De Rondvraag: Favoriete game waarin je vecht voor je vrijheid

Geplaatst: 29 april 2020 17:00
Aangepast: 29 april 2020 20:25

In veel games vecht je voor jezelf, het milieu, het regenwoud, tegen de uitbraak van besmettelijke ziektes en ga zo maar verder. Een game heeft misschien een grotere impact als je personage voor zijn of haar virtuele vrijheid vecht. Games waar je het opneemt tegen legers van vijanden, omdat je een geheime kracht hebt, een supersoldaat bent of omdat het gewoon een kwestie van “wrong time, wrong place” is. Hoe dan ook, je zult je met hand en tand moeten verdedigen tegen de onderdrukker. Veel games hebben dit thema, maar er is gelukkig genoeg variatie. Om je te helpen een goede keuze te maken, deelt de redactie hun favoriete vrijheidsvechter met jou.

Patrick vecht zich vrij in Call of Duty: World at War

Als je het hebt over games waarin je er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat je vrij bent, dan is het eerste dat bij mij op komt Call of Duty. Velen zouden dan niet voor deze titel gaan, maar ik heb mij echt enorm vermaakt met Call of Duty: World at War. Het was voor mij één van de eerste oorlog shooters die ik heb gespeeld en is mij altijd bijgebleven op de een of andere manier. Juist door de grauwe setting kreeg ik echt het gevoel dat je je leven aan het wagen was voor vrijheid. En vandaag de dag weten we allemaal dat vrijheid een fragiel gegeven is, waardoor het een extra lading geeft. Vooral op de hoogste moeilijkheidsgraad, waar je granaten om je oren krijgt alsof je een bierdouche krijgt tijdens een concert. Je weet wel, zo’n evenement dat vroeger werd gehouden waarbij muziek werd afgespeeld en allerlei mensen bij elkaar kwamen om daarvan te genieten.

Jolien Mauritsz hielp de Nords in Skyrim

In The Elder Scrolls 5: Skyrim wordt het aan het begin van de game meteen duidelijk dat er een oorlog in het land woedt tussen de Nords en The Empire. De Nords zijn de overheersing zat en willen weer onafhankelijk worden. The Empire ziet dit natuurlijk niet zitten en beide kampen doen er alles aan om de overhand te krijgen. Het is aan de Dragonborn om te beslissen of hij Skyrim wil bevrijden of The Empire wil helpen de macht in het land te herstellen. Tijdens mijn eerste save hielp ik de Nords om de Imperials te verslaan en heb zo Skyrim ‘bevrijd’ van de overheersing van het keizerrijk. Eerlijk gezegd, na wat meer geleerd te hebben over de game, ben ik erachter gekomen dat The Imperials veel beter zijn dan die racistische Noordelingen. Nu sluit ik mij in alle nieuwe saves vrijwel meteen bij de Imperials aan en bevrijd ik Skyrim van de rebellen. Zo kun je het ook bekijken natuurlijk ;).

Bram bevrijdt de buitenposten in Far Cry 3

In vele games worden er mensen onderdrukt. Zo worden mensen belachelijk afgeslacht in DOOM of zijn er ontzettend veel slachtoffer in de Wolfenstein games. Een game die echter vrijheid ademt is Far Cry 3. Hoyt Volker en Vaas Montenegro terroriseren de eilanden waarop ze actief zijn. Drughandel, mensenhandel, eigenlijk alle soorten illegale handel worden door hen geforceerd. Aan jou, Jason Brody, de taak om ervoor te zorgen dat de mensen weer veilig kunnen leven. Tijd om een punt te zetten achter de tijd van “Insanity”. Tijd om die buitenposten te bevrijden en een effectief verzet op te zetten. Stapje voor stapje neem je het eiland terug. En zelfs geweldig geschreven bad guys gaan je niet tegenhouden!

Celine neemt het op tegen een corrupte politicus

Persona 5 is mijn favoriete game waarin ik vecht voor mijn vrijheid en dit is tevens ook één van mijn favoriete games. In deze JRPG speel je als Joker, een middelbare schoolstudent, die is overgeplaatst naar een andere stad en school en wordt aangeklaagd voor het aanvallen van een corrupte politicus. Deze beschuldiging is geheel onterecht, want Joker is juist de persoon die strijdt voor rechtvaardigheid. Samen met nog een aantal andere studenten ontwaakt hij een bovennatuurlijke kracht, de Persona. De Persona’s dienen als alterego’s die gebruikt worden om onrecht te bestrijden tegen mensen met kwade bedoelingen uit de huidige samenleving. De strijd vindt plaats in een metafysische wereld waarin manifestaties van deze kwaadaardige mensen voorkomen. Joker vormt samen met zijn vrienden de Phantom Thieves of Hearts, een groep van mensen met elk een unieke persoonlijkheid die je in de loop van de game kunt beïnvloeden. Het leuke van de game is vooral de filosofische betekenissen achter het verhaal gebaseerd op de Jungiaanse psychologie waarin het collectief onbewuste een reflectie is op de mensheid.

Vecht jij ook graag voor je vrijheid of speel je liever een heel ander genre? Laat het ons weten in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord