De Rondvraag: Wat is je favoriete Far Cry-game?

Far Cry 6 komt morgen uit en is één van de grote games die Ubisoft ontwikkelt. Volgens velen is het derde deel het summum, maar persoonlijk ben ik begonnen met het vierde deel waardoor dit mijn favoriete deel is geworden. Pagan Min is een rustige psychopaat. Hij maakte meer indruk dan Vaas die een beetje over the top was en daardoor minder geloofwaardig overkwam. Het vijfde deel was aardig, maar had een einde dat niet veel voldoening gaf en je eigenlijk verplichte om Far Cry New Dawn te spelen om Far Cry 5 te concluderen. O ja, en de multiplayer in Far Cry 5 is lachwekkend slecht en misschien moet Ubisoft in de leer gaan bij Naughty Dog die dat wel in de vingers heeft. Far Cry 6 heeft dus wat goed te maken. Bram heeft het zesde deel al kunnen spelen en wat hij hier van vindt, kun je teruglezen in zijn review van Far Cry 6. Nu rest voor de redactie alleen nog de vraag: wat is je favoriete Far Cry-game?

Anita haalde het meeste plezier uit Far Cry Primal

Ondanks dat Far Cry een franchise van Ubisoft is, wist het in het begin mijn interesse niet te wekken. Far Cry 3 was mijn eerste Far Cry game en die heb ik toentertijd niet eens uitgespeeld. Verrassend als je ziet hoe goed die game werd ontvangen, maar dit soort games hadden mijn interesse gewoon nog niet. Tegenwoordig kan ik een Far Cry game wel waarderen en zat ik erg te twijfelen tussen Far Cry 4 en Far Cry Primal. Ik heb mijzelf een aantal uren vermaakt in Far Cry 4, maar heb de game nog niet weten uit te spelen. Hierdoor moet ik wel Far Cry Primal kiezen. Ik heb de game voor honderd procent uitgespeeld en heb daar tot het einde van genoten. Een game die zich afspeelt in de prehistorie met sabeltandtijgers en mammoeten? Fantastisch. Het helpt natuurlijk ook dat je het moest doen met een speer en boog waardoor het verkennen van de mooie wereld extra uitdagend was. Daarnaast vond ik het africhten van de dieren ook erg tof. Ik ben ontzettend gek op wolven en dat was uiteraard één van de dieren die je kon africhten. Ik wil ooit nog eens de game opnieuw spelen op de survival of perma-death setting.

onbekend

Bram vindt Far Cry 3 de gouden standaard

Far Cry is een serie die al jarenlang profiteert van het succes van deeltje drie. Geen enkele titel die daarna kwam, was echter beter dan deze succesformule. Primal, Blood Dragon, de andere genummerde delen, allemaal lachen natuurlijk. Maar ze kwamen niet in de buurt van Far Cry 3. Deze first-person shooter is de reden dat de gigantische open-wereld nu in elke Ubisoft-game te vinden is. Geweldig bombastische combat vormde de basis, maar kunnen we het ook even hebben over het verhaal? Jason Brody’s transformatie van lulletje rozenwater naar junglekrijger is geweldig aangrijpend. Gooi daar nog even de meest memorabele villain Vaas tegenaan en voila. Far Cry 3 is niet alleen de beste Far Cry-game, het is ook Ubisofts beste shooter. Helaas nam de ontwikkelaar de definition of insanity wel heel letterlijk en nu lijkt elke Ubisoft-game op Far Cry 3. Retroactief benadeelt? De tijd zal het leren.

onbekend

Claudia heeft nog nooit een Far Cry-game gespeeld

Er zijn van die franchises waarvan je gewoon weet dat ze goed zijn, maar waar je om een of andere reden toch nooit aan toe komt. Far Cry is één van die series die toch altijd tussen m’n vingers is geglipt. Een aantal Far Cry-games staan echter nog op mijn veel te lange lijst van games die ik nog een keertje wil spelen. Zo moet ik natuurlijk het meesterwerk dat Far Cry 3 heet nog steeds een keer uitproberen. Die Vaas Montenegro waar iedereen het over heeft, moet ik een keer ontmoeten. De serie bestaat echter uit veel meer delen. Ook de spin-off Far Cry 3: Blood Dragon staat op mijn verlanglijstje. Ik bedoel, een flink over de top jaren ‘80 synthwave avontuur met neon draken? Count me in! Daarnaast wil ik ook het mooie Hope County in Far Cry 5 nog bezoeken en wil ik Far Cry: New Dawn spelen, puur vanwege de hond Timber. Timber is namelijk een Akita Inu, net zoals mijn eigen hond. Ik zal toch maar eens een keertje tijd moeten maken voor al deze games. En dan komt Far Cry 6 er ook nog eens aan.

onbekend

Eilish is niet echt een fan

Om eerlijk te zijn heb ik geen enkele Far Cry game gespeeld, dus dat vind ik een lastige vraag om te beantwoorden. Ik heb wel delen van een aantal van de games gezien, omdat mijn broertje ze veel speelde en op basis van wat ik ervan heb gezien zou ik zeggen dat Far Cry 3 mijn favoriet is. De reden kun je wel raden: Vaas. Ik vind hem een enorm sterk en goed uitgewerkt personage. Wel knettergek natuurlijk, maar dat maakt hem alleen maar leuker. Dat is ook deels de reden dat ik erg benieuwd ben naar de Season Pass van Far Cry 6 waarin je kunt spelen als de antagonisten van de voorgaande games.

onbekend

Wat is jouw favoriete Far Cry-game of heb je deze games nog nooit gespeeld? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?