Check hier alle The Triple-i Initiative content

De Rondvraag: Meest hemelse game

Geplaatst: 29 mei 2019 16:00
Aangepast: 1 september 2019 09:50

Er komen elk jaar vele games uit. Veel daarvan zijn vermakelijk en een aantal zijn wat minder leuk om te spelen. Maar soms zit er een titel bij die je van je sokken blaast. Dit geldt niet alleen de eerste keer dat je de game speelt, maar eigenlijk elke keer als je de game opstart. Zelf na twintig jaar. Dit zijn voor ons de hemelse games waarvan je nooit genoeg krijgt. Zelf denk ik aan een aantal JRPG’s zoals Final Fantasy 6, 7 en Chrono Trigger, maar ook titels als Reisdent Evil 4, Metal Gear Solid en Horizon Zero Dawn waren echt topgames. Natuurlijk heb ik niet alle juweeltjes genoemd, maar gelukkig kan de redactie ons helpen om meer van dit soort juweeltjes te ontdekken. Dit zijn hun hemelse games.

Claudia met Minecraft

Als je aan mij vraagt wat ik de meest hemelse game vind, dan ligt mijn antwoord maar net aan het moment waarop je mij deze vraag stelt. Over het algemeen ben ik een enorme fan van Japanse RPG’s, dus als er eentje naar het Westen komt, dan is er een grote kans dat ik een tijdje niet van die game ben weg te slaan. Daarnaast kan ik me ook enorm goed vermaken in games waar ik de vrijheid heb om alles te doen wat ik wil, het liefst samen met vrienden. Zo heb ik een lange tijd genoten van GTA V (Online) en zie je me elke keer wanneer er een nieuwe World of Warcraft-uitbreiding uitkomt een aantal maanden niet meer buiten. Momenteel ben ik echter erg veel Minecraft aan het spelen. Het leuke aan pc-gaming is dat je bijna alle games kunt uitbreiden of aanpassen door middel van mods. Zo speel ik Minecraft met een zeer uitgebreide modpack waarmee de game wordt uitgebreid met duizenden nieuwe mogelijkheden. Zo heb ik onlangs op de private server waar ik met een aantal vrienden speel nog een volledig geautomatiseerde knoflookbroodfabriek gebouwd. Als dat niet hemels is, dan weet ik het ook niet.

Kees met The Witcher 3: Wild Hunt

Bij de vraag meest hemelse game kom ik al snel uit bij The Witcher 3: Wild Hunt. Een game die in mijn top vijf staat van beste games ooit gespeeld. De RPG van CD Projekt RED is werkelijk hemels en blijft me iedere keer weer verbazen. Een week geleden ben ik opnieuw begonnen, ditmaal met de Game of the Year Edition. De wereld van The Witcher 3 is even schitterend, deprimerend en interessant. Overal valt wel wat te doen en de game gaat ook na meerdere speelbeurten niet vervelen. Daarnaast is deze hemelse RPG eigenlijk twee games in één en dan doel ik natuurlijk op Gwent. Normaal gesproken heb ik niets met cardgames, maar Gwent vormt daarop een uitzondering. De potjes vormen een leuke afwisseling tussen het vechten tegen soldaten en monsters, om maar over het verzamelen van de kaarten te zwijgen. Zo! Nu heb ik The Witcher 3: Wild Hunt wel weer genoeg opgehemeld en kruip ik weer even in de huid van Geralt of Rivia.

Timo met Skyrim

De vraag wat is jouw meest hemelse game is nogal dubbelzinnig op te vatten. Om er verder geen doekjes om te winden, is mijn meest hemelse game Skyrim. Maar bovenal om het meest toepasselijke stuk waar je in Sovngard terecht komt. Dit is het Valhalla van de Nords in Elder Scrolls. Hier gaan de krijgers naartoe en wachten eeuwige glorie en enorme pullen Ale. Het is vrij groots en er valt veel te zien. Als jij als speler hier rond waant, verbaast het je misschien dat er zulke grote 'losse' levels mogelijk zijn in een game die van zichzelf al erg groot is. Je volgt hier de Alduin-queeste om deze tot een einde te brengen. Alle krijgers die in de Hall of Valor verblijven, hebben nog een wens en dat is de verbanning van Alduin. Ook hier is zijn invloed te merken. Het is een beetje de utopie waar je misschien wel naartoe werkt in Skyrim, daar het voornamelijk om de mythes van de Nords gaat. Dus hoe toepasselijk is dan dit stuk dat je alhier verlossing kunt bieden aan deze gekwelde krijgers en jezelf. Het stuk is misschien sneller voorbij dan dat je er erg in hebt, maar het is een mooie knipoog als eerbetoon voor de Noorse mythologie in een game.

Delano met League Of Legends

Het antwoord op deze vraag is dubieus. Maar wees gerust, daar kom je gaandeweg achter. Op sommige momenten ervaar ik mijn meest geliefde game als onvervangbaar en doe ik niets liever. De game waar ik naar uitkijk als ik een lange dag van huis weg ben weggeweest en waar ik mijn competitieve ei in kwijt kan. Toch zijn er genoeg momenten dat ik op het punt sta deze geweldige game voorgoed van mijn harde schijf te flikkeren. Vooral als ik voor de zoveelste keer belachelijk word gemaakt door mijn teamgenoten middels de chat en mij de zoveelste enge ziekte toegewenst wordt. League Of Legends, misschien wel de meest frustrerende game aller tijden. Vooral als alles weer lekker tegenzit. Een game waar het om samenwerking gaat, maar waar je ironisch genoeg niemand kan vertrouwen. Teamgenoten die je game trollen, de tegenstander ‘feeden’ alsof er geen morgen meer is en vervolgens AFK gaan. Heerlijk, weer een halfuur van mijn leven verspild. Maar wat voelt het lekker als dingen binnen een potje wel goed gaan. Niets kan op tegen een game die aan alle kanten klopt. Vooral als je tegenstander ziekelijk op alle fronten wordt ‘geoutplayed of ‘geoutclassed. In staat is om zijn computer uit het raam te gooien. De bevrediging is dan ongekend. Maar goed, laten we realistisch blijven. De kans dat je in het juiste team belandt, is natuurlijk vrij nihil. Dit maakt het dat League of Legends op veel momenten gewoon een vreselijke game is. Een game die je ergste kut dag een nieuwe dimensie geeft. En toch speel ik al zeven jaar niets liever.

Nou dat waren een aantal bijzondere games die ik eerlijk gezegd nog nooit heb gespeeld. Ben je het eens met onze keuze of hebben we een game niet genoemd die echt hemels is. Laat het ons weten, want een hemelse game is altijd welkom.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord