De Rondvraag: Wat is de grappigste game die je gespeeld hebt?

Geplaatst:

Games zijn er in genoeg genres te verkrijgen. Van actie tot puzzel game en van first-person shooter tot fighting game. Er is niet een apart komisch genre waar humor de boventoon voert (op misschien een paar uitzonderingen na), maar dat betekent niet dat games niet zeer grappig kunnen zijn. De ontwikkelaars doen hun best om naast het vertellen van het verhaal, het bedenken van ingewikkelde puzzels en ons uitdagen met epische gevechten ook af en toe een poging om ons aan het lachen te maken. Soms is het verhaal gewoon grappig of vallen bepaalde personages op door hun humoristische kwinkslagen. Ook zijn games soms ongewild grappig door amateuristische voice acting of grappen die niet werken. Zelfs sommige glitches kunnen op je lachspieren werken zolang het af en toe gebeurt. Dus niet als de game een samenhangende glitch lijkt te zijn en enorm grote patches nodig heeft. Aangezien humor subjectief is, vroeg ik aan de redactieleden wat zij de grappigste game vinden.

Dionne vindt Just Dance zeer vermakelijk

Eigenlijk ben ik niet zo van de games die bedoeld zijn om grappig te zijn. Niet omdat het per se een bewuste keuze is, maar ik neig toch meestal naar de horrorgames, de open wereld verhalende games, de simulatie games of de Battle Royales. Toch is er één game waarvan ik elke keer in een deuk lig en dat is Just Dance. Soms komt dat omdat de dansjes echt een beetje belachelijk zijn, maar meestal omdat ik en/of anderen die meespelen er totaal niks van bakken en het eruit ziet als een groot clown festijn. Probeer maar eens met een strak gezicht op Rasputin van Boney M. te dansen. De extreme versie van Circus van Britney Spears valt al helemaal niet aan te raden, mocht je gehecht zijn aan je lichaam. Het zal in ieder geval je buik pijn laten doen van het lachen.

onbekend

Kyllian kan nog steeds lachen om The Stanley Parable

Ik heb genoeg games met humor gespeeld, maar de eerste game die mij te binnen schiet, is The Stanley Parable. De game is al meer dan zeven jaar oud en nog steeds relevant in deze tijd. Er staat voor dit jaar niet voor niets een remake, of eerder een pseudo-sequel, gepland, The Stanley Parable: Ultra Deluxe. Ik zal proberen uit te leggen wat deze game zo grappig maakt zonder te veel te verklappen, indien je graag kennis wil maken met Stanley in de nieuwe release. Je speelt als een doorsnee kantoormedewerker genaamd Stanley. Op een dag kom je erachter dat je leven plots een verteller heeft die alles beschrijft wat je denkt en doet. Als speler kan je dan gaan ronddwalen door het verlaten kantoorgebouw en aan de haal gaan met de verteller. Als een klein voorbeeld wijs ik altijd op de bezemkast die je in kunt gaan. Je kunt hier de verteller flink mee plagen, omdat hij dit duidelijk niet interessant vindt. Je kunt er dan blijven staan tot grote irritatie van de verteller en dan toch wat verder lopen en dat weer terugkeren. Op de latere momenten in de game zit dan voortaan de bezemkast op slot. Deze momenten worden heel grappig begeleid door de verteller die alles voorziet van een goede lading hele droge en sarcastische humor. Humor uitleggen komt de grap nooit ten goede dus ik raad iedereen aan om The Stanley Parable te proberen. Ik kijk in ieder geval uit naar The Stanley Parable: Ultra Deluxe met veel nieuwe content en nieuwe eindes.

onbekend

Jolien houdt van de grappige dialogen in Rune Factory 4

Grappigste game? Dat is lastig voor me, want meestal kan ik niet echt lachen om de humor die in de games die ik speel zit. Als ik zou moeten kiezen, ga ik voor Rune Factory 4, omdat die game mij wel een paar keer aan het gniffelen heeft gebracht. De humor zit iets meer verborgen in de dialogen tussen personages en quizjes die in de game zitten. Bijvoorbeeld één van de vragen over wat er gebeurt als je een te moeilijk gerecht kookt, is één van de opties “It will kill us all”. Bij mij werken deze kleine dingen beter dan een teveel aan grappen die je vaak in andere games ziet. Ook de personages komen in allemaal grappige situaties terecht, met name mijn favoriete personage Dylas die constant met Doug de strijd aangaat met hun rivaliteit in de game. Ik geef toe dat dit soort dingen mij weleens hardop laat lachen.

onbekend

Delano kookt over met Overcooked

De grappigste game die ik ooit heb gespeeld? Jeetje, wat een vraag. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik lang heb moeten nadenken over deze vraag en dat ik niet een, twee, drie een antwoord kon bedenken. Toen ik mijn vriendin vroeg: "Schat, hebben wij eigenlijk grappige games gespeeld samen?", toen antwoordde zij al vrij direct: "Ja, Overcooked!" Alright, de ervaring die Overcooked mij heeft opgeleverd zou ik niet per se bestempelen als grappig, eerder als zwaar frustrerend. Maar toen ik er verder over na begon te denken, kon ik mijzelf wel vinden in het antwoord. De game heeft ons inderdaad wat humoristische momenten opgeleverd. Momenten dat niet alleen het eten op het virtuele scherm door de map heen werd gegooid, maar ook mijn controller door de kamer vloog. Tja, ik ben nou eenmaal competitief aangelegd. Verliezen, daar ben ik niet zo goed in. Zelfs in co-op Overcooked zou ik “lag” nog de schuld geven voor mijn eigen wanprestaties. En dat maakt het wel grappig. Voor mijn vriendin, althans.

Wat is de grappigste game die jij gespeeld hebt? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord