Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

De Rondvraag: Wat is de beste cult in een videogame?

We vieren de lancering van Cult of the Lamb met wat extra indoctrinatie. Vijanden in videogames, we hebben het er wel vaker over. Vandaag kijken we naar de naarste cults die we zijn tegengekomen in onze online avonturen. Of vinden we ze wel zo naar? Misschien vinden onze redactieleden ze eerder erg indrukwekkend. Zó indrukwekkend dat ze niets liever willen dan deze cults hun eigen maken. Zou jij lid willen worden van Los Iluminados uit Resident Evil 4? Of zou jij net zoals in Cult of the Lamb je eigen sekte willen beginnen? Ik vroeg daarom aan onze redactieleden wat hun favoriete cult is in een videogame.

Eilish is er niet stil van en kiest The Order uit Silent Hill

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar mijn favoriete videogame cult is The Order uit de Silent Hill-games. The Order gelooft dat zij het 'enige ware geloof' en de 'enige ware godsdienst' is, en dat alle andere godsdiensten op de aarde bedrog en valse leugens zijn. Tja, nogal standaard voor een cult natuurlijk, maar voor de rest is The Order allesbehalve een doorsnee cult. Zo zijn ze onder andere verantwoordelijk voor de verdoemenis van Shepherd’s Glen, een buurdorp van Silent Hill. En hoe ze dat gedaan hebben? Door het verdrinken, verstikken, levend begraven en in stukken hakken van baby's en kinderen. Net als de rest van de gebeurtenissen in de Silent Hill-games, behoorlijk heftig. Maar hé, als je een cult begint, dan moet je het ook goed doen, toch?

Silent Hill Cult Rondvraag

Evelien kiest een cult die wholesome is in de Sims 4

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrij veel moeite had om een game met een cult te herinneren. Ik ben meer van de wat wholesome games en over het algemeen zitten daar niet veel cults in. Maar ik kan natuurlijk altijd rekenen op de Sims 4, want deze simulatiegame heeft alles. Nou ja, alles behalve auto’s en baby's die geen objecten zijn. Maar dat is een heel ander verhaal. We hebben het nu over cults en de Sims 4 heeft die zeker wel. Misschien lijkt dat niet zo op het eerste gezicht en is het ook zeker niet een standaard cult. Maar in de Sims 4 heb je sinds kort weerwolven en daarbij kan je lid worden van een roedel. Dat is soms net als een cult. Zo moet je ervoor zorgen dat je gedrag past bij het imago van je roedel en daarnaast moet je zorgen dat je roedel beter bekend wordt. Tenslotte moet je op verschillende manieren bijdrages leveren aan je roedel. Klinkt behoorlijk als een cult als je het mij vraagt, maar natuurlijk wel op de meest wholesome manier.

Sims 4 Cult Rondvraag

Jolien wordt altijd lid van de Dark Brotherhood in Skyrim

Even eerlijk, in het echte leven ben ik geen fan van culten. In games vind ik ze dan wel weer leuk en dan met name in The Elder Scrolls V: Skyrim. Die is gevuld met verschillende groepen die aan de voorwaarden van een cult voldoen en waarmee je een questline kan volgen. Alleen geen enkele cultverhaallijn is zo leuk als die van The Dark Brotherhood. Al vanaf de eerste missie zit je er helemaal in wanneer je in opdracht van een wees het chagrijnige en mishandelende hoofd van het weeshuis in Riften ombrengt. Dit omdat de kleine opdrachtgever je verwarde voor een lid van The Dark Brotherhood. Van daaruit word je echt lid van de huurmoordenaarscult en ga je achter verschillende politieke personen aan om geld en eer te verdienen. In elke playthrough van Skyrim speel ik vaak andere questlines, maar elke keer kom ik toch terug bij The Dark Brotherhood, omdat die gewoon zo goed is.

Skyrim Cult Rondvraag

Van welke cult ben jij lid? In videogames dan, hé. Laat het ons weten in de comments!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?