Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

De Rondvraag: Beste 1 april grap in gaming

Ieder jaar stinken mensen er weer in, die verdomde 1 aprilgrappen. De één is vaak nog flauwer dan de ander en Jan en alleman hebben inmiddels zo vaak een kikker in de bil die er nooit meer uit wil gekregen dat ze er spontaan van beginnen te kwaken. Toch zijn er zo nu en dan ook best leuke grappen bedacht. Van die grappen die je misschien niet direct als 1 aprilgrap zag of juist andere grappen waar het huizenhoog bovenop lag dat het op een 1 aprilgrap ging. Onze redacteurs die hadden hun grappen en grollen wel klaar tijdens onze wekelijkse ronde over de redactie.

Jolien gaat voor de nep Nintendo Direct van vorig jaar

Als er één grap in gaming was waar ik om moest gniffelen, was het wel de nep Nintendo Direct van het YouTube kanaal BeatEmUps. Hoewel ik meteen zag dat het om een 1 april grap ging, zag ik dat ze oprecht hun best hadden gedaan om de presentatie er zo echt mogelijk uit te laten zien. De presentatie was compleet met trailers volledig in de stijl van Nintendo. In de presentatie werden onder andere SNES-games aangekondigd en Super Zelda Maker voor de Nintendo Switch. Het grappige is dat de SNES-games later dit jaar in september echt uitkwamen en dat de remake van The Legend of Zelda: Links Awakening een soort dungeonmaker kreeg. Dus de nep Nintendo Direct had uiteindelijk toch nog een beetje gelijk op bepaalde punten.

Patrick ziet in Google een toekomstvoorspeller

Ik vind 1 aprilgrappen vaak flauw en behoorlijk doorzichtig. Het wordt pas echt leuk als er een soort van waarheid in zou kunnen zitten en het realiseerbaar is. Bijvoorbeeld zoals de McDonalds een aantal jaar geleden deed met de McDelivery. Het was een 1 aprilgrap, dat was al snel genoeg duidelijk. Maar toch zou je je wel kunnen voorstellen dat je op een dag de McDonalds belt en je eten laat bezorgen in plaats van dat je het zelf moet gaan halen. Als je naar onze industrie kijkt dat zijn daar ook wel een aantal voorbeelden van te vinden, maar voor mij is de leukste dan toch Pokémon Challenge van Google. Het idee was dat je via Google Maps op zoekt ging naar Pokémon om te vangen en degene die dat het beste deed kreeg dan een baan bij Google Maps als Pokémon Master. Niet slecht toch? Ook een tikkeltje doorzichtig, maar twee jaar later verscheen Pokémon GO en dat komt er toch al aardig dicht in de buurt, op die droombaan na dan.

Bram is dankbaar voor de twist

Laat ik beginnen met het feit dat 1 april hartstikke kut is. Altijd weer die hilarische grappen die je van mijlenver ziet aankomen, echt heerlijk. Er is echter een grap die ik kan waarderen. Toen de absurde Far Cry 3: Blood Dragon door Ubisoft werd geteaset op 1 april, dacht iedereen al weer te weten hoe laat het was. Oh, weer zo'n domme grap. Alleen toen het 2 april was, toen stond die teaser er nog steeds. Far Cry 3: Blood Dragon is mijn favoriete game in de serie (samen met Far Cry 3) en ik ben erg dankbaar dat het überhaupt bestaat. Over de top explosies, neon lasers en gigantische draken. Als Far Cry nou even wat meer op dit soort games kan gaan lijken, dat zou top zijn. Dan mogen ze zelfs op elke 1 april het aankondigen. Al ben ik bang dat Far Cry 3: Blood Dragon 2 voorlopig een goede grap blijft...

Philip stoot zich twee keer aan dezelfde steen

Tegenwoordig zijn de 1 aprilgrappen redelijk makkelijk te ontdekken. Als iets te mooi voor woorden klinkt of als iets dat schijnbaar onmogelijk is opeens wel mogelijk is, moet je je gaan afvragen welke datum het is. Natuurlijk helpt de wens dat het waar is niet echt, maar een beetje kritisch nadenken zou dit probleem zo oplossen. Toen de eerste Mortal Kombat uitkwam, had je een gecensureerde versie voor de SNES en een ongecensureerde versie voor de Megadrive (Genesis). Natuurlijk wilde iedereen de bloedige versie spelen en was de betuttelende keuze van Nintendo een slechte. Gelukkig was er in de game magazines een mogelijkheid gevonden om eindelijk het bloed en gore op het SNES-deel te krijgen. Je moest een muntstuk van een bepaald gewicht op de cartridge plaatsen en dan zou de verzwaarde cartridge zorgen voor bloed. Natuurlijk hebben die dingen niets met elkaar te maken en heeft een vriend me uit de droom gehaald door aan te geven dat het waarschijnlijk een 1 aprilgrap was. Dat was pijnlijk, maar het kan nog erger, want een aantal jaar later las ik iets over de mogelijkheid om met Gouki (Akuma) in Resident Evil te spelen. Beide games van Capcom dus in principe mogelijk, totdat dezelfde vriend met een glimlach naar de datum vroeg. Sindsdien ben ik er nooit meer ingetrapt, maar pijnlijk blijft het wel.

Zo zie je maar, zelfs binnen gaming kan de 1 aprilgrap vaak nog wel voor hilariteit zorgen. Wat is voor jou de leukste 1 aprilgrap die je direct te binnen schiet?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?