De Rondvraag: In welke game schopte jij konten?

Als je de voltallige redactie bij elkaar zet dan hebben we met z'n allen al ontelbare games gespeeld, maar we zijn lang niet zo goed in al die games die we spelen. Zo zit ondergetekende met enige regelmaat hier op kantoor in een hoekje te huilen als ik weer verlies met FIFA en gooien anderen - ik zal geen namen noemen - weleens een controller door de redactieruimte. Toch zijn er ook weleens games waar we wel in uitblinken en daarom hebben we de oudgedienden van de redactie eens even gevraagd in welke games zij vroeger konten schopten. Opa's vertellen.

Timo vloog naar de winst met F-Zero X

Als er een baas was die geen gelijk kende, was ik dat wel met F-Zero X op de Nintendo 64. Ik p0wnde (is dit nog een woord in 2020?) ie-de-reen. Dit is een game met zeer strakke gameplay. Eenvoudig om op te pikken, maar moeilijk om te beheersen. En dit laatste deed ik. Uiteraard alle cups volledig op de beste mogelijk manier uitgespeeld, alle time-trials ghosts aan flarden gereden en een death race tijd van ietsjes meer dan 23 seconden. En niemand won het van me in de multiplayer. De dubbel-tap om te beuken beheerste ik tot in de puntjes en de spin-attack was dodelijk voor opkomende waaghalzen. Nee, deze game was niet heel geliefd om na school te spelen met mijn vrienden. Helaas hebben wij hier in Europa nooit de DD-uitbreiding gehad. De GameCube-versie was minstens net zo tof, maar heb ik lang niet zoveel uren ingestoken als zijn voorganger.

onbekend

Patrick is Wereld Kampioen in Unreal Tournament '99

De lijst van games die ik heb gespeeld is niet meer bij te houden, maar er was slechts één game waarin ik enorm goed was. Daarvoor moeten we wel een flinke sprong terug in de tijd maken, want dat is lang, heel lang geleden. Ik speelde als klein pubertje onder de naam !mM0Rt@L en Po$eidon veel Unreal Tournament '99 en dan voornamelijk iCTF. Na een tijdje ontdekte ik een heel subgenre in deze gamemode, genaamd Bunny Track. Het was Capture the Flag, maar dan waren de teams van elkaar gescheiden en moesten ze een hindernisbaan afleggen om de vlag te kunnen capturen. Ik schopte behoorlijk wat konten tot ze blauw zagen en voor ik het wist werd ik gevraagd voor TeamNL. Het eerste Wereld Kampioenschap dat voor deze gamemodus werd georganiseerd hebben we met TeamNL gewonnen. Er was dus eens een tijd dat ik - samen met met teamgenoten - de beste van de wereld was in die game. Helaas was dat in een tijd dat er niet zoveel geld omging in esports en veel meer dan de titel en eer kregen we er niet voor.

onbekend

Philip is kampioen in Super Mario Kart

Het is lastig om een game te noemen waar ik heel erg goed ik ben. Deels, omdat ik veel JRPG’s speel waar skill een mindere factor is of je net zo lang kunt levelen waardoor het uiteindelijk erg makkelijk kan zijn. Anderzijds, omdat het internet een goede remedie is voor je ego. Zo dacht ik altijd dat ik goed was in Street Fighter II en al zijn opvolgers. Online is er altijd iemand beter, terwijl je in je eigen vriendenkring bijna iedereen aankan. Een game waar ik echt heel goed in was, was Super Mario Kart op de Super Nintendo. Ik lapte iedereen en als ik tegen de computer speelde, lapte ik de slechtste computerspeler bijna twee keer. Helaas werd in de volgende delen de blauwe schildpad geïntroduceerd om iedereen een kans te geven. Hierdoor konden de echte goede racers wel inpakken, want de race werd ondergeschikt aan een familiegevoel. Leuk voor de kids, maar dit ontnam mij het plezier en was de reden dat ik de game verder links laat liggen.

onbekend

Rudy sloopt je met Street Fighter

Als kleine jongen was er slechts één game die het kaf van het koren wist te scheiden. Hoewel ik aardig lekker ging op Star Fox 64 en de schoolpleinen domineerde met Pokémon rood en geel, was het Street Fighter II die je de legende van het klaslokaal wist te maken. Iedereen had ik onder de duimen en iedereen ging voor de bijl. Van Vega tot Balrog, niemand kon mij stoppen. En nog steeds niet. Geloof je me niet? Bring it!

onbekend

Zo, onze oude tijgers hebben dus zeker niet stilgezeten en hebben schijnbaar zelfs kwaliteiten die zij goed verborgen weten te houden. Zijn er games waar jij absoluut onverslaanbaar in bent?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?