De Rondvraag: Op welke aankondiging hoop je in 2021?

Geplaatst: 13 januari 2021 17:00
Aangepast: 13 januari 2021 17:45

De ontwikkelaars van games en consoles willen ons elk jaar enthousiast maken voor hun producten. Ook in 2021 worden we hopelijk blij gemaakt met verschillende aankondigingen en een bijbehorende trailers. Persoonlijk wacht ik nog steeds op de aankondiging van Sony dat ze genoeg next generation consoles onze kant op sturen, zodat niemand meer hoeft te wachten of misgrijpt. Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig naar de releasedatum van Horizon Forbidden West, Final Fantasy XVI en God of War: Ragnarok. Natuurlijk hopen we ook op onverwachte aankondigingen die ons gamerhart sneller doet kloppen. Daarom vroeg ik aan de redactieleden op welke aankondiging in 2021 zij hopen.

Celine gaat voor een Avatar-game

In 2017 werd er een aankondiging gedaan voor een nieuwe Avatar-game. De game speelt zich volledig af in het Avatar-universum en zou er tegelijkertijd realistisch uitzien. Ook de regisseur van Avatar, James Cameron, werkt aan de game samen met Ubisoft. In de tussentijd hebben we eigenlijk niets meer gezien of gehoord over de game, behalve dat deze wordt uitgesteld naar 2022. Ik hoop dat we dit jaar meer horen over de nieuwe Avatar-game. Het liefst zie ik natuurlijk beelden van de game, maar met een achtergrondverhaal of een first look van de personages ben ik ook al tevreden.

onbekend

Jolien wil een releasedatum voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Als ik op één aankondiging hoop dit jaar, is het wel een releasedatum voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Het is alweer anderhalf jaar geleden toen Nintendo het vervolg op deze populaire game onthulde. Hoelang de game al in ontwikkeling was weten we niet en op die ene kleine teaser trailer na weten we ook nog vrijwel niets over Breath of the Wild 2. Met 2021 als het jaar van het vijfendertigjarige jubileum van The Legend of Zelda-franchise is dit het ideale moment om weer wat nieuws over de game naar buiten te brengen. Voor mij hoeft de Breath of The Wild 2 dit jaar nog niet uit te komen, maar met een releasedatum of zelfs een releasejaar zou ik al tevreden zijn!

onbekend

Bram voorspelt EA’s volgende move

EA heeft al een tijdje het Star Wars IP in bezit. We kunnen het er allemaal over eens zijn dat ze niet lekker zijn begonnen. De Star Wars Battlefront reboots waren niet om over naar huis te schrijven en het Amerikaanse bedrijf deed schokkend weinig met dit ontzettende populaire merk. Recentelijk heeft Electronic Arts echter laten zien dat het ook anders kan, met bijvoorbeeld Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars: Squadrons. Kwaliteit leveren is dus nog steeds mogelijk, vandaar denk ik dat het nu een uitstekende tijd is om te cashen op de ontzettend populaire Disney+ serie, The Mandalorian. Laat ik even mijn idee aan jullie voorstellen. Maak er de beste Star Wars bounty hunter game ooit van. Geef de speler de keuze om te kiezen uit verschillende bounty hunters zoals Mandalorians, Assassin Droids, Cyborgs en de vele andere rassen die voorkomen in het Star Wars universum. Elke bounty hunter heeft dan zijn eigen vaardigheden en speciale gadgets. Geef ze daarna een aantal planeten, waar ze kunnen gaan jagen op belangrijke Imperial officieren, bekende Rebel leiders en een groot monster hier en daar. The Mandalorian is het beste stukje Star Wars media sinds de originele films, laten we er ook meteen de beste game van maken!

onbekend

Claudia wil een nieuwe mainline Pokémon-game

Een nieuw gamejaar betekent ook nieuwe games. Voor 2021 hoop ik dan ook dat er een nieuwe main series Pokémon-game aangekondigd wordt. Van voorgaande jaren weten we dat er bijna elk jaar een nieuwe Pokémon wordt aangekondigd. Dit is vaak of een nieuw deel in de serie, of een remake van één van de titels die op de handhelds zijn uitgekomen. Vorig jaar hebben we natuurlijk geen nieuwe Pokémon-game gekregen, maar kregen we DLC voor Pokémon Sword en Shield. Dit is in de Pokémon-serie nog nooit voorgekomen en wat mij betreft een welkome verandering. Niet alleen voor mijn portemonnee, maar ook voor de competitieve scene. Als we echter de trends van voorgaande jaren volgen, kunnen we dit jaar een aankondiging van een remake verwachten. Na elk nieuw deel komt er namelijk een remake uit. Ik hoop stiekem dat deze trend niet voortgezet wordt. Ik weet dat veel fans hopen op een Diamond & Pearl remake, maar persoonlijk zie ik veel liever een nieuw deel in een nieuwe regio met nieuwe personages en Pokémon. De vierde generatie Pokémon-games is namelijk mijn minst favoriete generatie.

onbekend

Wat zijn jouw verwachtingen voor 2021? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord