De Rondvraag: Wat is je favoriete zombiegame?

Geplaatst: 2 februari 2022 18:45
Aangepast: 2 februari 2022 20:28

Nu er bijna een nieuwe zombiegame in ons midden is in de vorm van Dying Light 2, is het goed om eens te bekijken welke game nou eigenlijk de ultieme zombie-ervaring kan bieden. In de loop der jaren zijn we natuurlijk overspoeld met games waarin zombies een hoofdrol hebben vertolkt. Misschien dat Dying Light 2 daar een enorm toffe toevoeging aan is, maar hoe denkt onze redactie erover? Welke zombiegame hebben zij hoog op hun lijstje staan? We liepen weer even een rondje over de redactie en vroegen een aantal levenden wat zij van de ondoden vinden.

Eilish laat zombies graag voor dood achter

Pff dat is een lastige. Ik heb zo enorm veel zombiegames gespeeld en ze waren eigenlijk allemaal op z’n minst erg vermakelijk. Maar als het echt gaat om mijn favoriet gaat de strijd toch tussen de Resident Evil-games en Left 4 Dead 2. Vooral Resident Evil 1 vond ik een erg sterke zombiegame, omdat hij voor een game uit het genre erg spannend en verrassend was. Eerlijk is eerlijk: de meeste zombiegames zijn meer een grote slachting dan dat ze spannend zijn. Dat geldt ook wel voor Left 4 Dead, maar het verschil tussen die game en games zoals Dead Island is dat de sfeer zo goed is dat het toch nog wel creepy wordt. En het feit dat het co-op is voegt natuurlijk ook erg veel toe. Ik wil niet weten hoeveel uur ik inmiddels heb zitten in beide Left 4 Dead-games, vooral uit de tijd dat ik op de middelbare school zat. Had ik nu nog maar even veel tijd om Left 4 Dead te spelen.

Kyllian beleeft graag een zombieverhaal in The Walking Dead

Toen ik deze vraag kreeg, was het eerste dat in mij opkwam: ‘ik speel helemaal geen zombiegames’, maar toen ik ging nadenken zitten zombies echt in heel veel games. Als groot fan van Mass Effect zie ik in dat het eigenlijk ook een beetje een zombiegames zijn. De husks, die veel van de vijanden in het spel zijn, zijn eigenlijk al een keer dood geweest. Zo zijn er nog veel meer games op te noemen. Ook schoot me te binnen dat ik wel vaker op een LAN part Left 4 Dead 2 speel. Toen schoot me opeens een game te binnen die om zombies draait en ik heel erg gaaf vond, The Walking Dead van Telltale Games. Die game mixte zombies met een goed emotioneel verhaal. Het verhaal en de zombies werkte hand in hand en veroorzaakte moeilijke keuzes die je als speler moet maken. Lee en Clementine zijn een ontzettend leuk duo als hoofdpersonages en weten goed samen te werken, zelfs onder de constante stress van de zombies. Daarmee heeft het bij mij een plekje als mijn favoriete zombiegame verdiend.

Anita gaat voor The Last of Us

Over het algemeen ben ik helemaal geen fan van zombies, maar kan ik het toch niet laten om af en toe een game te spelen waarin ze rondlopen. Mijn favoriete zombiegame is dan ook The Last of Us. In de game worden ze aangeduid als de geïnfecteerden en is er een heel achtergrondverhaal, waardoor het eigenlijk geen typische zombies zijn. Maar ze zijn eng en lijken op zombies dus dat past bij deze rondvraag. De reden dat ik The Last of Us zo tof vind, heeft eigenlijk niets te maken met de zombies, maar juist het verhaal en de relatie tussen Joel en Ellie. Ik begreep eerst helemaal niets van de hype rondom de game, maar toen ik er eindelijk zelf aan begon, wist het ook mij te overtuigen. Voeg daar nog aan toe dat de gameplay en wereld fantastisch zijn en je hebt een parel van een game. Wel eentje waarbij je als emotioneel wrak achter blijft, maar dat hoort nu eenmaal bij de ervaring. Sindsdien ben ik ook eerder geneigd om andere zombiegames te spelen en kijk ik bijvoorbeeld ook uit naar Dying Light 2.

Bram heeft maar één echte favoriet

Zombies in entertainmentmedia is een voorbeeld van verzadiging. Sinds 2010 lijkt dit concept maar steeds te herrijzen uit het graf en ironisch genoeg gaat het ook nooit echt dood. In games zijn de zombies ook veel te veel aanwezig. Waarom? Dat weet ik ook niet. Ik heb er wel een theorie over waarom zombies zo populair blijven, maar dat is een Opinion-artikel voor een andere keer. Vandaag wil ik het met jullie hebben over de beste zombiegame in gameland. Left 4 Dead 2. Tot deze dag blijft deze game het toppunt van het genre. Met memorabele personages, strakke gunplay en uitstekend uitgewerkte co-op elementen, blijft dit toch een kingpin. Met zowel een grote PvE als een PvP setting, is dit een ware goudmijn gebleken voor Valve. In dit klein stukje tekst kan ik onmogelijk alle pluspunten van Left 4 Dead 2 opnoemen. Ik weet wel een leuk feitje. Back 4 Blood probeerde de kroon te stelen als beste zombiegame, maar faalde daarin vrij radicaal. Sterker nog, sinds de launch van Turtle Rock Studios’ game zijn de spelersaantallen van Left 4 Dead 2 alleen maar gestegen. Ondood en onmogelijk om voorgoed weg te stoppen. Left 4 Dead 2 is de beste zombiegame die ik gespeeld heb.

Zo, dat zijn dus de stellige keuzes van onze redacteuren, maar hoe denk jij erover? Wat is jouw all-time favorite als het aankomt op zombiegames? Laat het ons weten in de comments.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord