Secret of Mana

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 15 februari 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4
  • Gameliner score

De Rondvraag: Retro games waarvan wij DLC willen zien

Onlangs verscheen er dankzij een enthousiaste fan nog DLC voor System Shock, een game die inmiddels grenst aan antiek. Daarnaast is retro gaming momenteel nog hipper dan barbiershops en speciaalbier. Met allerlei re-releases van oude consoles, games en nieuwe titels in de stijl van oldskool spellen, zijn de oude games van weleer weer op menig HD tv'tje gamers met "game over" beelden om de oren aan het slaan. Daarom vonden we het eens een goed idee om in deze editie van De Rondvraag ons eens af te vragen voor welke oude titel wij nog erg graag een expansion of DLC zouden willen zien.

Kees met Age of Mythology

Microsoft had in het strategiegenre veel succes met Age of Empires, een game die naar mijn mening nog beter en leuker was dan Age of Mythology. Deze combineerde de bekende gameplay van Age of Empires met de Noorse, Griekse en Egyptische mythologieën. Hierdoor kreeg je niet alleen controle over mensen, maar ook over dwergen, trollen, hydra's, centaurs, en schorpioenmannen. Een ander element was het kiezen van goden, die je zowel in de strijd als economisch konden bijstaan. Age of Mythology kreeg één echte uitbreiding die het volk van Atlantis introduceerde, maar daar bleef het dan ook bij. Dit blijft natuurlijk erg jammer aangezien er nog zoveel beschavingen toegevoegd hadden kunnen worden. Wat te denken van de Chinezen, de Maya's of Inca's, met hun eigen strijders en mythologische wezens. Nu is er twee jaar geleden DLC uitgebracht met China in de hoofdrol. Deze is echter gemaakt door een andere studio, die niet de kwaliteit kon leveren dat Ensemble Studios wel bracht. Het blijft in ieder geval een gemis dat er niet meer uitbreidingen voor Age of Mythology zijn verschenen, want dat had deze top strategiegame zeker wel verdiend.

onbekend

Peter met Secret of Mana

Het is een game met wat verouderde gameplay, maar er zijn weinig games die mij al vanaf het opstarten meer kippenvel bezorgen dan Secret of Mana. Het is nog altijd dé game die mij naar het RPG genre heeft getrokken, en helaas kan geen ander Mana-deel (Seiken Densetsu) uit de reeks er aan tippen. De onlangs uitgebrachte remake vond ik eerlijk gezegd niet echt te pruimen, want afgezien van de graphics en muziek "mooier" maken, voegt het niks toe. Geef mij de oude graphics en prachtige originele muziek maar. Maak het avontuur nog groter, met meer gebieden en meer bazen, dat is pas een toevoeging. De wereld is uitgedacht genoeg en er zitten een paar vage sprongen in het plot, dat dit mooi nog wat uitgebreider kan!

onbekend

Rudy met TMNT 4: Turtles in Time

Normaliter ben ik geen groot fan van DLC. Hier en daar kan ik een uitzondering maken, maar meestal laat ik deze overpriced spelverlengingen links liggen. Soms kunnen ze echter de moeite waard zijn, zeker wanneer je tientallen zo niet honderden uren in een game hebt zitten. Een grote favoriet van mij is TMNT 4: Turtles in Time, een vrijwel perfecte game, maar ietwat aan de korte kant. Deze game leent zich dan ook uitstekend voor een tripje naar een ander tijdperk. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Middeleeuwen of het tijdperk dat de Romeinen aan de macht waren? Er is nog keuze genoeg! Helaas gaan we dat nooit meer zien, tenzij er natuurlijk een re-release komt. Nu je het zegt, waarom is er in hemelsnaam nog geen remaster van deze game? Als Shadow of the Colossus al meerdere re-releases/ remasters heeft gekregen, dan mag TMNT 4 die zeker krijgen!

Timo met Goldeneye 007

Als je aan mij vraagt welke retro game een DLC mag krijgen, is dat eigenlijk best een goede vraag. Temeer omdat vroegûh games nagenoeg compleet uitkwamen. Dus het wordt voor mijn gevoel voor een game waarvan ik niet genoeg kon krijgen en dat wordt dan Goldeneye op de Nintendo 64. De James Bond-franchise loopt namelijk al jaren gewoon stug door. Dit betekent automatisch inspiratie voor nieuwe levels, wapens en gadgets uit de films en misschien zelfs gemengd met goed gejatte gamemodi uit hedendaagse games. Wat dacht je van een Battle Royale op het verlaten eiland van Skyfall met Bond, Silva, Oddjob, Baron Samedi en M (van meer). Dat de N64 genoeg bots aan kon, bewees Rare wel met Perfect Dark. Ok, niet met een perfecte framerate. Of Search & Destroy uit CoD, maar dan in het pand van MI6 met als inspiratiebron de laatste film Spectre? En anders zijn er wel weer genoeg missies die aan de singleplayer toegevoegd kunnen worden op basis van de films na Goldeneye. Bijvoorbeeld de scene met de hovercraft uit Die Another Day, maar dan in plaats van het level Streets. Ja, hiervoor zou ik wel weer een Nintendo 64 aanschaffen.

onbekend

Elk redactielid kon zo nog wel 10 oude titels opnoemen waar wij graag een uitbreiding van zouden willen zien, ook al blijft het naar alle waarschijnlijkheid wishful thinking. Hoop jij nog vurig op een extra leveltje in Pitfall! op de Atari 2600, of wil je wat extra circuits af kunnen racen in Mario Kart 64? Laat het ons weten!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?