De Rondvraag: Wat is je favoriete Pokémon-generatie?

Pokémon ook wel bekend als Pocket Monsters is een begrip onder gamers. Zeker omdat we de monsters al sinds 1996 proberen te vangen. De franchise is bedacht door Satoshi Tajiri en wordt gemanaged door The Pokémon Company die door Nintendo, Game Freak en Creatures is opgericht. In de franchise moeten de Pokémon-trainers monsters vangen en trainen om hen vervolgens tegen andere monsters te laten vechten. Deze formule blijft succesvol, want er zijn 380 miljoen Pokémon-games verkocht, Pokémon Go is een miljard keer gedownload voor de mobiel, de Trading Cards zijn al 34.1 miljard keer verkocht en er is een anime serie met duizend afleveringen verdeeld over twintig seizoenen. Aan het begin zei ik we, maar ik moet toegeven dat ik nog nooit een Pokémon gevangen heb (ook niet geprobeerd) of een Pokémon-game aangeraakt en daarom heb ik wat hulp nodig. Ik heb daarom aan de redactieleden gevraagd wat hun favoriete Pokémon-generatie is.

Nils pakt zijn 3DS erbij voor de zesde generatie

Pokémon is één van mijn favoriete gameseries aller tijden. Ik heb zoveel goede herinneringen aan vrijwel alle generaties dat het lastig is om een keuze te maken. En alhoewel mijn favoriete Pokémon-games zich in de vierde generatie bevinden, ga ik toch voor de zesde generatie. Op dat moment was ik een jaar of veertien en had ik alle tijd in de wereld om helemaal op te gaan in die games. Dat deed ik ook beslist. Ik heb in de games uit de zesde generatie gezamenlijk ruim 1.600 uur aan speeltijd zitten. De zesde generatie maakte het makkelijk om te beginnen met competitief spelen en nodigde het creëren van communities uit. Vrijwel iedere avond zat ik achter de computer van mijn ouders een Pokémon-stream te kijken, terwijl ik de perfecte Pokémon uitbroedde in de games. In die tijd heb ik door deze games heel veel online vrienden gemaakt waarmee het contact zo’n acht jaar later nog steeds niet verwaterd is. De zesde generatie is ook de enige Pokémon-generatie waarvan ik alle games heb, zoals je kunt zien in de onderstaande foto. De games hebben simpelweg heel veel voor mij betekend, ook al waren ze absoluut niet de perfecte Pokémon-titels.

Jolien heeft een zwak voor de vierde generatie

De eerste Pokémon-game die je speelt, heeft meestal een speciaal plekje in je gamerhart. In mijn geval klopt dat niet, of in ieder geval niet helemaal. Mijn eerste Pokémon-game was namelijk Pokémon Leaf Green op de GameBoy Advance, maar hoe gaaf ik het ook vond. Ik snapte er eerlijk gezegd geen snars van. Ik was zes jaar en begreep nog geen Engels, dus mijn avontuur bestond voornamelijk uit rondjes rennen, omdat ik de gyms niet kon vinden. Twee jaar later was ik wat ouder en wijzer bij de release van Pokémon Diamond en Pearl. Ik wist nu een beetje wat ik moest doen. Gelukkig had ik een zus die het ook speelde en dit keer kon helpen als ik weer eens vastliep. Zo ontdekte ik de regio van Sinnoh en werd uiteindelijk zelfs de champion. Wel met alleen een overpowerede Infernape en voor de rest allemaal level 5-15 Pokémon, maar dat terzijde. De vierde generatie is de eerste Pokémon-game die ik echt gespeeld heb en daarom heb ik een zwak voor deze generatie.

Bram heeft een favoriet team in de vierde generatie

Ondanks dat mijn favoriete console van Nintendo de GameCube was, speelde ik mijn twee favoriete Pokémon games op de Wii en DS. Laten we beginnen met een populaire keuze; Pokémon Platinum. Ik kan mij goed herinneren hoe ik mijn DS verstopte onder mijn kussen, om zo tot in de vroege ochtenduurtjes mij bezig te houden met het vangen van de vele Pocket Monsters. De vierde generatie had een sublieme selectie aan Pokémon. Nieuwe soorten maar ook nieuwe evoluties op bestaande Pokémon. Mijn team in de vierde generatie ken ik als de binnenkant van mijn broekzak. Torterra, Yanmega, Heatran, Gliscor, Toxicroak en Giratina. Het is niet je alledaagse team van vier, maar ik heb ontzettend veel plezier beleefd met deze strijders. Daarnaast kwam ook nog Pokémon Battle Revolution uit op de Wii. De ultieme battle simulator, want om eerlijk te zijn, daarom speel(de) ik Pokémon. Grootste gevechten met de tofste animaties en vuurwerkshows. De vierde generatie heeft dit in overvloed.

Claudia speelt het liefst de vijfde generatie Pokémon-games

Degenen die afgelopen maandag de podcast hebben bekeken, weten dat ik tijdens de meest recente uitzending aan onze kijkers heb gevraagd welke generatie zij denken dat mijn favoriet is. Er zijn een aantal antwoorden gegeven, maar het juiste antwoord zat er niet tussen. Mijn favoriete Pokémon-generatie is namelijk de vijfde generatie, de games Black, White, Black 2 en White 2. Wat ik zo geweldig vind aan deze games, is voornamelijk het verhaal en de personages. Nog nooit eerder had ik in een Pokémon-game zo'n meeslepend verhaal mogen volgen dat je ook echt aan het denken zet. Natuurlijk zijn de Pokémon-games qua verhaal en opzet vrij simpel, maar de vijfde generatie games staken toch ver boven hun voorgangers en opvolgers uit als je het mij vraagt. Ook introduceerde de game verschillende seizoenen, waren het de eerste core series Pokémon-games die in Europa eerder uitkwamen dan in Amerika en bevat de regionale Pokédex van deze generatie games als enige geen enkele Pokémon uit de vorige delen. Daarnaast zijn het ook de enige Pokémon-games met een echt vervolg, wat voor die tijd natuurlijk ook bijzonder was. Ik kan dan ook niet wachten op de Black & White remakes die er hoogstwaarschijnlijk over een paar jaar ook aan zitten te komen.

Wat is jouw favoriete Pokémon-generatie of heb je de serie ook nog nooit aangeraakt? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?