Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

De Rondvraag: Met welke game ga je kerst vieren?

Het is weer tijd voor de kerst. Normaliter vieren we dit meestal met zoveel mogelijk familie, maar dit jaar moeten we het iets aanpassen. Aangezien we het klein moeten houden, is er misschien wel een voordeel te bespeuren. We moeten die tijd toch invullen en kunnen niet de hele tijd naar kerstspecials kijken. Het is dus zeer waarschijnlijk dat dit jaar de favoriete console wordt aangezet om eens lekker te genieten van de game die je altijd wilde spelen of om terug te grijpen naar een oude en vertrouwde game. Sommige games hebben zelf een kerstthema speciaal voor de feestdagen en daar kun je dan speciale voorwerpen verdienen. Er is keuze genoeg. Je kunt je schikken naar het kerstthema of hier dwars tegenin gaan met een ‘Soulsborne’ game. Hierdoor werd ik nieuwsgierig en vroeg ik aan de redactieleden met welke game zij eigenlijk kerst gaan vieren.

Evelien gaat voor schattige dieren

De kerstdagen gaan voor mij helemaal om gezelligheid en familie. Gamen past daar niet echt bij, maar soms heb je gewoon even wat rust nodig om bij te komen van alle feestelijkheden. Welke game kun je dan beter spelen dan Planet Zoo? Deze game is één van mijn ultieme comfort games, naast de Sims 4 natuurlijk. Onlangs heeft Planet Zoo weer een plekje in mijn hart weten te veroveren. Of beter gezegd, een grote plek. Dit kan best een hectische game zijn, zeker als er zo’n driehonderd dieren in je dierentuin rondlopen. Toch is deze game voor mij echt een stukje ontspanning. Lekker mijn creativiteit de vrije loop laten gaan en proberen een mooi, maar ook goedlopend park te creëren. Ik kan echt uren verliezen in deze game. Want net als de orang-oetangs gelukkig zijn, hebben de grizzlyberen weer wat te klagen. En als dat opgelost is, zijn de flamingo’s weer gestrest. Het houdt nooit op en dat maakt het juist dat ik steeds terugkom bij deze game. Er is altijd wat te doen, altijd wat te verbeteren en altijd wat om mooier te maken. Zeker met alle uitbreidingen, zoals onlangs het Planet Zoo Europapakket. Het is een game waar ik steeds terug bij kom. Ik ben echt geen bouwwonder en kijk vaak jaloers naar de vele video’s op YouTube met de mooiste creaties. Maar onlangs dat ben ik best trots op mijn dierentuinen. En kom op, wie wordt er nu niet blij van die schattige dieren?

onbekend

Eilish grijpt terug naar een vertrouwde game

Ik betwijfel of ik met Kerst veel tijd zal hebben om te gamen, maar zo wel dan ben ik dat zeker wel van plan. Een game die ik altijd erg goed bij het kerstgevoel vind passen, is Harry Potter and the Prisoner of Azkaban op de GameCube. Dit is altijd één van mijn favoriete games geweest op deze console en ook mijn absolute favoriet onder de Harry Potter games. Sowieso omdat je kunt vliegen met Scheurbek, maar ook omdat ik de animatiestijl in deze game het leukst vond. Daarnaast was het ook gewoon een erg afwisselende game waarin je een hoop verschillende spreuken kon leren en waarin je veel tijd krijgt om vrij het kasteel van Zweinstein en het gebied eromheen te verkennen. Mijn broertje en ik hebben deze game vroeger echt kapot gespeeld, dus het brengt natuurlijk ook echt een gevoel van nostalgie met zich mee. Een goede reden om de GameCube weer eens uit de kast te halen deze Kerst!

onbekend

Kyllian speelt met zijn vrienden GTA V en bordspellen

Ik ga tijdens de feestdagen waarschijnlijk games spelen die ik samen met vrienden kan spelen nu we weer thuiszitten. De game waarvan ik sowieso weet dat ik die ga spelen is Table Top Simulator. Op tweede kerstdag ga ik hopelijk mijn vrienden inmaken met een online bordspel in deze simulator. Daarnaast willen we met wat vrienden weer GTA online oppakken, omdat er weer een kerstevenement is. De online versie van Los Santos is dan helemaal bedolven onder de sneeuw dus dan kunnen we alsnog sneeuwpret beleven met elkaar. Ik vind GTA V een hele leuke game, maar ben over het algemeen minder fan van de online versie. Als je met wat vrienden bent, is het wel leuk om met elkaar af en toe online te gaan. De gezelligheid van samen met elkaar de boef uithangen weegt dan op tegen de negatieven kanten van die versie van de game. Het is misschien niet een game die helemaal past bij de kerstboodschap, maar is vriendschap en gezelligheid niet nu eenmaal waar het kerstfeest om draait?

onbekend

Celine geniet met Mario Party Superstars

Ieder jaar spendeer ik de feestdagen met mijn familie die redelijk groot is. Doordat we weer in een lockdown zitten, ben ik van plan om nog wat meer gezellige dagen te hebben met familieleden en vrienden. Daarom vier ik deze kerst met Mario Party Superstars. We hebben veel plezier gehad met Super Mario Party, maar doordat we deze game al vaak gespeeld hebben is de lol er een beetje van af. Het is dus tijd voor nieuwe minigames om elkaar uit te dagen. Het ideale aan Mario Party Superstars is dat het plezierig is voor jong en oud, en iedereen een eerlijke kans heeft om te winnen. Soms is de geluksfactor namelijk net iets hoger, waardoor mijn nichtje van tien mij verslaat ondanks dat zij minder goed is in de minigames. Een klein minpunt is dat mijn lievelingspersonage, Bowser Jr., niet meer van de partij is, waardoor ik op zoek moet gaan naar een nieuwe favoriet. Zoals Jolien in haar review omschrijft, is Mario Party Superstars ouderwets leuk en daarom een ideale kerstgame.

onbekend

Met welke game ga jij kerstmis vieren? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?