De Rondvraag: Alom geprezen games waar wij niet van houden

Soms heb je zo'n game die iedereen behalve jij tof lijkt te vinden. Zo'n game die bij ons vijf sterren krijgt terwijl jij het gevoel hebt dat je in de maling wordt genomen. Als je dan je mening deelt, dan word je haast gelyncht, zo'n schande is het. Toch heeft vrijwel iedereen zo'n mening. Ook binnen onze redactie heerst er verdeeldheid. Check onderstaande meningen maar eens!

Rudy met Metal Gear Solid

Weet je wat, ik gooi het er maar meteen uit. Metal Gear Solid is een domme franchise. Ik heb het meermaals een kans gegeven, maar waarom mensen de games zo tof vinden, is voor mij vooralsnog een raadsel. Kojima wordt bijzonder genoeg helemaal de hemel ingeprezen, maar waarom eigenlijk? Iedere keer als ik aan een Metal Gear begin, heb ik het gevoel in een fever dream te zitten. De gameplay is stroef, het verhaal overdreven en de pacing is het gewoon net niet. Vooral deeltje vijf was uitermate teleurstellend waarbij het "opwarmertje", Metal Gear V: Ground Zeroes bijzonder teleurstellend was. Het enige wat vijf nog een beetje wist te redden, waren de dikke tieten van Quiet. Big Boss zelf vind ik wel een toffe dude, maar de rest van de serie mag wat mij betreft een plekje bij Metal Gear: Survive in de prullenbak krijgen.

onbekend

Timo met Red Dead Redemption

Nu denk je wellicht, ‘oh makkelijk scoren’ om zo’n dikke game te benoemen. Echter moet ik gewoon eerlijk zijn en zeggen dat Red Dead Redemption simpelweg niet mijn game is. Dit ligt echt niet aan de game zelf. Objectief gezien is het gewoon een dijk van een game. Rockstar als ontwikkelaar weet echt wel wat hij doet. Acht jaar ontwikkeling is niet niks en qua gameplay en verhaal is het een gelijke van Grand Theft Auto. Dat gezegd hebbende, is de voornaamste reden dat ik niets met deze game heb het thema. Westerns heb ik als het gaat om games he-le-maal niets mee. Net niet oud genoeg, net niet modern genoeg. Ik was nooit fan van cowboy en indiaantje, klappertjespistolen vond ik lelijk en Pocahontas scheet ik op. Het knauwerige van cowboys kan ik niet uitstaan, vooral omdat het zo’n overdreven karikatuur van het vrije westen van Amerika is. Anti-Amerika ben ik echt niet, maar zelfs Rockstar kan met diens talent mij niet overhalen om de game te kopen. Ook niet als deze een tientje kost.

onbekend

Devin met Bloodborne

Ik hoor iedereen telkens weer zeggen, deze game moet je gespeeld hebben, dit is één van de beste titels op de PlayStation 4! Een tijdje terug kwam de geweldige titel Bloodborne dan ook eindelijk in de PlayStation Plus line-up en aangezien iedereen deze game zo waardeerde, was ik er aardig blij mee! Na twee uurtjes in de game snap ik letterlijk niet waar al deze vreugde vandaan komt. De game is traag, de controls zijn fucking irritant in combinatie met de camera en grafisch doet het ook niks bijzonders. De introductie was niet uitnodigend genoeg en de delete knop was dus al snel gevonden!

onbekend

Kees met Halo: Combat Evolved

Het was 2000 toen ik bij een vriend voor het eerst Halo: Combat Evolved zag. Een geweldige science fiction shooter noemde hij het. Nu houd ik enorm van shooters en ook van science fiction, dus dat wordt geweldig. Tenminste, dat dacht ik. Halo: Combat Evolved was grafisch zeer sterk en ook op de gameplay was niets aan te merken. Toch wist het me niet te overweldigen. Vele delen volgden en elke keer bekeek ik de trailers en gameplayvideo's, maar het deed me gewoon niets. Ik kan niet precies uitleggen wat me nu zo tegenstaat aan de serie. Je hebt weleens een game die de hemel wordt ingeprezen, waarna je ziet dat het goed is, maar dat het je om één of andere reden toch niet ligt. Wie weet komt het bij Halo toch door de Master Chief, dat ik als hoofdpersonage gewoon niet zo tof vind.

onbekend

Peter met Smash Bros.

Deze hele rondvraag draait om controversie en als er duidelijk één geliefde game of gameserie is die ik echt telkens maar niet leuk kan vinden, is het wel de Smash Bros.-serie. Eigenlijk kan ik geen enkele titel tot nu toe uitstaan. En ja, ik houd wel van fighting games. Street Fighter, BlazBlue, Mortal Kombat, Tekken, noem maar een reeks, kans is groot dat ik deze in de kast heb staan en heb gespeeld. Ik denk dat ik er juist teveel van houd en daardoor inzie hoe dom Smash Bros. is. Het hele vechtsysteem bij Smash Bros. vind ik verschrikkelijk, waarbij ik telkens het gevoel heb dat het eindeloze gebash allemaal vrijwel niks uithaalt. Het lijkt wel te zijn gemaakt voor kleine kinderen met hersenbeschadiging. Ik wil ontzettend graag de games vet vinden, want ik ben gek op alle Nintendo characters. Ik heb zelfs bijna alle Amiibo in huis, maar Super Smash Bros. heb ik lekker links laten liggen. Ach, waarschijnlijk probeer ik het voor de honderdste keer binnenkort toch weer uit, om te kijken of dan ineens het kwartje valt. Maar vooralsnog, voelt het voor mij aan als een gamereeks voor retards.

onbekend

Well allrighty then... Jullie sporen stuk voor stuk niet. Red Dead, Smash Bros., Metal Gear, Bloodborne en Halo overrated? Pff, jullie snappen games gewoon niet! Welke game had hier volgens jou tussen moeten staan? Laat van je horen!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?