De Rondvraag: Wat is je favoriete game evenement?

Evenementen die om games draaien zijn voor de fans vaak belangrijk. Hier presenteren de ontwikkelaars en uitgevers hun nieuwste plannen en ideeën voor de aankomende jaren aan de pers en het publiek. Ook delen de ontwikkelaars van accessoires hun plannen en dit soort evenementen kunnen een goede reclame zijn waardoor ze de gamers al enthousiast kunnen maken voor de aankomende producten. De laatste jaren zijn er minder evenementen geweest vanwege de aanhoudende problemen met Covid. Hierdoor veranderden de normaal interactieve evenementen in een digitale show of gingen de evenementen helemaal niet door. De bekendste evenementen zijn waarschijnlijk E3 en gamescom. De E3 ging dit jaar niet door, maar komt als het goed is volgend jaar weer terug. Gamescom vindt nu plaats in Keulen en daarom vroeg ik aan de redactieleden naar hun favoriete game evenement.

Kyllian’s favoriet was E3

Voor mij was E3 altijd het centrale gaming evenement van het jaar. Het was voor mij altijd een ritueel om bijna alle streams van de presentaties (terug) te kijken. Ik had mijn favoriete streamer die altijd leuk commentaar wist te leveren en me door de uren aan video wist te helpen. Voor mij was het ook een belangrijk moment waar ik mijn wishlist aanvulde met de games die ik graag wilde spelen. Daar is nu veel verandering in gekomen. Toen ik dit rituaal jaren terug begon, was ik nog geen gameredacteur, dus stond ik er anders in. Dat is echter niet de belangrijkste verandering. Doordat het evenement al tijden door de omstandigheden niet fysiek heeft plaatsgevonden, zijn veel ontwikkelaars en uitgevers uitgevlogen om hun eigen moment te kiezen. Dat vind ik jammer om een beetje egoïstische redenen. Ten eerste zijn de showcases minder speciaal nu ze zo verspreid door het jaar zijn. Daarnaast was het voor mij een tijd om alle gameplay en trailers te vergelijken en zo te kijken wat ik daadwerkelijk wilde spelen. Andere evenementen waren in mijn beleving altijd kleiner in hoe ze dit konden bieden. Ik ben heel benieuwd wat er volgend jaar over blijft van E3 en is het dan nog genoeg om mijn favoriet te blijven? Wie weet wordt dat stokje dan overgedragen aan gamescom.

E37

Jolien is fan van The Game Awards

Alle game evenementen vind ik gaaf, omdat aankondigingen van nieuwe games altijd leuk zijn om naar te kijken als gamer. Toch als ik een favoriet moet kiezen dan kies ik toch voor The Game Awards van Geoff Keighley of ook bekend als ‘Joff’ binnen onze redactie. Naast de nodige aankondigingen van nieuwe games en trailers van al aangekondigde games worden ook de prestaties van de game-industrie van het afgelopen jaar gevierd met het uitreiken van verschillende awards. Aan de top is natuurlijk Game of the Year die aan de beste game volgens een jury en het publiek uitgereikt wordt, maar ook bijvoorbeeld aan de beste game in elk genre, beste audiodesign en nog veel meer. Ik kijk altijd uit naar december om te zien wie er met de prijzen vandoor gaan en welke games aangekondigd worden!

Game Awards

Evelien is een game evenement newbie

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo heb op game evenementen. Ik ben tot nu toe naar één evenement geweest en dat was TwitchCon. Maar om dat nou een game evenement te noemen gaat misschien een beetje ver. Als het gaat om welk game evenement het hoogst op mijn lijstje staat, dan is dat toch gamescom. Ik heb veel enthousiaste verhalen over dit event gehoord en dat maakt mij erg nieuwsgierig. En het is niet eens zo heel ver weg, wat ook wel fijn is. Wat het voor mij zo interessant maakt, is hoe veelzijdig het evenement is. Er is zoveel te doen, te ontdekken en voor iedereen is er wel wat leuks. Daarnaast zijn de aankondigingen meestal erg interessant, wat het plaatje natuurlijk helemaal compleet maakt. Dit jaar is het voor mij niet mogelijk om te gaan, maar wie weet kan ik volgend jaar het evenement in levenden lijve meemaken.

gamecom

Eilish vind First Look erg leuk

Mijn favoriete game evenement dat ik ooit bezocht heb, was First Look in Utrecht. Ik ben daar in 2018 geweest en in datzelfde jaar toen ook naar gamescom gegaan. Gamescom was echt indrukwekkend en groot, de sfeer was leuk, maar wel overweldigend voor iemand die nogal snel overprikkeld is. Het was gaaf om een keer mee te maken, maar First Look heb ik toch echt als prettiger en leuker ervaren. First Look is natuurlijk net zo goed druk, maar er was wel meer dan genoeg ruimte om te lopen en om alles te kunnen zien. Hierdoor vond ik de sfeer hier een stuk beter. Het was gewoon overzichtelijker en toch waren er grote games die je kon uitproberen of spelen tegen anderen. Als ik voor een favoriet moet kiezen, is het voor mij dus wel duidelijk First Look!

First Look

Heb jij ook een favoriet game evenement of gebruik je die tijd liever om te gamen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?