Check hier alle Nacon Connect 2024 content

De Rondvraag: Wat is de beste cross-over easter egg?

Geplaatst: 1 mei 2019 16:30
Aangepast: 1 september 2019 09:50

Veelal worden games bejubeld door de gamers zelf. Het wil echter nog weleens voorkomen dat studio's andere ontwikkelaars eens in het zonnetje willen zetten. Niet altijd even positief overigens, maar dat even ter zijde. Hoe tof is het wanneer je zo'n easter egg tegen het lijf loopt. Soms is het lachen, soms is het huilen en soms ben je gewoon mind blown. We komen er flink wat tegen, maar sommige zijn dermate memorabel dat we ze gewoon even moeten benoemen. Daarom gingen wij maar weer eens met de pet rond en vroegen wij: Wat is jouw tofste easter egg cross-over?

Kees met Mario & Luigi in Hitman (2016)

De Hitman-serie zit vanaf het allereerste deel vol met leuke easter eggs en verwijzingen naar films, andere games, gebeurtenissen en bekende personen. Mijn persoonlijke favoriet is uit de recente Hitman van 2016. In de Sapienza-locatie in Italië bevinden zich twee loodgieters en je raadt nooit hoe deze Italianen heten... Precies! Mario & Luigi. Beide zijn te vinden in de riolen onder het dorpje. Eén gekleed in een rode overall en de andere uiteraard in een groene. In de hoofdmissie zijn ze apart te vinden in de riolen van Sapienza, maar in de bonusmissie Landslide hebben de broers een fijn gesprek samen. Alhoewel ik altijd fan van Mario & Luigi ben geweest, is het natuurlijk erg leuk om alle frustratie van mislukte sprongen in hun games even af te reageren op de broers. Met een shotgun in de aanslag springt de Hitman tevoorschijn om voor Bowser een persoonlijk contractje op te knappen. Hallo Mario & Luigi. It’s a me... Agent 47.

Peter met Assassin's Creed in The Witcher 2

Het is altijd leuk om een referentie van een andere game in een game te vinden. Het weet meestal vooral jou als speler erg te verrassen. Dankzij jouw nerdkennis snap je deze referentie easter egg, is dat niet lachen! Ja, dat is het dan toch. Zo kun je in het begin van The Witcher 2 al gelijk gieren met de dood van een assassin uit een andere gamereeks. Ik moest heel hard lachen om deze Assassin's Creed referentie in The Witcher 2: Assassins of Kings. Gezien de hele setting is het heel passend, maar ik had het nooit verwacht. Daarbij heeft CD Projekt Red er ook nog eens een leuk grapje van gemaakt. De één zijn dood, is de ander zijn lol.

Jolien met Mario en The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Een van mijn favoriete knipogen naar een andere game is de Mario kamer in Hyrule Castle van The Legend of Zelda Ocarina of Time voor de 3DS. In de originele game uit 1998 zat er ook al een knipoog naar de Mario franchise in Hyrule Castle, alleen was het toen een portret van Mario, Bowser, Yoshi en een kalender met Princess Peach erop. In de 3DS remake namen ze het nog een stapje verder en toverden ze een Mario kamer in de vorm van een level uit de bekende Nintendo game tevoorschijn. Wat wil je nog meer dan een Mario level in een Zelda game?! Het is alleen een beetje jammer dat de kamer alleen voor de sier is en je er niet echt naar toe kan…

Timo met Portal en Deus Ex: Mankind Divided

Er zijn behoorlijk wat games die naar elkaar verwijzen. Is het de ene keer om de draak te steken, is het een andere keer om respect te tonen. Weer een andere keer is het juist om een komische noot te raken. Hoe dan ook, het is voor ons gamers ontzettend leuk. Skyrim waar je het schild van Link kan krijgen, Grand Theft Auto V die Call of Duty duidelijk op de hak neemt (al gebruiken ze daar de naam natuurlijk niet), maar er is er één die mij bij staat omdat het een hommage is van ontwikkelaars onder elkaar. Deus Ex: Mankind Divided is een heerlijke sluipgame en geeft je alle vrijheid. Juist speuren naar dingen wordt beloond. Zo tref je in een van de ruimtes, een soort opslagkelder, een Companion Cube van Portal aan! Gewoon één op één gekopieerd. Het is iets kleins, maar een duidelijke hommage aan een andere goede game. Diezelfde ruimte is nog meer overladen overigens met kleine easter eggs. Zo tref je hoesjes aan van andere games van Crystal Dynamics/Eidos waaronder Legacy of Kain: Soul Reaver en meer. Zo wordt je als gamer echt beloond voor al je harde speurwerk. Happy Hunting!

Dat waren onze beste cross-overs! Wat is die van jou? Laat het ons natuurlijk even weten in onderstaand reactieveld.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord