Alles wat je moet weten over: PS5 Pro

-

De PlayStation 5 is inmiddels alweer bijna 4 jaar op de markt, maar eigenlijk pas sinds een jaar echt goed te krijgen. Daarvoor moest je door een chiptekort geluk hebben om de nieuwe console van Sony te kunnen bemachtigen, of je moest het niet erg vinden om hem van iemand over te kopen voor zeker 900 euro. Dat is nu geen probleem meer gelukkig, maar als je nog geen PS5 in huis hebt, kun je beter even een paar maanden wachten. In het najaar van 2024 staat de PlayStation 5 Pro namelijk op de planning. In dit artikel zetten we alles voor je op een rij dat we tot nu toe weten over de PlayStation 5 Pro!

Playstation 5 proUnsplash

Wanneer komt de PlayStation 5 Pro uit?

Inmiddels weten we de officiële releasedatum van de PlayStation 5 Pro. Sony maakte onlangs bekend dat we de krachtige nieuwe console kunnen kopen vanaf november. Vanaf 26 september kun je al een pre-order plaatsen als je dat wil.

Hoeveel gaat de PlayStation 5 Pro kosten?

Sony maakte onlangs de prijs bekend die je gaat betalen voor de nieuwe console. Voor de PlayStation 5 Pro betaal je maar liefst 800 euro. De krachtige console komt zonder diskdrive, maar als je echt gebruik wil blijven maken van jouw fysieke games, kun je een externe diskdrive aanschaffen. Helaas moet je daar dan ook nog eens 120 euro voor neerleggen. Ook krijg je bij de PlayStation 5 Pro geen standaard om de console op te plaatsen. Je krijgt er wel een 2TB SSD-schijf en een DualSense controller bij als je de nieuwe versie van de console van Sony aanschaft.

Playstation 5 pro1Unsplash

Wat voor hardware krijgt de PlayStation 5 Pro?

De PlayStation 5 Pro wordt een stuk krachtiger dan het basismodel van de console. Er zijn drie grote verbeteringen te zien ten opzichte van het basismodel van de PlayStation 5. De Pro-versie krijgt een grotere GPU, geavanceerde ray tracing en AI-upscaling genaamd PSSR. Volgens Sony zorgt de grotere GPU ervoor dat de console 45% sneller gameplay kan renderen dan het basismodel. Hierdoor voelt de game-ervaring een stuk vloeiender aan. Dankzij geavanceerde ray tracing kan de console twee keer tot drie keer zoveel lichtstralen tonen. PSSR staat voor PlayStation Spectral Super Resolution en het is een AI-gedreven upscalingtechniek die moet zorgen voor een scherper beeld. Een van de grootste verbeteringen die deze aanpassingen op zouden moeten leveren, is dat spelers niet zo snel meer hoeven te kiezen tussen de Performance- en Fidelity-modus. Of dat de verschillen tussen die twee modi in ieder geval kleiner zullen worden. Zowel nieuwe als bestaande games worden volgens Sony verbeterd met een hogere framerate en meer details door de PlayStation 5 Pro.

Playstation 5 pro2Unsplash

De PlayStation 5 Pro wordt dus toch een stuk krachtiger dan het basismodel. Er zijn echter al een hoop discussies gaande over de timing van een Pro-versie van de PlayStation 5. Veel mensen vinden dat het zo vroeg in de levenscyclus van de PS5 nog maar weinig oplevert, maar niet iedereen is het daarmee eens. Wat vind jij? Gaat Sony te snel met de PlayStation 5 Pro of is dit een logische stap op dit moment?

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord