De Rondvraag: Van welke game moet er een animatieshow komen?

Fans van anime weten dat er redelijk veel games gebaseerd zijn op hun favoriete series zoals Dragon Ball Z, One-Punch Man, Fairytale of Naruto. Deze series kunnen zeer vermakelijk zijn door de goede verhaallijnen, de uitgesproken personages en veel actie. Dit is het perfecte recept voor een game en dat hebben de ontwikkelaars ook geweten als je kijkt naar de hoeveelheid games die uitkomen en gebaseerd zijn op een anime. Natuurlijk gebeurt dit ook met de producties van Disney en andere animatie studio’s, maar daar kijk ik al jaren niet meer naar (sinds de ontdekking van anime). Natuurlijk is het ook mogelijk om dit om te draaien. Ik vroeg daarom aan de redactieleden welke game volgens hen een animatieshow verdient.

Nils wil Ori op het witte doek zien

Als er één gamefranchise is waarvan ik een animatieshow zou willen zien, dan is het wel de Ori-serie. Voor wie deze serie nog niet kent, de Ori-games zijn Metroidvania’s gemaakt door de Oostenrijkse ontwikkelaar Moon Studios. Ori, een klein wit diertje, speelt de hoofdrol in deze meesterwerkjes. Waar de eerste game nog niet heel veel personages had, kende Ori and the Will of the Wisps al een hele kleurrijke cast. Ik denk dat er veel potentie is voor een animatieserie waarin Ori avonturen beleeft met Ku, Naru, Gumo en de rest. Hopelijk wordt die serie iets ‘kindvriendelijker’ en hoeven we niet constant geconfronteerd te worden met dood en verderf. Deze personages verdienen het om blij te zijn. Daarnaast wil ik niet geld uit blijven geven aan tissues. Die heb je wel nodig als de animatieshow een trouwe adaptatie wordt van de games.

onbekend

Jolien wil graag een Rune Factory anime

Oef, van welke gamefranchise ik graag een animatieshow wil zien? Dat is echt een lastige vraag voor me, puur omdat ik zoveel games heb die volgens mij goed zouden werken in een animatieserie. Ik denk dat ik dan toch voor Rune Factory ga. Rune Factory heeft al sinds de eerste game op de DS korte cutscenes erin zitten, die meer van de persoonlijkheid van de personages laten zien. Ze hebben zelfs een ware anime intro! De cutscenes vind ik altijd leuk om naar te kijken en geven de game echt sfeer. Eigenlijk vind ik ze zelfs zo leuk dat ik er wel wat meer van wil zien. Deze franchise is gevuld met kleurrijke personages en ik denk oprecht dat het echt goed zou werken in een anime. Gaat het gebeuren? Waarschijnlijk niet, maar ik mag erop hopen, toch?

onbekend

Evelien wil een reis door de tijd

Deze vraag heeft me best een tijdje bezig gehouden. Er zijn namelijk al best wat games omgetoverd tot tv-serie of film. The Witcher 3, League of Legends, Tomb Raider en ga nog maar even door. Maar uiteindelijk ben ik bij een game serie terecht gekomen die veel potentie heeft, tenminste dat denk ik. Ik zou Assassin’s Creed als animatieshow willen zien en dan beginnen met het verhaal uit Assassin’s Creed: The Ezio Collection. Er is natuurlijk al wel een film gemaakt over de eerste game en dit was niet bepaald een succes. Maar een serie zou denk ik wel goed werken. Zeker omdat Ezio een geliefd personage is waar zo veel over te vertellen is. Maar je kunt in de verschillende seizoenen focussen op de verschillende personages uit de games. Een paar seizoenen over Ezio, dan naar Kassandra en Alexios of Jacob en Evie. Je gaat op een soort tijdreis door de seizoenen en er blijft die ene verbindende factor van de Assassin’s Creed. Zeker met de Animus en Pieces of Eden die al in de game zitten, kun je alle kanten op omdat voor veel al een verklaring is. Er zijn zo veel mogelijkheden en verhalen om te vertellen, dus laat die twintig seizoenen maar komen!

onbekend

Anita heeft een hele lijst klaarliggen

Ik ben dol op animatieshows en anime, waardoor er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Vooral Arcane, dat gebaseerd is op League of Legends, is echt een meesterwerk en wist mij positief te verrassen. Zo heb ik ook genoten van Dota: Dragon’s Blood en Dragon’s Dogma. Als één van deze stijlen gebruikt gaat worden voor een aantal van mijn favoriete games dan kan Netflix bij mij aankloppen voor een hele lijst met ideeën. Een animatieshow gebaseerd op Assassin’s Creed en Dragon Age zou ik ontzettend tof vinden. Al is er bij Assassin's Creed een mogelijkheid dat ik de criticus ga uithangen en er daardoor niet van kan genieten. Een andere optie is dan ook Dishonored. Die game heeft niet alleen een interessant verhaal, maar ook diepgaande personages en veel actie. Daarnaast heeft het best een donkere sfeer wat goed past bij een animatieserie. Een serie over Frostpunk zou ook niet misstaan, want de lore achter die game is lekker mysterieus en je kunt er alle kanten mee op. Het voordeel van deze games is ook dat er genoeg materiaal is voor meerdere seizoenen, vooral als je de gehele Assassin’s Creed franchise gaat gebruiken. Ik kan nog wel even doorgaan, want er zijn genoeg games waarvan ik een animatieserie wil. Maar ik heb de belangrijkste nu wel genoemd. Ik kon gewoon echt niet kiezen.

onbekend

Van welke game moet volgens jou een animatieserie van gemaakt worden? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?