De Rondvraag: Wat is het schattigste personage in gaming?

Geplaatst: 30 september 2020 17:00
Aangepast: 9 oktober 2020 22:53

Soms gebeurt het gewoon. Je ziet een nieuw personage en wil deze meteen knuffelen, terwijl je heel hard kawaii roept. Dit zie je vooral bij de Pokémon en vergelijkbare games, maar er zijn ook andere games die genoeg lieve en schattige personages hebben. Zo vind je hen in de klassieke games zoals Mario en Sonic (Yoshi en Tails), maar hebben de meeste (J)RPG’s ook een personage dat cute te noemen is. Het helpt natuurlijk wel als ze meer kunnen dan alleen schattig zijn, want dan zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar heb je ook nog wat aan hun aanwezigheid. Met zoveel schatjes in de game-industrie, vroegen wij aan onze redactieleden wat zij het schattigste personage in gaming vinden?

Dionne gaat voor de hamster in Among Us

De game-industrie zit vol met schattige personages, dus deze vraag was nog best moeilijk. Is het zo goed als elke Pokémon ooit? Alle aaibare dieren in games? Baby Groot als backbling in Fortnite? Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en gekozen voor een “personage” dat ik momenteel het meest zie en best schattig overkomt: de hamster in Among Us die je kunt uitrusten voor je outfit wanneer je de Hamster Pet Bundle koopt als DLC voor de game. Naast dat het hamstertje er enorm snoezig uitziet in diens hamsterbal, volgt het je overal waar je gaat en staat. Behalve dan wanneer je bent vermoord door een bedrieger en jij als spook verder gaat. De hamster blijft dan namelijk op de plek van je moord achter en kijkt in schok van links naar rechts. Het uiterlijk, dat het beestje in een bal zit en dat het zo van slag is door je dood, maakt het voor mij momenteel het schattigste personage in gaming.

onbekend

Jolien kiest voor de Wooly uit Rune Factory

Dit is een lastige, want er zijn zoveel schattige dieren in videogames te vinden. Als ik er eentje zou moeten uitlichten, dan is het de Wooly uit Rune Factory. Dit schattige schaap-monstertje is de mascotte van de spin-off-franchise van Story of Seasons (eerder bekend onder de naam Harvest Moon). Wooly dient als de bron van wol in de games en als je dit kleine bolletje wol ziet, wil je niets liever dan hem of haar knuffelen. Die grote oren en kleine kraalogen maken het dan ook helemaal af en ze helpen ook nog mee op je boerderij door planten water te geven of te planten! Nu is het alleen in het begin zo dat Wooly niet meteen vriendelijk is naar de speler toe. Je moet dit monster voor je zien te winnen met voedsel, anders valt Wooly je net als alle andere monsters aan. Ik neem in ieder geval altijd genoeg eten mee om deze kleine bolletjes van schattigheid voor me te winnen!

Patrick heeft een zwak voor Leif

Het zal je verbazen hoeveel schattige personages er in de gamewereld rondlopen. Er gaan dagen voorbij dat ik me daar niet echt mee bezig hou, maar in dit geval moest ik er dus toch even goed over nadenken. Mijn eerste gedachten gingen al snel uit naar Kirby, Eevee of Yoshi. Toch kon ik niet anders dan uiteindelijk voor een ander personage kiezen. Stiekem heb ik namelijk een voorliefde voor luiaards. Waarschijnlijk gewoon omdat ik me goed kan vereenzelvigen met deze grappige wezentjes. Als ik niet beter zou weten dan was ik in een ander leven vast een luiaard geweest. Met deze zwakte voor luiaards kon ik natuurlijk niemand anders kiezen van Leif uit Animal Crossing: New Horizons. Als je dit schattige personage in de game tegenkomt dan kun je allerlei bloemen en stekjes kopen. Dus buiten dat Leif onuitstaanbaar schattig is, zorgt hij in ruil voor wat Bells er ook nog voor dat je je game kunt opfleuren. Hoe cute is dat?

onbekend

Eilish kiest Cha Cha uit Monster Hunter 3

Het schattigste personage in gaming vind ik nog steeds Cha Cha van Monster Hunter 3. Hoe frustrerend en verschrikkelijk die game soms ook kon zijn, Cha Cha kon me altijd opvrolijken met zijn gekke dansjes en geluidjes. Helaas komt hij in de andere games uit de Monster Hunter-serie niet voor, dus zal ik toch echt op de Wii moeten blijven spelen om Cha Cha te kunnen zien. Nee, ik heb mijn Wii inderdaad nog niet weggedaan. Het leukste is dat je het grappige wezentje verschillende maskers op kunt doen, waardoor hij er heel anders uitziet en ook nog eens andere aanvalstechnieken krijgt. Het ‘Fluffy Mask’ is zeker mijn favoriet, hij is super schattig en hij geeft Cha Cha de mogelijkheid om met monsterpoep te gooien. Het onderwater masker is ook wel echt heel leuk, omdat hij dan op een soort mislukte Octodad lijkt. Ja, Cha Cha is toch wel echt het schattigste figuur dat ik ooit tegen ben gekomen in een game.

onbekend

Anita heeft Yoshi altijd schattig gevonden

Het personage dat ik nog steeds onwijs schattig vind, is Yoshi. Als kind was ik gek op dit dino-achtige wezen en dat is eigenlijk nog steeds het geval. Het heeft waarschijnlijk te maken met dat ik opgegroeid ben met Mario en daarbij automatisch Yoshi. In Mario Kart speel ik dan ook alleen maar als Yoshi en ben direct blij als hij weer eens verschijnt in een Mario-game. Zo ben ik momenteel Mario Sunshine aan het spelen op de Switch en kan ik niet wachten om Yoshi vrij te spelen en al springend en likkend achter vlinders aan te rennen. Het geluid dat hij daarbij maakt is niet alleen schattig, maar ook ontzettend grappig. Er zijn meer schattige personages in de game-wereld, maar na al die jaren staat Yoshi nog steeds op nummer één.

onbekend

Wat een schatjes! Ken jij nog een personage dat net zo schattig of nog schattiger is? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord