De Rondvraag: Games waar je de sneeuwschoenen graag voor aantrekt

Geplaatst: 23 januari 2019 16:00
-

Yes, het sneeuwt! De winter is dan toch eindelijk aangebroken en wij gamers zijn helemaal in onze nopjes. Eindelijk een reden om de deur goed dicht te doen, een dekentje erbij te pakken en je helemaal af te sluiten van de buitenwereld. De trams, bussen, treinen en alle andere vormen van transportatie liggen immers volkomen plat. Sneeuw is koud, maar het beeldscherm straalt een aangename warmte uit. Wat is dus het logische gevolg? Een lekkere sneeuwgame die je kunt spelen op de bank. Daarom vroegen wij dit keer aan de redactie. Wat is nou volgens jou een heerlijk ijzige game?

Peter met Dead Space 3

Er zijn nogal wat ijselijk goeie games met sneeuw. Ik zal jullie niet ondersneeuwen met alles wat mij te binnen schiet, maar ik ga er toch een paar noemen. De eerste game waarbij ik helemaal idolaat werd van het sneeuwgebied is bij Secret of Mana. De muziek en sfeer is zo prachtig dat ik alleen daarom al de game nog zo nu en dan aanslinger. Bij de goede maar verouderde Lost Planet en The Thing-games moet je oppassen dat je niet bevriest terwijl je door de sneeuw banjert. Dead Space 3 doet dit echter ook, en daarbij vind ik dat het nog het beste is gedaan. Ook al is het niet helemaal logisch dat je met een ruimtepak dat -200 aankan in de ruimte, maar opeens wel bevriest op een sneeuwerige planeet. Maar goed, dat maakt de dik te genieten horror en gameplay er niet minder op. Ik krijg gelijk zin in een ijsje met aardbijensiroop.

Timo met Tom Clancy's The Division

Als ik aan sneeuw in combinatie met games denk, is er een recente titel die bij mij als eerst in mijn hoofd komt en dat is Tom Clancy's The Division. Ja, je kunt denken aan sportgames, maar de setting van een platgelegd NYC in de sneeuw rondom de kerstperiode is voor mij zeer treffend. Het gekraak van de sneeuw onder je voeten, de bevroren auto's en de sneeuwstormen tussendoor waren zo sfeervol. Geen enkele andere game heeft dit zo goed weten te bieden. Grappig genoeg heet de engine Snowdrop. Hoe typerend. Het gaf de game een beklemmende en verlaten sfeer. Een die ik sinds Max Payne (ook met sneeuw) niet meer echt had gevoeld. De troosteloosheid omdat het ook nog rondom kerst afspeelde, maakte het geheel voor mij af. Eervolle vermelding overigens voor GoldenEye met de twee Surface-levels.

Alex met Donkey Kong Country Tropical Freeze

Het was even kiezen tussen Donkey Kong Country, Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble! en Donkey Kong Country Tropical Freeze als het gaat om mijn favoriete game in de sneeuw. Ik ga uiteindelijk toch voor Tropical Freeze, omdat er één level met kop en schouders boven de rest uitsteekt en zeer prettig is voor je oogballen. Het gaat om het level Cliffside Slide (6-6), een bijzonder prachtig level. Het is bijna kunst, zo mooi is het level ontworpen. De muziek is bovendien ook nog eens een feestje voor de oren.

Kees met het winterseizoen van Bully

De game Bully zorgt bij velen voor een hoop sneeuwpret. De verschillende seizoenen onderscheiden deze briljante free roamer van Rockstar en met name het winter-seizoen is heerlijk. De kinderen op de schoolcampus en de bewoners in het nabijgelegen stadje zijn dik aangekleed met winterjassen, shawls, handschoenen en mutsen. De omgevingen zien er fraai uit. Hier en daar staat een sneeuwpop en de verse sneeuw zorgt voor sneeuwballen en de daarbij horende gevechten. Ook de missies zijn op het winterse weer aangepast. Zo moet hoofdpersonage Jimmy een dronken, vieze kerstman helpen om zijn perfecte concurrent te verslaan. Word je tijdens de vele winterse streken gepakt, dan moet je als straf ook nog eens gebieden op school sneeuwvrij maken. Brrrrrrr.

onbekend

Brrr, dat zijn inderdaad niet de meest zonnige games. Wat zeg jij? Lekker naar buiten of gewoon lui op de bank? Laat ons weten welke game bij jou te binnenschiet bij de gedachte aan sneeuw!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord