De Rondvraag: Naar welke Xbox Series X-game kijk jij uit?

Geplaatst: 11 november 2020 17:00

Eindelijk is het zo ver. De Xbox Series X komt deze week uit en de fans van Microsoft gaan waarschijnlijk uit hun dak. De fans uit het andere kamp zullen nog een week moeten wachten, maar dan is de nieuwe console oorlog eindelijk van start gegaan. Moge de beste winnen. De Xbox Series X en de PlayStation 5 moeten het niet alleen hebben van een krachtige console, want alleen daarmee red je het niet. Wat nog belangrijker is, is dat de nieuwe console games heeft die je nog meer omver blazen dan de vorige generatie games. Aangezien de Xbox Series X geen tot weinig exclusives aanbiedt, ga ik een moeilijke vraag aan de redactieleden stellen. Naar welke Xbox Series X-game kijk jij uit?

Patrick moet nog veel geduld opbrengen

Er komen behoorlijk wat games uit waar ik persoonlijk naar uitkijk, maar er is er eentje voor de Xbox Series X die er voor mij met kop en schouders bovenuit springt. Dat is namelijk Fable. Ik heb destijds mijn Xbox 360 speciaal gekocht om Fable II te kunnen spelen en ondanks Fable III niet zo goed was als het tweede deel, kan ik echt niet wachten op deze nieuwe editie. Tussendoor stak Fable Legends nog even de kop op, maar die game leek in de verste verte niet op de originele games en ik was er dan ook niet rouwig om dat die geannuleerd is. Nee, geef mij maar een oud en vertrouwd Fable avontuur waar ik mij dagen of zelfs wekenlang in kan verliezen. Ik ben nog lang niet uitgekeken in de wondere wereld die Fable te bieden heeft. Alleen wel jammer dat ik er tenminste tot 2022 op zal moeten wachten.

onbekend

Bram verrast dit keer wel met Hellblade II

Ja, okay. Eerlijk gezegd is er geen enkele game waar ik meer op zit te wachten dan Halo Infinite. Er is echter wel een verschil in wat ik verwacht van Halo Infinite en mijn andere meest geanticipeerde titel, Hellblade II. Na de vele development issues die Halo Infinite tot nu toe heeft gehad, ben ik er niet meer zeker van of dat wel een goede game wordt. In Hellblade II heb ik veel meer vertrouwen om eerlijk te zijn. Het eerste deel was namelijk al meesterlijk uitgevoerd. Het had een grijpend verhaal, een top protagonist en een hele belangrijke boodschap. Het enige wat een beetje tegenviel was de combat, maar ik weet zeker dat de fijne figuren bij Ninja Theory daar zeker iets aan kunnen doen. Ori and the Blind Forest had precies hetzelfde probleem, maar dat werd mooi rechtgezet door in de sequel Ori and the Will of the Wisps. En die geweldige metroidvania heb ik vijf sterren mogen geven, dus laten we hopen op het beste! Op Halo Infinite en Hellblade II na, zijn er trouwens nog genoeg titels waar ik heel veel zin in heb. Avowed, Fable, Everwild, Psychonauts 2, Warhammer 40.000: Darktide en nog vele andere. Ik ben in ieder geval positief gestemd voor de toekomstige line-up van de Xbox Series X.

onbekend

Claudia gaat voor Fable, maar dan op de pc

Kijk deze vraag is natuurlijk de grootste onzin. We weten namelijk allemaal dat er eigenlijk helemaal geen Xbox Series-games zijn, daar de Xbox Series X/S geen echt exclusieve games heeft. De meeste van de games die op de nieuwe console van Microsoft uitkomen, zijn namelijk ook beschikbaar op de pc of de Xbox One. Dat gezegd hebbende, kijk ik wel ontzettend uit naar Fable. Fable op de pc dan weliswaar, want no way dat ik die zwarte koelkast in huis ga halen. Helaas moet ik nog wel even wachten op deze nieuwe game, daar de nieuwe Fable de komende jaren nog niet uit zal komen. Ik heb dan wel genoeg tijd om een eurootje of twee te sparen voor de Game Pass, want daar zal de game vast ook wel op verschijnen.

onbekend

Huub maakt het spannend met……….Fable

Deze vraag is voor mij heel makkelijk. Het is echter wel een game waar nog bijna geen informatie over is, buiten het feit dat hij in de maak is. Ik heb het natuurlijk over “Fable”. Er gaan een hoop geruchten over de reboot van deze prachtserie. Het zou bijvoorbeeld een soort MMORPG kunnen worden. Tof als ze nieuwe dingen willen proberen, maar ze mogen van mij gewoon hetzelfde pad bewandelen als de vorige delen (Fable III niet meegerekend dan). Fable is misschien wel één van mijn favoriete Fantasy RPG’s. Het is kleurrijk, betoverend en super grappig. Fable neemt zichzelf niet al te serieus en dit mag van mij ook zeker terugkomen in de reboot. Het is helaas nog even wachten, maar ik heb er zin in!

onbekend

Naar welke game voor de Xbox Series X kijk jij uit (al is de keuze blijkbaar nog beperkt)? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord