De Rondvraag: Onze goede voornemens van 2019

Geplaatst: 9 januari 2019 16:00

Na de euforie van de decembermaand, komt altijd weer die verdomde januaridip. Goede voornemens spatten uiteen en de eerste alcoholische versnaperingen voorzien van een goede borrelplank komen weer in zicht. De gamers zal het echter worst wezen. Die hebben hele andere prioriteiten. Wat dat betreft zitten we op dezelfde lijn. De eerste week zit er alweer op en dit lijkt dan ook een goed moment om eens die goede voornemens op papier te zetten.

Peter wil meer Gamen en minder Kopen

Dit jaar staat voor mij helemaal in het teken van mijn backlog minimaliseren. Ik heb nog zoveel ontzettend goede games liggen die ik niet eens heb gespeeld dat het beschamend is. Zo ligt Red Dead Redemption 2 al te veranderen in Grey Dust Damnation en Uncharted 4 is inderdaad... Uncharted. Daarnaast zijn er ook nog eens een hoop hele goede games die ik super graag nog eens een keertje wil doorspelen. Zo wil ik Secret of Evermore en Terranigma al jarenlang weer eens van begin tot eind beleven. Maar wat doemt daar aan de horizon? Oh jee, een nieuwe Doom en Metro game! Oh nee, een nieuwe From Software game! Houd je sterk Peter, laat je niet verleiden. Behalve als Metroid Prime 4 daadwerkelijk uitkomt in 2019. Dan moet je wel een Switch kopen met die game, anders ga je naar de hel.

Philip heeft teveel om op te noemen

Net zoals mijn mederedacteuren heb ik ook nog een backlog in te halen. Al heb ik geaccepteerd dat dit waarschijnlijk een onmogelijke taak is. Daarnaast zijn er dit jaar teveel games uitgekomen die ik nog moet aanschaffen, maar heel graag wil spelen. Denk aan Far Cry 5, God of War, Marvel's Spider-Man, Assassin’s Creed Odyssey, Schadow of the Tomb Raider en dan heb ik zeker niet alles genoemd wat mijn gretige hartje begeerd. Van het aankomende jaar verwacht ik veel. Ik kan bijna niet wachten op de remake van Resident Evil 2 en nu we het toch over remakes hebben. Waar blijft de remake van Final Fantasy 7? Ik verwacht dat deze game pas uitkomt als de nieuwe generatie consoles wordt onthuld. Ik heb dit jaar voor het eerst The Last of Us gespeeld en kan nu niet wachten op het tweede deel in de serie. Ik hoop dat Naughty Dog dit jaar met een releasedatum komt en dat die niet met 2020 eindigt. Ook blijf ik altijd uitkijken naar een mooie verrassing zoals een onverwacht coole Roguelike waar je uren in kunt stoppen. Dus op naar de E3 waar hopelijk belangrijke nieuwtjes worden onthuld.

Patrick Meurs voorziet zijn pc eens van een dikke upgrade

Het jaar 2018 ligt inmiddels alweer meer dan een week achter ons. Weet je wat dat betekent? Precies! Tijd om die goede voornemens weer eens van stal te halen en ze wederom eens na te leven, want nu is het er de perfecte tijd voor. De sportscholen zijn inmiddels weer aan het leegstromen, in menig huishouden neemt de intake van de calorietjes alweer gestaag toe en de asbakken komen bij velen ook weer gewoon op tafel te staan, dus de pressure om aan goede voornemens mee te doen is er inmiddels alweer vanaf. Nu was ik toch al niet van plan om mijn levensstijl drastisch aan te passen, om heel eerlijk te zijn. Ik blijf evenveel sporten (lees: NBA 2K spelen), gezonder eten en drinken (lees: liters koffie en suikervrije Monster Energy tanken) en roken deed ik toch al niet. Wat ik in 2019 mezelf wel voorgenomen heb, is een Nvidia RTX GPU in mijn pc frommelen. Die GTX1060 heeft intussen lang genoeg zijn dienst bewezen, dus een upgrade mag wat mij betreft wel. Dat geeft mij ook weer wat ruimte om eens wat meer op de pc te reviewen. Zie je, ik doe het niet alleen voor mezelf, maar ook voor de pc homies op Gameliner. Wat ben ik toch een meedenkend mens hè...

Timo zoekt meer tijd, meer games en minder verantwoordelijkheden

Mijn goede voorgamens voor 2019 zijn eigenlijk zo simpel als beschamend. Er is een vrij grote backlog van games die mij nog te wachten staat om gespeeld, uitgespeeld of überhaupt aangeraakt te worden. Daarbij zijn er nog genoeg games die ik ontzettend graag aan wil schaffen. Voorbeelden? Nog niet eens aangeraakt zijn Far Cry: Blood Dragon, Resident Evil 7: Biohazard. Nog niet uitgespeeld? Assassin’s Creed Syndicate en Super Mario Odyssey. Tel daarbij op dat wij in de luxepositie zitten dat we games mogen reviewen en dan kan je je vast voorstellen dat je bibliotheek in rap tempo groeit. En dan heb ik eigenlijk nog niet eens meegenomen wat ik dit jaar daar graag bij aan wil toevoegen. Metro Exodus staat fier bovenaan, maar ook Anthem, Mortal Kombat 11, hopelijk Metroid Prime 4, The Division 2 en nog genoeg verrassingen die uit gaan komen of we mogen reviewen. Met alle verantwoordelijkheden die in het echte leven voor gaan, wordt het lastig om de tijd te vinden om je hobby nog de ruimte te geven.

Patrick Lamers gaat aan de slag met het wegwerken van zijn backlog

Goede voornemens zijn niet bepaald aan mij besteed. Natuurlijk heb ik me in het verleden best het één en ander voorgenomen, maar meestal halverwege de eerste week van januari ging het vaak al mis. Veelal had het te maken met minder alcohol of meer bewegen. Ik ben gewoonweg niet gemaakt voor goede voornemens. Na jaren geen goede voornemens te hebben gehad, ga ik het dit jaar tóch weer proberen. Mijn biertje laat ik niet staan en ook dit jaar prolongeer ik waarschijnlijk mijn wereldtitel bankhangen. Roken doe ik niet, dus daar hoef ik mij niet druk om te maken. Nee, mijn goede voornemen heeft alles te maken met gamen. In de loop der jaren heb ik zoveel games verzameld, dat ik een enorme backlog heb liggen. Mijn goede voornemen voor dit jaar is om in ieder geval een groot deel van die backlog weg te werken. Ik denk dat ik nu eindelijk een goed voornemen heb gevonden die ik wel kan waarmaken. Hopen dat ik het dit keer langer volhoud. De eerste game op mijn to do list? Ni No Kuni II: Revenant Kingdom!

Het staat nu zwart-op-wit, heren. Hier komen jullie niet meer onder uit! Wat is jouw goede voornemen van 2019? Vereeuwig het in de comment sectie!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord