De Rondvraag: Wat is je favoriete Mario spin-off game?

Mario draait (alleen of samen met z’n broer, Luigi) al heel wat jaren mee. Hij heeft genoeg avonturen beleefd in al die jaren en vaak had het iets met een prinses te maken. Naast de Super Mario Bros. games zijn in de loop der jaren ook genoeg spin-offs uitgekomen waar je een keer niet Peach moet redden zoals Dr. Mario, Mario Strikers, Mario Golf, Mario Kart, Super Smash Bros en Mario Party. In deze games kun met verschillende personages uit het Mario-universum spelen zoals Luigi, Toad, Yoshi, Princess Peach en zelfs met zijn alter ego Wario. Het is mogelijk om je eigen Mario levels te creëren in Mario Maker en het is zelfs mogelijk om het op te nemen tegen zijn oudste concurrent Sonic tijdens de Olympische Spelen. De redactieleden hebben ook een favoriete Mario spin-off game en vertellen in de Rondvraag waarom juist deze game hun voorkeur heeft.

Bram vindt Super Mario Strikers de beste voetbalgame

Er zijn heel veel Mario spin-off games waar ik veel plezier aan beleefd heb. Mario Party 6 en Mario Kart Double Dash springen eruit als echte toppers, maar er was altijd een game die in mijn hoofd bleef spoken. Zelf toen ik buiten ging voetballen met mijn vrienden bleef ik eraan denken. Super Mario Strikers is geweldig. Tuurlijk moet je van voetbal houden om er een beetje in te komen, maar het is een typisch voorbeeld van simpel plezier. Mario Smash Football werd het ook wel genoemd en het is niet heel moeilijk te bedenken waarom het die naam heeft gekregen. Het was voetbal met afstandsschoten, lobjes, scherpe passen en alles wat je ervan gewend bent, maar dan wel zonder regels. Ja, dus met gestrekt been inkomen was heel normaal. Lekker een Toad tegen de elektrische muur aan beuken, heerlijk was dat. Het vervolgdeel, Mario Strikers Charged, deed er nog een schepje bovenop. In die game kon je met Boo door tegenstanders verdwijnen, met Donkey Kong de hele arena laten beven of zelf met Bowser tegenstanders in de fik zetten. Plak er nog eventjes een dikke soundtrack overheen en je hebt één van de beste voetbalgames in de geschiedenis van gameland. Yup, ik heb me zeer goed vermaakt met de chaotische partijtjes in de Super Mario Striker games.

onbekend

Jolien houdt van racen in Mario Kart

Tja, dat kan natuurlijk niet anders dan Mario Kart zijn! Al van jongs af aan ben ik fan van deze Mario spin-off. Mijn eerste aanraking met de franchise was Mario Kart: Double Dash op de GameCube. Als kleine spruit speelde ik dit uren met mijn zus samen. Natuurlijk moest ik wel achter in het karretje, want mijn zus vond dat ik zó goed dingen kon weggooien en dat zij het beste kon rijden. Double Dash werd later Mario Kart Wii en bij elke nieuwe release kwam de nieuwste game in huis. Hoewel mijn zus gamen niet zo leuk meer vindt als vroeger, is ze wel nog af en toe te porren voor een potje Mario Kart en maken we samen onze vader in die de controls nog niet helemaal onder controle heeft. Dat maakt Mario Kart zo leuk, de game is ideaal om te spelen met vrienden en familie. Het is heerlijk om over de unieke tracks van Mario Kart te rijden en te proberen de perfecte score te halen bij een cup. Ik hoop daarom ook dat er binnenkort een nieuwe game of DLC voor Mario Kart 8: Deluxe aangekondigd gaat worden.

onbekend

Eilish gaat voor Luigi's Mansion 3

Mijn favoriete Mario spin-off game? Dan ga ik even tegendraads zijn en Luigi's Mansion kiezen. Arme Luigi, krijgt hij ook een keer de spotlight. Maar serieus, Luigi's Mansion 3 op de Nintendo Switch is echt goud. Al die vervelende Boo's vinden en opzuigen met een stofzuiger ding. Altijd leuk. En niet te vergeten: de geest Doggo. Die is super cute. De game is best creatief, je moet soms een beetje out of the box denken, dat vind ik ook erg leuk. En er zit gewoon veel humor in. Het is een luchtige game die perfect is voor een gezellige weekend avond. Daarnaast is het ook wel eens leuk als ik niet degene ben die het meest bang is. Luigi overtreft mij toch wel gelukkig. Meestal dan, zolang er geen jump scares zijn. Of gekke zwarte katten die in mijn gezicht springen. Of Guus die honger heeft. Ja, mijn leven is best eng.

onbekend

Claudia houdt van Mario Party: de ultieme vriendschapstest

Als er iets is wat ik leuk vind, dan is het mijn vrienden compleet afmaken in een game. Het maakt mij dan niet zoveel uit welke game het is, zelfs in een spelletje Monopoly kan ik namelijk ziekelijk competitief zijn. Mijn favoriete Mario spin-off game is dan ook Mario Party. Er is namelijk niets leukers dan je vrienden afmaken in de meest absurde minigames, op de afgunst in hun ogen na dan als je hun sterren afpakt. Zo’n game wordt echter nog veel leuker met een paar drankjes op. Weemoedig denk ik dan ook terug aan de dagen dat we nog met vier man samen op de bank Mario Party mochten spelen. Ah, die goeie ouwe tijd.

onbekend

Wat is jouw favoriete Mario Spin-off game? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?