De Rondvraag: Van welke game wil jij een remaster/remake zien?

Sinds de game industrie al weer een aantal decennia op volle toeren draait, zijn er voor elk systeem verschillende toptitels uitgekomen. Bij elke nieuwe generatie komen daar steeds meer titels bij, maar soms wil je op je nieuwe console zo’n oudere game spelen. Soms kan dit met backward compatibility, maar sommige games van een vorige generatie lenen zich hier niet voor. Vroeger nam je dan afscheid van je game of kon je deze alleen ervaren als je je oude console opstartte. Gelukkig laat de game industrie ons niet in de steek en brengen ze regelmatig remasters uit. Deze versie van de game draait op een hoger frame rate, heeft opgepoetste graphics, betere muziek en soms aangepaste controls. Het is tegenwoordig samen met de remakes een booming business en daarom vroeg ik aan de redactieleden van welke game zij een remaster willen zien.

Nils gaat voor Paper Mario: The Thousand-Year Door

Waar ik vorige week nog zocht naar antwoorden voor de Rondvraag, heb ik er deze week te veel. Wat zijn er ongelofelijk veel games die een remaster verdienen. Ik zat enorm te twijfelen tussen Paper Mario: The Thousand-Year Door en Kid Icarus: Uprising, maar uiteindelijk moet ik toch kiezen voor Paper Mario. Alhoewel ik de game zelf nog nooit gespeeld heb, heb ik er heel veel goede dingen over gehoord. Ten tijde van The Thousand-Year Door speelde de Paper Mario-serie nog als een RPG. Dat is toevallig één van mijn favoriete gamegenres. Na het spelen van Paper Mario: Sticker Star op de Nintendo 3DS ben ik zeer benieuwd naar de origine van de franchise. Met een remaster van The Thousand-Year Door, kan ik hopelijk zien wat deze serie zo speciaal maakt.

onbekend

Eilish blijft hopen op de goede remake van Ocarina of Time

We hebben de afgelopen jaren al heel wat remasters voorbij zien komen, de een beter dan de ander. Normaal gesproken voel ik niet veel voor remasters, omdat oude games vaak toch het lekkerst spelen op het platform waar ze origineel voor bedoeld waren. Nu ben ik wel erg benieuwd naar de Dead Space remake, maar tegelijkertijd ben ik ook wel teleurgesteld dat het maar een remake is en geen nieuwe Dead Space. De enige game waarvan ik graag een remake zou zien, het liefst op de Nintendo Switch, is The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Ja, de remake is er al op de 3DS, dat weet ik. Maar dat vind ik dus helemaal niets. Ik wil er graag een remake van zien, maar wel eentje die nog enigszins speelt als de originele game. En dat is op de 3DS niet het geval naar mijn mening. Ocarina of Time is voor mij echt ultieme nostalgie, daarom zou ik hem graag kunnen blijven spelen, ook als mijn GameCube het ooit begeeft.

onbekend

Jolien hoopt op een Sims 2 remaster

Als er één game is waar ik een remaster van wil is het The Sims 2 wel. Vandaag de dag blijft het mijn favoriete deel in De Sims-franchise. Dit komt met name door de goed uitgewerkte verhaallijnen en intriges die in de game zitten. De verdwijning van Bella Goth, de (vele) affaires van Don Lothario & Daniel Pleasant, de verboden liefde tussen Romeo Monty en Julliete Capp en nog veel meer! Als deze game opnieuw uitkomt als remaster met verschillende verbeteringen vanuit The Sims 3 en Sims 4, zoals bijvoorbeeld de CAS opties uit The Sims 4 en de open wereld uit The Sims 3 zou dat echt geweldig zijn. Mocht dat gebeuren dan ben ik bereid al mijn geld van mijn spaarrekening voor deze game op te nemen!

onbekend

Kyllian wil graag Ferelden opnieuw verkennen

Voor iedereen die weet wat voor games ik leuk vind, komt mijn antwoord waarschijnlijk niet als een verrassing. Ik heb genoeg andere games die ik ook graag opnieuw zou willen zien zoals de PlayStation 1 en 2 games die ik veel heb gespeeld. Toch valt mijn keuze op Dragon Age: Origins. Die mag net zoals de Mass Effect games een update krijgen. Aan de game mag meer gesleuteld worden dan de remaster Mass Effect Legendary Edition. Ik vind de game fantastisch, maar de game kan nu niet meer meedraaien met alleen een nieuw likje verf. De game moet op meerdere plaatsen ook net anders in elkaar gezet worden. Het ligt voor de hand dat de gevechtssystemen een update kunnen gebruiken, maar ook de relatiesystemen met de personages waar je vrienden mee kunt worden mogen worden verbeterd. Nu is er een gratis DLC bij de game inbegrepen waarmee je je vrienden vol kan stoppen met gebak om zo de vriendschap te verbeteren. Met een remake kan hier een elegantere oplossing voor komen. Waarschijnlijk heeft Bioware stiekem onbedoeld al veel klaarliggen, omdat je in Dragon Age Inquisition ook Ferelden verkent. Dus Bioware, waar blijft de remaster?

onbekend

Op welke remaster zit jij te wachten of ben je helemaal niet geïnteresseerd in remasters? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?