Betaal minder voor games met digitale marktplaatsen

Om de een of andere manier denkt men nog altijd dat videogames een niche hobby, zijn, maar de data bewijst iets anders. Bijna de helft van de populatie op aarde, heeft weleens games gespeeld en een groot deel hiervan speelt deze nog altijd. Dat is mede omdat mensen gedurende de lockdown alternatieve manieren van entertainment zijn gaan zoeken. Sommige mensen zijn de boeken ingedoken, andere zijn meer Netflix of andere streamingdiensten gaan kijken en andere hebben besloten dat ze wilde weten waar videogames en het spelen hiervan allemaal om ging. De meeste mensen ontdekten dat gaming niet alleen maar dom vermaak wist te bieden, maar dat het een ware kunstvorm en uitstekende stress reliever is. Gaming blijft echter een dure hobby, maar gelukkig bieden digitale marktplaatsen zoals Eneba gaming-artikelen aan zonder je bankrekening leeg te zuigen!

Advertising5

Hoe betaal je minder voor videogames? - Enkele game aankopen

Iedere gamer weet dat videogames niet bepaald goedkoop zijn om te maken. Met motion capture technologieën, het inhuren van professionele acteurs, schrijvers, game designers, etc., is het geen wonder dat next-gen games niet langer kosten wat ze vroeger deden en soms ver over de welbekende grens van zestig euro heengaan. Echter zijn er alternatieven. Digitale marktplaatsen bieden bijvoorbeeld de nieuwste videogames voor op zijn minst tien á twintig procent goedkoper aan. En dan moeten we zeker niet de oudere games vergeten die aangeboden worden voor een spotprijs met zo’n tachtig á negentig procent korting. Een beter manier van besparen ga je niet tegenkomen.

Gift cards – een nieuwe valuta?

Geloof het of niet, maar gift cards zijn een alternatieve valuta geworden en niet alleen onder gamers. Doorgaans is het makkelijk om gift cards voor elk platform te vinden voor minder dan dat u ervoor terugkrijgt op de marktplaatsen. U kunt makkelijk uw in-game valuta opwaarderen met een goedkopere PSN, Nintendo, Steam, of Xbox cadeaukaart en deze spenderen aan uitverkopen of exclusieve aankopen.

Zoals gebruikelijk in de gaming-industrie, is september het startpunt voor het hoofdseizoen van videogame releases. Gamers op Nintendo Switch willen Splatoon 3 spelen en PS5-eigenaren kunnen de The Last of Us Part 1 remake gaan ervaren. Steelrising en Soulstice bieden wat goede hack ‘n slash actie en puzzel liefhebbers zullen de point-and-click avonturen van Return to Monkey Island binnenkort spelen. September is ook een maand voor sport enthousiastelingen, want NBA 2K23 en FIFA 23 zullen eindelijk de winkels binnen stuiteren. Gedurende deze september is er in ieder geval voor ieder type gamer wel iets nieuws te spelen.

Xbox Game pass advertsing

Abonnementen kunnen VEEL geld besparen

Abonnementen zoals Xbox Game Pass en PlayStation Plus loven zichzelf voor het aanbieden van bibliotheken met gratis games in ruil voor een maandelijks abonnement. Dit betekent dat je honderden games voor een schrijntje kunt spelen, want de maandelijkse kosten zijn slechts een fractie van wat je voor een nieuwe game zou betalen. Daarbovenop geven Sony en Microsoft iedere maand ongeveer drie gratis games weg zonder extra kosten. Ondertussen zijn de lange termijn abonnementen zoals bijvoorbeeld het Xbox Live Gold 12 maanden plan een van de beste deals op het besparen van geld op lange termijn. Jaarlijkse abonnementen zijn namelijk een stuk goedkoper dan de maandelijkse tegenhangers.

Er zijn talloze manieren om op gaming te besparen. Door keys op digitale marktplaatsen zoals Eneba te kopen, bespaar je flink wat geld op eenmalige aankopen en gift cards. Abonnementen minimaliseren de kosten met talloze games wanneer je het abonnement aanhoudt. Het is eenvoudig om op gaming te besparen. Je dient enkel de methode die het beste bij je past te selecteren.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?