De Rondvraag: (Kortste) game met de meeste replay value

Geplaatst:

Games zitten tegenwoordig vaak vol met veel content of je kunt na het uitkomen van de game via DLC nog meer uur in de game stoppen. In sommige gevallen is het net werk en zeker niet leuk om te doen, maar bij sommige games kun je niet genoeg krijgen van de aangeboden content. Dit zijn de games die waarschijnlijk in je lijst van persoonlijke favorieten staan. Welke game kun je blijven spelen of altijd opnieuw oppakken na verloop van tijd? Onze redacteurs hebben ook hun favoriete game met de meeste replay value en deze delen ze graag.

Patrick heeft nog steeds pret voor tien met Roller Coaster Tycoon

Als er één game is die het verdient om in deze lijst te staan, dan is het voor mij wel Roller Coaster Tycoon. Niet alleen heeft dit eerste deel het startschot gegeven voor een hele reeks aan toffe - en minder toffe - pretpark-games, ook blijft het gewoon leuk om te spelen. Ondanks dat er grafisch gezien inmiddels veel soortgelijke games zijn die het op dat vlak beter doen, blijft de originele Roller Coaster Tycoon alsnog leuk om te spelen. Op de één of andere manier is de Schot Chris Sawyer erin geslaagd een tijdloze game neer te zetten en dat is ontzettend knap. Het mag dan niet de eerste Tycoon-game zijn die is gemaakt, het is wel één van de belangrijkste. Zonder Roller Coaster Tycoon zouden veel andere simulatiegames waarschijnlijk niet eens hebben bestaan. De pretpark-builder kwam uit in 1999. Dat is dus ruim twintig jaar geleden. Tot op de dag van vandaag start ik nog steeds af en toe deze game op. Dan kun je dus wel spreken van een game met replay value.

Delano krijgt geen genoeg van Age of Empires III

Normaal gesproken ben ik iemand die niet lang blijft plakken op één specifieke game. Oké, uitzonderingen op intensieve online games daargelaten. Een game die door de jaren heen als een rode draad is blijven hangen is Age of Empires III. Sowieso ben ik groot fan van deze serie; ik heb alle delen tot in den treuren gespeeld. Maar de laatste jaren start ik regelmatig nog een potje Age of Empires III op. Dit komt, omdat deze game nooit hetzelfde is. Ieder potje begin je weer van vooraf aan en heb je de mogelijkheid om weer een andere strategie uit te proberen. Je tegenstanders veranderen ook, waardoor de werking van je plan verschilt. Daarnaast kun je honderd keer dezelfde ‘map’ selecteren zonder verveeld te raken. Dit komt, omdat de map er iedere keer weer anders uitziet. Er verandert niets aan het formaat, maar de indeling is steeds anders, wat ook direct van invloed is, is hoe jij de game aanvliegt. Uiteraard speel ik de game alleen in het gezelschap van vrienden; je weet inmiddels hoe competitief ik ben aangelegd. De game is inmiddels al een kleine veertien jaar oud, maar speelt nog steeds heerlijk weg. Ik wacht met smart op Age of Empires IV en ik heb goede hoop dat deze titel niet lang meer op zich laat wachten.

Jolien keert graag terug naar Skyrim

Toen ik de Nintendo Switch net had, kwam er vrij snel een e-Shop sale. Onder de vele afgeprijsde games stond Skyrim. Ik had veel goede verhalen over deze game gehoord en besloot hem aan te schaffen. Nu heb ik de meeste uren op mijn Switch aan Skyrim besteed. De verhaallijn blijft geweldig om opnieuw doorheen te gaan vooral als je een ander wapen dan voorheen gebruikt. Bij elke nieuwe save die ik aanmaak, kom ik telkens weer nieuwe quests tegen of leer ik weer totaal nieuwe dingen over de game. Op dit moment speel ik als een Dark Elf die net Solitude heeft gered van de Wolf Queen Potema. Dit is één van de drie saves die ik op dit moment heb, maar ik weet vrijwel zeker dat er nog veel meer aangemaakt gaan worden.

Timo met Call of Duty: Modern Warfare 2

Het is best lastig om te bepalen welke kortste game je de meeste replay-value geeft. Want wat bedoel je eigenlijk precies te zeggen? Immers, de game die je het best kunt herspelen is dan toch niet per se kort? Dus ik interpreteer hem als volgt: indien je de game in een paar uur kunt uitspelen om er toch nog vervolgens tientallen uren zoet mee kan zijn. Dan kom je al snel bij online games uit of op zijn minst mét een online component. Dus, dan kom ik uit bij een persoonlijk favoriet waarin ik honderden uren heb gestoken en dat is Modern Warfare 2. Ik heb onlangs mijn liefde al geuit in een retrospectief voor de reeks en laatst ook de remake Modern Warfare mogen reviewen. Modern Warfare 2 is ergens tussen acht tot tien uur uit te spelen als we de singleplayer uitlichten. Maar de online multiplayer is zo’n briljante toevoeging. De game was meer dan zijn geld waard. De singleplayer zou je ook nog kunnen herspelen als je de moeilijkste moeilijkheidsgraad gaat spelen en alle intel wilt verzamelen. Het is daarom wat mij betreft de kortste game met hoogste replayvalue. Ergens zou ik ook nog een verrassing kunnen droppen: Skyrim is ook in enkele uren uit te spelen als je louter het verhaal volgt. Maar die zijmissies...mensen, meer dan tweehonderd uur zit erin.

Natuurlijk zijn er veel meer games die onder deze noemer vallen. Dus als wij een game met de meeste replay value niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. We kunnen altijd tips gebruiken om de koude herfstmaanden door te komen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord