De Kwestie: Volg jij graag esports?

Dagelijks spuien wij op de redactie onze meningen over allerlei onderwerpen. Jij leest onze meningen en vormt natuurlijk ook je eigen bevindingen. In De Kwestie draaien wij die rollen om en ben jij, onze lezer, degene die zijn of haar mening geeft. Middels een poll kun jij ons laten weten wat jouw voorkeur is over het actuele onderwerp en natuurlijk kun jij je mening in de comments toelichten. Voordat we jullie mening vragen over de nieuwe kwestie, kijken we ook nog even terug op de vorige editie.

Doe mij die maar

De vorige keer vroegen wij je welke februari game het hoogst op jouw wishlist staat. Enigszins verrassend is dat Crackdown het minst aantal stemmen wist te vergaren. Slechts drie procent heeft die game hoog op het wensenlijstje staan, net als God Eater 3, dat eveneens drie procent van de stemmen op wist te halen. Onder de lezers die mee hebben gedaan zaten ook niet veel race fans. Dirt Rally 2.0 haalde, net als Jump Force, een schamele vijf procent van de stemmen op. Het gros van de stemmers zit te wachten op de top 3, waarbij Far Cry: New Dawn aan het kortste eind trok met achttien procent van de stemmen. De kilte van Rusland in Metro Exodus wist meer stemmers voor zich te winnen en nam de tweede plaats in beslag met 29 procent. Verreweg de game waar de meeste van ons op zitten te wachten blijkt toch BioWare's Anthem te zijn. Met 37 procent aan stemmen bezet deze shooter ferm de koppositie.

onbekend

Professioneel gamen

ESports is inmiddels een begrip waar niemand meer omheen kan. Het digitaal sporten wordt overal ter wereld steeds groter en er worden zelfs stadions gevuld tijdens toernooien van League of Legends, World of Warcraft of Pokémon. ESporters worden steeds meer gezien als helden en, evenals bij de reguliere sporten, vallen er ook aardig wat duiten mee te verdienen. Het alternatief voor een Netflix-serie kijken, wordt steeds vaker het aanschouwen van een spannend toernooi van een bepaalde game. Neem bijvoorbeeld Apex Legends, een game die nog maar net uit is maar waar nu al een toernooi achter de rug is. Het grote publiek smult ervan, maar wij van Gameliner horen nog liever wat jij ervan vindt. Volg jij graag eSports?

POLL (Volg jij graag esports?)

Volg jij graag esports?

Volg jij graag esports?

 • Ja,ik volg alles
  20%
 • Ik lees/kijk graag nieuws omtrent esports
  7%
 • Ik volg bepaalde games
  23%
 • Ik doe zelf aan esports
  10%
 • Nee, ik heb er niks mee
  40%
Tussenstand na 30 stemmen
GA NU STEMMEN

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?