Bewezen geldbesparende tips die elke gamer moet weten

Hoe zeer we ook van videogames houden, de huidige economie zorgt voor stres bij een flink aantal gamers. De stijgende videogame prijzen en een markt vol met dagelijkse gamereleases dwingen gamers om na te denken hoeveel games ze kunnen veroorloven en maandelijks kunnen spelen. Als je je in een dergelijke situatie bevindt, waarin je dus dient te leven op een bepaald budget en keuzes moet maken in wat je nou koopt, dan is dit het artikel voor jou. Digitale marktplaatsen zoals Eneba bieden veel oplossingen om het gamen goedkoper te maken. Hier zijn wat bewezen tips over hoe je kunt besparen op gaming.

Advertising Controllers2

Tip 1: Winkel digitaal

De gaming industrie focust zich steeds meer op het digitale stuk. Steam en Epic games stores domineren de PC videogameverkoop en zelfs op de console zijn digital only modellen uitgegeven. Wie zal het zeggen of de next-gen consoles gereleased na de PlayStation 5 en Xbox Series X nog wel een disc drive hebben? We kunnen speculeren, maar de industrie is ongetwijfeld uit de richting van fysieke media aan het sturen.

Je kunt tot twintig procent besparen op nieuwe releases, door de games op digitale marktplaatsen te kopen. Daarnaast is het makkelijker om oudere games te vinden en kunnen kortingen tot wel negentig procent oplopen. Maar wacht, dit is nog maar het puntje van de ijsberg.

Advertising Controller2

Tip 2: Koop games met gift cards

Gift cards worden niet meer gezien als een makkelijke uitweg voor het vinden van het perfecte geschenk. Ja, gift cards zijn nog steeds het beste geschenk, helemaal voor de gamer die alles al gespeeld heeft, maar gift cards zijn in de loop der jaren geëvolueerd en dienen tegenwoordig veel meer functies dan enkel een simpel geschenk.

Zie een gift card als een alternatief betaalmiddel. Dit is helemaal van toepassing op console gamers. Het bekijken en doorzoeken van digitale marktplaatsen voor Nintendo, Xbox en PlayStation opwaardeerkaarten, die meer bieden dan wat ze ervoor betalen, is een briljant alternatief om te besparen op console gaming.

Vouchers hebben geen verloopdatum, dus je kunt er zoveel als je wil inkopen en ze gebruiken wanneer het nodig is. Gift cards zijn geweldig voor het kopen van games gedurende uitverkopen en dienen als een soort digitale spaarvarkens.

Advertising Controller1

Tip 3: Abonnementen

Xbox Game Pass wist bij lancering menig gamer te imponeren en blijft een gigantisch geld besparende optie voor gamers. Zelfs Sony is in de voetstappen van Microsoft gestapt en heeft hun eigen versie geïntroduceerd in de vorm van een drielaags PS Plus abonnement.

Beide abonnementen bieden meer dan honderd games voor een maandelijkse prijs, waaronder een aantal van de beste AAA-titels van first- en third party ontwikkelaars. Niet te vergeten, Microsoft voegt Xbox-exclusieve games vaak toe aan Game Pass op de dag van release.

En terwijl Xbox Live Gold en PS Plus Essential benodigd zijn om online te spelen, hebben ze ook bruikbare perks. Zo is het mogelijk om twee of drie gratis games per maand te downloaden en krijg je extra kortingen in de online stores van de console.

Sommige abonnementsdiensten duiken echter ook in de gaming archieven. Zo is het met Nintendo Switch Online bijvoorbeeld mogelijk om games spelen die de hele game-industrie gered hebben. Na de infameuze release van Atari's E. T. in 1982, zat de gamingindustrie in grote problemen. Deze werd echter gered door onze favoriete loodgieter in de blauwe overal - Mario.

Advertising Nintendo

Je kunt alle klassieke Mario-, Zelda- en andere NES- en SNES games met Nintendo Switch Online spelen. Het is een echte trip down memory lane voor old-school gamers en een nieuwe (oude) wereld voor de nieuwe generatie. Nintendo maakt het namelijk bijzonder eenvoudig mogelijk om de klassiekers eens te proberen, die nooit zullen vervelen, blijven entertainen en altijd zullen inspireren.

Het limiteren van gaming gewoontes door iets dat buiten jouw controle ligt, is nooit makkelijk en zeker niet iets wat een gamer wil. Hopelijk bieden deze geldbesparende tips je aan de nieuwste games, zonder dat je daarvoor krom hoeft te liggen qua financiën.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?