. In dat statement zegt Furukawa dat in het huidige fiscale jaar van Nintendo de nieuwe console aangekondigd gaat worden. Een fiscaal jaar van de Japanse gamegigant loopt van april tot maart. Volgens de laatste geruchten gaat er ergens in september nieuws over de Nintendo Switch 2 naar buiten komen.

Kan ik mijn Nintendo Switch-games spelen op de Nintendo Switch 2?

Helaas is het nog niet officieel bekend of je Nintendo Switch-games ook op de nieuwe console gespeeld kunnen worden. Bij de Nintendo Switch was het voor het eerst sinds de Wii dat backwards compatability (de mogelijkheid om games van de vorige console op de nieuwe generatie te spelen) niet mogelijk was. Er gaan geruchten rond dat met de Nintendo Switch 2 wel backwards compatability heeft, maar Nintendo heeft daar zelf nog niets over aangekondigd op het moment van schrijven.

Is de Nintendo Switch-opvolger hybride?

De Nintendo Switch is geliefd onder gamers, omdat het de eerste hybride console was op de markt. De mogelijkheid om games op de televisie of in handheld te spelen op één console is natuurlijk ideaal. In de levenscyclus van de console is ook een Lite uitgebracht in 2019 en de Nintendo Switch Oled in 2021, waarvan de Lite niet op de televisie aangesloten kan worden. Nintendo heeft nog niet gezegd wat voor console de opvolger gaat worden, maar er bestaat een grote kans dat het dezelfde formule gaat volgen als zijn voorganger.

Nintendo Switch Oled1
Nintendo

Wat zijn de specs van de Nintendo Switch 2

Nintendo heeft zelf nog niks over de specs, of specificaties van de console onthuld. Volgens een oud gerucht wordt de Nintendo Switch 2 net zo sterk als een PlayStation 4 of Xbox One, maar dat is nog niet bevestigd door Nintendo zelf.

Wat is de releasedatum van de Nintendo Switch 2?

Aah, de grote vraag die door elk hoofd van een Nintendo fan spookt: “Wanneer komt de nieuwe console uit?” Sinds 2023 begon de geruchtenmolen van de Nintendo Switch 2 op gang te komen. Zo moest de opvolger van de Switch in 2024 al verschijnen, maar door het volle releaseschema van de Japanse gamegigant en het feit dat de console nog helemaal niet is aangekondigd, maakt het zeer onwaarschijnlijk dat de Nintendo Switch 2 dit jaar nog uitkomt. 2025 is een ander jaartal dat veel geroepen wordt als het releasejaar van de nieuwe Nintendo-console, maar helaas moeten we echt op een officiële aankondiging van Nintendo wachten om het zeker te weten.

Waar kan ik de Nintendo Switch 2 pre-orderen?

Nu de console nog niet is aangekondigd, is het op dit moment nog niet mogelijk om een pre-order voor de Nintendo Switch 2 te plaatsen. Houd de officiële kanalen van Nintendo en retailers zoals Bol.com, Amazon, Cool Blue, Mediamarkt en Nedgame in de gaten met nieuws over de verkoop van de console en vanaf wanneer het mogelijk is om een pre-order te plaatsen.

Nintendo Switch1
Pexels: Michael Adeleye

Hoeveel kost de Nintendo Switch 2?

Het is nog niet bekend hoeveel de Nintendo Switch 2 gaat kosten.

Welke games komen uit op de Nintendo Switch 2?

Helaas is er nog niets bekend over welke games er uit gaan komen op de opvolger van de Nintendo Switch.

Nintendo Switch2
Nintendo

Dit is alles wat je moet weten over de Nintendo Switch 2. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates over de nieuwe Nintendo Console!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties
Avatar Killingdjef
Killingdjef

12 september 2024 om 09:51

Ik heb mezelf toch even geregistreerd voor een comment... Wat een absoluut waardeloos artikel. Op alle vragen is geen begin van een antwoord te bespeuren. Hooguit speculatie... "Alles wat je moet weten"... Ik weet in iedergeval dat ik niet meer op de clickbaits ga drukken

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord