De Rondvraag: Onze hoop op deze E3

Elke E3 heeft voordat het zover is een hoop "buzz". Roddel en achterklap viert hoogtij op elke game-gerelateerde site, al houden wij het bij Gameliner liever gericht op de feiten, en proberen we ons zo min mogelijk te laten verleiden door de sappige geruchten die rondvliegen.

Waarnaar kijken wij van Gameliner het meest naar uit, deze E3? Gaan we eindelijk dat felbegeerde vervolg zien op onze favoriete gamereeks, of willen we juist eens compleet iets nieuws? Lees verder en kom erachter.

Devin met Firewall: Zero Hour

Ik ben de afgelopen weken helemaal onder gespammed met E3-Leaks van allerlei uitgevers, en hoe erg ik de leaks ook haat, ik ben nu wel extreem hyped voor de gehele E3! Ik zou jullie het liefst vol willen stampen met geruchten zoals de terugkeer van F-Zero en een mogelijke BiOShock VR, maar helaas moet ik me richten op de feiten.

Als ik dan echt moet kiezen, dan ga ik toch echt voor een game die allang is aangekondigd, namelijk Firewall: Zero Hour. Deze vr-game heeft erg veel weg van Rainbow Six Siege en kan zomaar eens de vr-game van het jaar worden. Ik hoop deze E3 dan ook al de in en outs omtrent de verschillende vaardigheden van de contractors, de wapens en attachments te zien. Oja, en genoeg gameplay natuurlijk.

onbekend

Rebecca met Death Stranding

Er zijn ontzettend veel games waar ik ontiegelijk naar uit kijk. We zijn de afgelopen periode al doodgegooid met van alles dat we op de E3 kunnen verwachten, maar ik kijk er het meest uit om meer te zien van Death Stranding. Het enige wat we van die game hebben gezien is een hele lading vaagheid en we hebben dus ook nog geen idee waar het over gaat. Toch merk ik dat dit mysterie er juist voor zorgt dat ik er nog meer zin in heb. Daarnaast hoop ik een glimp op te kunnen vangen van de Pokémon RPG. We zijn al lekker gemaakt met meerdere titels en mijn Pokémon hart is dan ook ontzettend gelukkig, maar er kan natuurlijk altijd meer bij.

Ik hoop er ook eigenlijk op dat we weer eens een Zelda-game voor op de handheld gaan krijgen en dan geen spin-off, maar een echte titel. De laatste ‘echte' titel was A Link Between Worlds en die komt alweer uit 2013. De tijd is naar mijn mening dan ook echt helemaal rijp ervoor! Ik wacht het in spanning af.

onbekend

Kees met Hitman

Het is tijd voor de E3 2018 en uiteraard gaat er weer een hoop moois worden aangekondigd. Ik ben benieuwd naar gameplay van The Last of Us 2 en Battlefield 5. Wie weet gaan we nog wat zien van Red Dead Redemption 2. Ook gaan er geruchten de ronde dat Dying Light 2 wordt aangekondigd, waar ik persoonlijk erg blij mee zou zijn.

Het meest kijk ik deze E3 echter uit naar de aankondiging van een nieuwe Hitman [eindredactie: Kees is momenteel te blij voor een reactie]. Het eerste seizoen, dat in 2016 lanceerde, is een van mijn gespeelde games van de afgelopen jaren en ik ben nu wel weer toe aan een nieuw avontuur van Agent 47. De game is inmiddels al geteased door ontwikkelaar IO Interactive, en de nieuwe uitgever Warner Bros. De vraag is nu of het wederom een episodische game is of dat ze hier toch van afstappen en de game in één klap uitbrengen. Ik ben in ieder geval benieuwd wat we van de game te zien krijgen en wat voor informatie er tijdens de E3 wordt onthuld.

onbekend

Timo met Metroid Prime 4

Dit jaar ben ik in het bezit gekomen van een Nintendo Switch, want oude liefde roest niet. Nintendo en hun exclusieve en traditierijke toppers zijn alom geliefd en gewenst. Zo ook de Metroid-serie. Afgelopen jaar kregen we niets anders dan een titelscherm als bevestiging dat Metroid Prime 4 in ontwikkeling is. Meer niet. Later in het jaar doken geruchten op dat Bandai Namco de ontwikkeling op zich heeft genomen. Retro is niet langer de ontwikkelaar, maar dat is dan ook alles wat we weten.

Gezien de revolutie die Metroid Prime voor de GameCube met zich meebracht, moet ik ergens mijn verwachtingen temperen. Maar hoe tof kan een nieuw deel worden voor onderweg en hoe gaat deze zich grafisch stand houden vandaag de dag? Please Nintendo, toon meer van deze game. Juist exclusives maken de Switch nog sterker. En over pleasen en exclusives gesproken, ik hoop dat Nintendo dit jaar een nieuwe F-Zero laat zien. De console versies zijn stuk voor stuk baas, en er is geen betere high-speed racer. Punt. Dus kom op Nintendo (en SEGA), en bouw een een F-Zero SX.

onbekend

Peter met Splinter Cell

Echt een eersteklas E3 volger ben ik niet zo. Wat dingen opvangen vanaf de zijlijn bevalt mij altijd het beste, want zodra ik een goed gevoel heb over een titel, wil ik er daarna het liefst zo min mogelijk van zien en over horen. Waar ik wel heel graag iets van hoop te kunnen zien, is gameplay van de Final Fantasy VII remake, alsook iets van Metroid Prime 4. De titel waar ik echter nog wel het meest naar uitkijk deze E3, is iets over een nieuwe Splinter Cell game. Dat deze er komt is al vrijwel zeker, maar officieel hebben we er nog niets over gehoord. Iets ervan gezien hebben we al helemaal niet.

Zo jammer als dat ik het vond dat Michael Ironside niet meer de stem is van Sam Fisher (SAM is overigens ook acroniem voor Secret Agent Man. Toeval? I think not!), ik begrijp wel de keuze om naar een jongere acteur te gaan die ook fysiek alles kan doen, zodat de motion capture en performance echt door één persoon kan worden vertolkt. Zolang dat Ubisoft er niet teveel een groots online spel van maakt en focust op een spannend verhaal en ingenieus leveldesign, wordt het vast weer dik genieten in de duisternis met grimbaard Fisher.

onbekend

Giel met the Elder Scrolls 6

Er zijn zoals altijd weer een flinke lading presentaties waar ik nieuwsgierig naar ben op de E3. Meestal laat ik me dan ook het liefste verrassen met een reeks aan nieuwe games die ik het jaar daarop dan weer kan spelen. De presentaties waar ik het meeste naar uitkijk zijn Nintendo en Bethesda. De aankondiging dan het liefste zou zien zou The Elder Scrolls 6 zijn, maar ik weet ook dat dit waarschijnlijk veel te hoopvol is. Zeker na de vroegtijdige aankondiging van Fallout 76.

onbekend

Zo is het wel duidelijk dat we allemaal naar heel wat titels uitkijken, deze E3. Naar welke games kijk jij het meest naar uit om iets van te zien, of hoop je dat wordt aangekondigd? Laat het ons weten!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?