De Rondvraag: Beste E3-aankondiging ooit

Geplaatst: 5 juni 2019 16:00
Aangepast: 7 juni 2019 15:39
-

Bijna is het weer zo ver. De E3 van 2019 begint volgende week en belooft als vanouds weer een spektakel te worden ondanks dat de grote Sony afwezig is. We houden rekening met verbazende presentaties en grote aankondigingen. Zo zijn we in de loop der jaren verschillende verrassingen tegengekomen die ons gamershart weer in vuur en vlam zette. Elke redacteur heeft natuurlijk zijn favoriete E3-presentatie waar ze nog steeds warm voor lopen. Laten we eens kijken waardoor zij toen zo enthousiast werden.

Kees met The Elder Scrolls IV: Oblivion op E3 2005

Niet zozeer een E3-aankondiging, maar een E3-presentatie is wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt. En dan heb ik het over The Elder Scrolls IV: Oblion E3-presentatie in 2005. Deze blies mij, en vele met me, compleet omver. Niet alleen zagen de beelden er waanzinnig uit, maar ook de details in de wereld en de physichs ademde next-gen. De presentatie liet goed zien wat de wereld van Oblivion allemaal te bieden had en dat dit een game zou zijn waar je je helemaal in zou kunnen verliezen. Het mooiste aan de presentatie blijf ik het stuk in het bos vinden. De prachtige next-gen graphics, die worden ondersteund met sprookjesachtige muziek en een hertje dat door het beeld heen dartelt. Werkelijk waar ongekend en tot op de dag van vandaag mijn lievelingsaankondiging/onthulling in de geschiedenis van de E3.

Timo met The Legend of Zelda: Twilight Princess op E3 van 2004

Beste aankondiging ooit: zonder twijfel. E3 2004 The Legend of Zelda: Twilight Princess. Na het voor velen (ik hoor daar zeker niet bij) teleurstellende Wind Waker vanwege de cartoony graphics, was dit deel een zeer welkome verrassing. De game behoort inmiddels tot één van de beste delen binnen de Zelda-reeks. Het 'realistische' uiterlijk ging gepaard met een duister thema en liet je tevens spelen met een volwassen Link. Het gaat niet eens om hoe mooi de game is, of het verhaal. Nee, de reactie van het publiek steelt de show. Daarom is mijn beste aankondiging stiekem eigenlijk de beste reactie op de beste aankondiging.

Philip met Final Fantasy 7 remake aankondiging op E3 van 2015

Op de E3 in Los Angeles, Californië worden elk jaar nieuwe games aangekondigd en elk jaar zit er wel een verrassing bij. De E3-presentatie die mij het meest is bijgebleven, is de onthulling van de Final Fantasy VII Remake. De fans van de originele game hebben na ongeveer twintig jaar smeken eindelijk gekregen wat ze willen. Tijdens de E3 van 2015 werden nieuwe beelden getoond van Cloud en zijn kameraden. De grote vraag was: is het een nieuwe animatiefilm, een spin-off of het gene waar we al zo lang op zitten te wachten? Na de prachtige beelden en de herkenbare muziek gaat toch je hart vanzelf harder kloppen. Zou het toch zo zijn? Nadat het woord, remake, op het beeld verschijnt, komt er een groot gejuich vanuit het publiek. En waarschijnlijk nog groter van de fans thuis die hier al jaren op hopen en wachten. Helaas is er op een paar geruchten weinig bekendgemaakt en was er geen nieuws tijdens de E3 van 2018. Als we de geruchten mogen geloven, wordt er dit jaar wel aandacht aan deze langverwachte game besteed. Nog een weekje geduld en dan gaan we het hopelijk meemaken.

Dit waren onze favoriete E3-presentaties uit de geschiedenis van de E3. Heb je zelf ook vergelijkbare presentaties gezien waardoor je meteen verliefd werd op een game. Laat het ons weten en laten we hopen dat dit jaar niet onder doet voor de voorgaande jaren.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord