De Rondvraag: Met welke game zoek jij verkoeling tijdens de hittegolf?

Geplaatst: 12 augustus 2020 17:00

Allememaggies wat is het toch zinderend heet. Als je al een vinger de lucht in steekt gutst het zweet van je nek tot aan je bilnaad. Ik ben de afgelopen dagen harder aan het smelten dan het ijs op de Noordpool. Maar hé, wij zijn gamers en wij laten ons potverdikke toch niet tegenhouden door een beetje warmte? Toch? Daarom ben ik in deze verzengende bloedhitte even de redactie langs gegaan om te zien wat ze allemaal aan het spelen zijn terwijl de mussen van het dak vallen. En wat denk je? Onze diehards gamen zelfs met deze temperaturen gewoon door. Zo ken ik ze weer. Laten we snel eens kijken waar zij zich zoal mee bezig houden om nog iets van verkoeling te vinden.

Claudia zoekt de rust in games op

Aah, wat is het toch ontzettend warm! Het is bijna te warm om te gamen. Bijna, want hoe hoog de temperaturen hier ook oplopen, dit weerhoudt me er niet van om toch mijn pc aan te zetten en het kwik nog een tandje te laten stijgen. Dit doe ik echter wel met rustige, niet-competitieve games. Ik ben namelijk best een heethoofd wanneer het op competitieve games aankomt. Dus om het hoofd koel te houden speel ik het liefst games waarbij ik niet kan verliezen en niet hoef te vertrouwen op teamgenoten. Deze zomer kies ik dan ook voor games als Satisfactory, Parkasaurus en ook Animal Crossing: New Horizons wordt tussendoor weer een keertje opgepakt. Er valt dus voor mij nog genoeg te doen deze zomer, als ik tussen al het water drinken door nog aan gamen toekom.

onbekend

Voor Celine alleen games in de late avonduurtjes

Eerlijk gezegd ben ik met deze warme dagen vooral buiten en heb ik het gamen even links laten liggen. Helaas woon ik op de hoogste verdieping en dan ben je nog liever buiten dan binnen. Toch is er wel één game die ik nu in de late avonduren speel. Als je dan toch niet kan slapen vanwege de hitte, dan ga je maar gamen hè. Als je up-to-date bent met De Rondvraag, heb ik het antwoord al eerder gegeven op de vraag welke game ik deze zomer kapot ga spelen. Ik ben onlangs begonnen met NieR: Automata, een open wereld RPG die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld. Deze game kun je drie keer opnieuw spelen vanuit een ander personage en heeft 26 mogelijke eindes. Mocht de hele zomer zo warm blijven, dan denk ik dat ik geen andere game meer nodig heb (met uitzondering van games die ik voor jullie ga reviewen natuurlijk).

onbekend

Delano houdt het hoofd (niet) koel met LoL

De laatste weken game ik vrij weinig. Afspraakje hier, afspraakje daar. Je kent het wel. Als ik ’s avonds thuis kom, dan heb ik vaak nog maar weinig zin om een game te spelen en duik ik het liefst mijn bed in. Maar als ik dan toch een game moet kiezen waarmee ik “de verkoeling op zoek”, dan is het League of Legends. Dat kwam vast als een verrassing, niet? Of het verstandig is om juist die game te spelen in dit veel te warme weer? Ik denk het niet. Jezelf opwinden in dit tropische klimaat is allesbehalve plezierig en dat is iets wat ik maar al te vaak doe als ik die game speel. Ook als de temperaturen onder de dertig graden liggen. Je kunt maar beter wegblijven van competitieve titels als je, net als ik, slecht tegen je verlies kunt. Maar ikzelf ben een geval waarbij de hoop al is verloren.

onbekend

Zo zie je maar weer dat gamen met dit weer zeker nog tot de mogelijkheden behoort. Dat brengt me dan ook gelijk bij de vraag welke game jij speelt om nog enigszins verkoeling op te zoeken. Al is het maar om je gedachte even van die hittegolf weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord