De Rondvraag: Grootste teleurstelling van E3 2019

De E3 in Los Angeles is net voorbij en er zijn een aantal mooie presentaties getoond. Fans van de Final Fantasy-serie konden hun lol niet op. Nintendo deed niet onder met hun aankondigingen; zeker niet met een nieuwe Legend of Zelda: Breath of the Wild in de maak. Microsoft heeft zijn best gedaan, maar de show niet gedomineerd, tenminste ik ben niet van mijn sokken geblazen. Waren er games die je hebt gemist en zeker had verwacht. Hier zijn in ieder geval de grootste E3-teleurstellingen 2019 van de redactie.

Kees met het gemis van Medal of Honor

Oh Medal of Honor, wat is er toch met jou gebeurt. Eens een grootse shooter en nu niets meer dan een fijne herinnering aan betere tijden. Medal of Honor Airborne uit 2007 was kort en vermakelijk, maar de twee games erna konden mij niet meer pleasen. Mede door de moderne setting, terwijl Medal of Honor Warfighter gewoon een hele slechte game was, die de serie dan ook volledig om zeep heeft geholpen. Al jaren hoop ik dat er een waardige reboot wordt aangekondigd tijdens de E3, maar ook dit jaar zat het er weer niet in. Een nieuw deel met een Tweede Wereldoorlog-setting en een goede mix tussen grootschalige gevechten, en zenuwlopende stealth-missies achter vijandelijke linies is waar ik op wacht. Electronic Arts durft het blijkbaar niet aan, of wordt er stiekem toch aan een reboot gewerkt? Ik blijf het hopen. Voor nu is het Medal of Honor: Allied Assault maar weer opstarten om oude tijden te laten herleven.

Timo met het gemis van Half Life 3

De grootste teleurstelling heb ik eigenlijk niet echt. Uiteraard hoop ik op games, maar is het niet zo dat ik er als het ware om zou smeken bij iedere E3. Natuurlijk, zodra een game ergens in de releaselijsten opduikt, kan ik wel nieuwsgierig worden en in zekere mate ook enthousiast. Maar het is eigenlijk de afwezigheid van een game waar we al bijna twee decennia op wachten. Gaat er al een belletje rinkelen? Half Life 3. Tot heden geen enkel teken van leven. Nu ga ik stiekem smokkelen, omdat ik echt geen teleurstelling heb. Op E3 tenminste. Dus ik hoop op vergeving van mijn collega's. Afgelopen jaar hoopten zowat alle gamers op een glimps, teaser of easter egg van Half Life 3, maar we kregen helaas Artifact. En om niets tekort te doen aan deze game, want de basis schijn echt wel goed in elkaar te zitten. maar niemand zat en zit hier op te wachten. Dit bleek vooral tijdens de aankondiging twee jaar geleden tijdens een DOTA2-toernooi. En waar ik afgelopen keer ook een reactie deelde, doe ik dat nu weer. Hierbij de grootste teleurstelling op de aankondiging die niet kwam.

Alex met lekken verziekt de E3

De E3 2019 had de boeken in kunnen gaan als het beste E3 jaar ooit, maar helaas moest daar vroegtijdig een einde aan komen. Er komt een week voor de E3 steeds meer informatie op straat te liggen en daardoor gaat de hele magie van de E3 er in mijn ogen wel een beetje van af. Alleen Nintendo slaagde er wat mij betreft in om toch nog met wat verrassingen te komen. De Japanse consolegigant wist onder andere te verrassen met een Animal Crossing New Horizons, terwijl het niet echt mijn game is. Maar de grootste verrassing is toch wel de onverwachte aankondiging van The Legend of Zelda: Breath of The Wild 2. Watch Dogs Legion, die er ongelofelijk vet uitziet, was ongetwijfeld de game van de show geweest als de informatie niet al een week voor de E3 gelekt was. Ik hoop echt dat uitgevers hier wat aan gaan doen, zodat we vanaf volgend jaar gewoon weer lekker ouderwets weggeblazen worden met de ene na de andere aankondiging.

onbekend

Rudy met Microsoft die het open doel mist

Met de afwezigheid van Sony PlayStation was deze E3 de uitgelezen mogelijkheid voor Microsoft om even een goede klap uit te delen aan de geduchte concurrent. Hoe irritant is het dan ook dat Microsoft niet doorzet en met tachtig procent aan niet exclusieve games op de proppen komt. Dit was het moment om te shinen! Er zijn zoveel studio's gekocht, er ligt een nieuwe console op de plank. Waar is het beeldmateriaal, waar zijn die exclusives en waar zijn die games die je compleet wegblazen. Oke, Halo Infinite was leuk en de sneak peak van Project Scarlett was aardig, maar omtrent Scarlett werd eigenlijk verdomd weinig inhoudelijks gezegd. De show was overigens niet verkeerd, de gamepass dingen waren leuk en ze hadden meer dan genoeg games om te tonen (waarvan er dertig doorheen werden geramd middels een korte compilatie), maar dit was de kans voor een flinke dreun richting Sony. Iets wat Microsoft dus niet heeft gedaan.

onbekend

Dit zijn de games of gebeurtenissen rond de E3 die de redactie teleurstellend vonden. Zelf had ik nog wel iets over Metroid Prime 4 willen horen, maar helaas. Wat heb jij gemist tijdens de presentaties van dit jaar?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?