De Rondvraag: Wat is het beste wapen in gaming?

Ah wapens, ik zou er voor geen goud mee te maken willen hebben in het echte leven, maar in gaming ga ik er maar al te graag mee aan de slag. Soms zijn ze bruut, soms zijn ze gigantisch en soms zijn ze gewoon absurd. Er zijn er zoveel, dat er slechts enkelen memorabel zijn. Toch zijn er een paar van die pareltjes. Denk aan het Buster Sword, de Dubstep gun of de Golden Gun. Wat?! Zitten die hier niet in? Mafketels! Nou, laten we eens kijken wat de redactie te zeggen heeft over het beste wapen in gaming...

Timo haalt uit met de Cat Silencer uit Postal 2

Donders, de Cerebral Bore was al vergeven. Ach ja, great minds think alike is het aloude Engelse gezegde. Dus moest ik maar een andere verzinnen. Het duurde niet lang of de game Postal 2 kwam in mij op. Eerst moest ik denken aan het lekker puberale pissen totdat de mensen hun maaginhoud voor je neus deponeerden. Nee, het grappigste wapen is er een waar PETA moord en brand om zou roepen. Dit is de shotgun met kat-silencer. Men neme een dik wapen zoals een shotgun en zoekt een cat, het liefst wat gezet van postuur. Oh, en een kat die er geen bezwaar tegen heeft om een loop in zijn kleine roze poeperd geschoven te krijgen. Ja, je leest dit goed. Die kat werd automatisch je silencer. Ieder schot was een poeslief miauwtje. Totdat de koek (of beter gezegd kat) op was en de laatste knal resulteerde in een gekatapulteerde kat naar je vijand. Nee, diervriendelijk is het niet. Puberaal absurd en juist hierom hilarisch? Ja, absoluut. Eervolle vermelding overigens voor de Striker in Modern Warfare 3. Lekker pubertjes narren in Team Deathmatch.

onbekend

Claudia vervloekt de Frostmourne uit World of Warcraft

Als het gaat om wapens in games ben ik eigenlijk helemaal niet zo kieskeurig. Geef mij een zwaard dat veel te groot is om vast te houden en ik ben al blij. Als ik dan toch een favoriet wapen moet uitkiezen, dan is dat Frostmourne van World of Warcraft en Warcraft III. Frostmourne is het zwaard dat toebehoort aan de Lich King. Het zwaard is vervloekt en bezit magische krachten waarmee het de ziel kan opzuigen van degene die ermee in aanraking komt. In het verhaal van Warcraft is het Arthas Menethil die het zwaard in handen krijgt en zijn ziel aan de Lich King overgeeft. Hij verandert hiermee zijn leger in een horde ondode ridders, vermoordt zijn vader en laat vervolgens de hel los op de wereld, met een zieke Raid tot gevolg. Naast dat dit zwaard er ontzettend tof uitziet, is het dus ook een belangrijk voorwerp binnen een episch verhaal waar ik een lange tijd veel plezier aan heb beleefd.

onbekend

Kees doet PRRRRR met de M1921 Thompson aka de Tommygun

De M1921 Thompson, ook bekend als de Tommygun of met drum-magazijn als de Chicago Typewriter, is mijn favoriete gamewapen. Uitgebracht aan het einde van de Eerste Wereldoorlog en daardoor nauwelijks gebruikt tijdens die periode. Later is dit wapen natuurlijk populair geworden door gangsters, bankrovers en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Thompson vind ik altijd een bijzonder fraai wapen om te zien en ook de klank is natuurlijk geweldig. Er gaat niets boven het doffe PRRRRRRRRRR-geluid van de Thomspon. In talloze Tweede Wereldoorlog-games heb ik met dit wapen gespeeld, maar ook in games die zich in het heden afspelen zie je het wapen terugkeren. Zo duikt het op in GTA V, PAYDAY 2 en Fortnite. Mijn lievelingsversie is echter die uit Medal of Honor: Airborne. Niet alleen vanwege het briljante uiterlijk en geluid, maar ook omdat deze geupgrade wordt naarmate je hem gebruikt. Zo krijg je een foregrip, een compensator op de loop en het bekende drum-magazijn. Om nog even te genieten van het geluid is hier een mooie compensatie waarin de M1921 Thompson in diverse games is te zien.

Peter draait in de rondte voor de Cerebral Bore uit Turok 2

Er zijn nogal wat wapens in games, aangezien we in nogal veel spellen ook moeten vechten. Hoe langer ik de raderen erover laat draaien, des te meer geweldige wapens schieten mij te binnen. Kies er maar eens echt eentje daar tussenuit... Ik hoefde er uiteindelijk niet lang mijn brein over te kraken. De Cerebral Bore in Turok 2 is dermate bruut, origineel en efficiënt, dat is toch echt mijn favoriete wapen ooit. Je vuurt een boortje af dat als een gek achter de eerste de beste hersenpan aangaat. Daar boort het dan lekker doorheen en ontploft vervolgens wanneer de grijze massa wordt bereikt. Dat is pas een hersenspoeling.

Oke oke, dat zijn prima wapens. Dat de Golden Gun er niet in staat is lichtelijk kwetsend, maar prima. Als jullie dat vinden... Nee! Niks prima, de golden gun hoort er in!

Rudy gaat voor goud met de Golden Gun uit Goldeneye 007

Niemand, maar dan ook niemand, speelde Goldeneye 007 op de Nintendo 64 vanwege de uitstekende singleplayer. Nope, Deathmatch was alles dat we wilden spelen. Crappy controls, vette maps en dikke guns zorgden voor uren, dagen, weken zo niet jaren speelplezier. Als je niet begint te giechelen van duivels genot bij de worden Frigate, Archives, Caves en Oddjob, dan heb je geen '90's jeugd gehad. Men neme een portie competitie, trashtalk, Oddjob en een motherfucking Golden Gun. De kleine Oddjob staat al garant voor flink wat gescheld in de kamer, maar met een Golden Gun ben je praktisch onverslaanbaar. Weet je deze gouden puppy te vinden in een match, dan zit je gebakken.

Zo, nu is de lijst compleet. Wat is jouw favoriete wapen? Wees niet verlegen en toon aan waarom wij het allemaal bij het foute eind hebben in onderstaand reactieveld!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?