De Rondvraag: Van welke uitgever wil jij een show zien in 2022?

Het is weer een drukke tijd voor de uitgevers, want de verwachtingen voor dit jaar zijn hoog. Met de PlayStation 5 en de Xbox Series X hebben de ontwikkelaars nog meer mogelijkheden om games te creëren die zij voor ogen hebben. De games zijn hierdoor nog groter dan voorheen en het ziet er allemaal geweldig uit. Nu is het maar afwachten wat de ontwikkelaars met deze nieuwe technologische vooruitgang voor ons in petto hebben. Komen er vervolgen op games waar we al jaren zitten te wachten, komt eindelijk de remake van je favoriete game of worden we verrast met een geheel nieuwe IP die ons van onze sokken blaast. Het is elk jaar weer afwachten wat de ontwikkelaars uit hun hoed toveren. Ik vroeg daarom aan de redactieleden van welke uitgever zij een show willen zien.

Jolien wil graag een nieuwe Nintendo Direct

Ik weet dat we al een Nintendo Direct gehad hebben in februari, maar toch wil ik graag nog een presentatie van de Japanse gamegigant zien in 2022. De voornaamste reden is dat ik een update wil over twee dingen: een The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2-update en een trailer van de Mario-film. Na weer een periode van stilte rondom het vervolg op één van mijn favoriete games, ben ik bang of die dit jaar überhaupt wel uitkomt. Wat betreft de Mario-film, met de fever dream van een cast wil ik die gewoon in actie zien uit pure angst en nieuwsgierigheid.

onbekend

Eilish wil Bloober Team zien

Ik zou graag een show willen zien van Bloober Team. Niet al hun games zijn even goed, maar in grote lijnen maken ze spannende horror games met een goede sfeer. The Medium is hier natuurlijk een goed voorbeeld van. Ik heb enorm van die game genoten, bijna net zoveel als ik heb genoten van Silent Hill 2. Blair Witch vonden veel mensen wat minder, maar persoonlijk vond ik het best een prima game en vond ik hem ook echt wel heel spannend. Momenteel vind ik Bloober Team denk ik wel de beste uitgever van psychologische horror games. Er zijn dit jaar al een aantal games uitgekomen in dit genre, zoals Martha Is Dead en Ikai. Ikai is echt een goede horror game, maar toch weet deze niet dezelfde spannende sfeer te bereiken die er in The Medium hangt. Martha Is Dead vond ik zelf behoorlijk tegenvallen en is naar mijn mening dus ook niet hetzelfde kaliber als The Medium en Silent Hill 2. Ik zou het dus top vinden als Bloober Team dit jaar weer aan de slag gaat met sterke psychologische horror games met een dreigende sfeer.

onbekend

Kyllian laat de moeilijke keuze op EA vallen dit jaar

Deze vraag wordt steeds moeilijker om te beantwoorden. Ieder jaar wordt het groepje van uitgevers kleiner, omdat de grote uitgevers andere uitgevers en ontwikkelaars blijven opslokken. Hierdoor zijn de games die ik leuk vind flink verdeeld over meerdere uitgevers. Ik begin een beetje in herhaling te vallen, maar ik kijk heel erg uit naar Vampire the Masquerade: Bloodlines II, de volgende Mass Effect en Dragon Age games. Mijn keuze gaat dan niet uit naar Paradox Interactive, want naast Bloodlines II speel ik eigenlijk geen games die ze uitgeven. De keuze gaat daarom uit naar EA. Ze bieden meer games aan die ik speel en in die show krijgen we misschien nieuws over mijn favoriete gamereeksen. Ik ben niet de grootste fan van EA als uitgever, maar ze hebben zoveel leuke ontwikkelaars onder hen staan. In een EA-show zijn er altijd wel een paar gave games te ontdekken. Er is zelf altijd een koffiepauze als je niet van sport games houdt. Ik hou iedere EA-show dit jaar in ieder geval goed in de gaten.

onbekend

Van welke uitgever wil jij een show zien in 2022? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?