De Rondvraag: Naar welke game kijk jij dit najaar uit?

Geplaatst: 16 september 2020 17:00
-

We genieten nog even van het mooie weer, maar de herfst komt eraan. Hierdoor hoeven we steeds minder smoesjes te bedenken om binnen te blijven en om onze console weer op te starten. In het najaar begint de gamewereld weer op te leven en beginnen er weer meer games uit te komen. Zo kunnen we uitkijken naar Cyberpunk 2077, FIFA 21, Assassin’s Creed Valhalla, Crash Bandicoot 4: It’s About Time en dat is maar een tipje van de sluier. We hoeven ons dit najaar niet te vervelen en daarom vroegen we aan onze redactieleden naar welke game zij dit najaar uitkijken.

Dionne kan niet wachten op Cyberpunk 2077

Voor mij kan dat geen enkele game dan Cyberpunk 2077 zijn. CD Projekt RED werkt nu al zo lang aan de ontwikkeling, met ook de nodige uitstellingen van de release, dat het wel een top game moet worden. De presentatie van Cyberpunk 2077 met niemand minder dan Keanu Reeves op de Xbox E3 was gelijk het punt waarop ik niet meer kon wachten, totdat de game uit zou komen. De gameplaybeelden die de afgelopen maanden zijn uitgebracht, hebben me alleen maar nog meer enthousiast gemaakt. Vooral de drie verschillende levenspaden die je kunt kiezen aan het begin van Cyberpunk 2077 trokken mijn aandacht. Want ja, dat betekent dat de RPG eigenlijk ook minimaal drie keer te spelen is, waarbij elke keer anders wordt ervaren. De open wereld van Cyberpunk 2077 ziet er daarnaast ook gewoon zo vet uit, dat het voor mijn part net zo goed alleen een walking simulator had kunnen zijn en ik was er al tevreden mee.

onbekend

Jolien smacht naar Hyrule Warriors: Age of Calamity

De game waar ik het meest naar uitkijk dit najaar is Hyrule Warriors: Age of Calamity! Deze game werd vorige week uit het niets aangekondigd door de Japanse gamegigant Nintendo. Het is een spin-off-game die gaat over wat er voorafging aan Link’s eerste strijd tegen Calamity Ganon voor de start van Breath of the Wild. Ik ben erg benieuwd naar deze game en kan niet wachten om meer te zien van de vier Champions die Link en Zelda vergezelden voor de val van Hyrule (vooral Mipha en Urbosa). Ook ben ik benieuwd hoe het verhaal van Age of Calamity gaat lopen, want fans weten al dat de game geen goed einde kan hebben met wat we al hebben kunnen zien in Breath of the Wild en diens DLC. In ieder geval staat deze game hoog op mijn verlanglijstje voor dit najaar. Nu nog de releasedatum van Breath of the Wild 2 en dan kan mijn jaar niet meer stuk!

Anita gaat dit najaar als Viking door het leven

Ik denk niet dat mijn antwoord als verrassing komt en al helemaal nu Ubisoft heeft besloten om The Settlers te verschuiven naar volgend jaar. De enige game waar ik dan ook echt enthousiast over ben is Assassin’s Creed Valhalla. Ik ben een ontzettende Assassin’s Creed fan, dus een nieuwe game is altijd weer een hoogtepunt. En wat ziet Valhalla er toch fantastisch uit. We hebben eindelijk weer de Hidden Blade terug en kunnen een nederzetting uitbreiden. Een nieuwe Assassin’s Creed game betekent maanden van plezier, omdat ik ontzettend langzaam geniet van de game. Daarnaast kan ik niet wachten om de officiële novel, het artbook en de officiële soundtrack. Ja, laat mij dit najaar maar lekker door het oude Engeland wandelen, varen over de Noorse zeeën en genieten van het leven als een Viking. Hopelijk heb ik voor de release wel het dilemma van Eivor opgelost, want zal ik de mannelijke of vrouwelijke Eivor kiezen?

onbekend

Eilish loopt ook warm voor Hyrule Warriors: Age of Calamity

De game waar ik enorm naar uit kijk is Hyrule Warriors: Age of Calamity. Ik ben dol op alles dat te maken heeft met The Legend of Zelda. En aangezien we waarschijnlijk nog een hele tijd zullen moeten wachten op Breath of the Wild 2 is dit een mooi zoethoudertje. De eerste Hyrule Warriors vond ik al erg gaaf, terwijl die game veel personages bevatte die verder niet in het verhaal van de franchise voorkomen. Age of Calamity gaat echt in op het verhaal van Breath of the Wild. Je krijgt een betere kijk in de gebeurtenissen rondom ‘The Great Calamity’. Door het open-world concept van Breath of the Wild kwam de verhaallijn minder sterk naar voren dan ik gewend ben van de Zelda games. Maar ik denk dat Age of Calamity daar een perfecte oplossing voor zal zijn.

onbekend

Naar welke game kijk jij dit najaar uit? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord