De Rondvraag: Wat is je meest felbegeerde PlayStation-game van 2022?

Geplaatst: 5 januari 2022 17:00
-

Het nieuwe jaar is begonnen en dat geldt ook voor Sony, Microsoft en Nintendo. Over de laatste twee grote namen hebben we het de aankomende weken. De verwachtingen voor de PlayStation 5 zijn hoog, want in 2022 komen Horizon Forbidden West, God of War Ragnarok en Elden Ring uit. Dit zijn grote games en dat zijn niet de enige. Dying Light 2, Tiny Tina’s Wonderlands, Sifu, Stray en Gran Turismo 7 staan ook gepland en heel misschien zien we dit jaar Final Fantasy XVI of Final Fantasy 7 Remake Part 2 verschijnen (al lijkt die kans niet erg groot). We weten ook nog niet of er grote verrassingen gepland staan, al verwachten we weer enkele remasters en remakes (maar dat blijft altijd gissen). Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat hun meest felbegeerde PlayStation-game van 2022 is.

Eilish is erg benieuwd naar Elden Ring

Mijn meest felbegeerde PlayStation-game van 2022 is voor nu toch echt Elden Ring. In eerste instantie was ik er niet per se heel enthousiast over, maar na alles dat we de afgelopen maanden te zien hebben gekregen, ben ik toch wel heel benieuwd en wil ik hem echt gaan spelen. Of ik tegen die tijd een PlayStation 5 heb weten te bemachtigen, durf ik nog niet met zekerheid te zeggen, maar anders leen ik die van mijn broertje wel. Als ik de game ga aanschaffen, gaat het namelijk wel echt voor de PS5 zijn. Ik ben sowieso wel echt een fan van fantasy games, maar Elden Ring springt er echt steeds meer bovenuit. De wereld waarin de game zich afspeelt, lijkt me vooral erg interessant. En dat is ook zoals het zou moeten in een goed fantasy verhaal. Ja, ik ben een echte nerd, maar dat is al langer dan vandaag. Ik heb de films van Lord of The Rings niet voor niets al minstens dertig keer gezien.

Celine kijkt enorm uit naar Avatar: Frontiers of Pandora

Ik kijk enorm uit naar de release van Avatar: Frontiers of Pandora. Als fan van de film raakte ik meteen enthousiast, toen ik voor het eerst hoorde dat er een game in ontwikkeling was. De game speelt zich af in hetzelfde universum, waardoor de setting van de game mij al aanspreekt. Daarnaast zien de beelden er prachtig uit wat onmisbaar is voor de wereld en wezens van Avatar. De laatste tijd zien we steeds meer van de game, waaronder nieuwe trailers en uitleg over de ontwikkeling van de game. De exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar ik verwacht dat de game zeker in 2022 gaat uitkomen. Mocht dit zo zijn, dan wordt dit de eerste game die mij heeft overgehaald om zo snel mogelijk een PlayStation 5 in huis te halen!

Patrick kon maar moeilijk kiezen

Jeetje, wat een lastige vraag is dit. Er zijn dit jaar namelijk best wel wat games waar ik naar uitkijk en ook zeker uit het kamp van PlayStation. Dan heb ik het niet eens alleen over de allergrootste titels die ons te wachten staan. Wat denk je bijvoorbeeld van de Kungfu-game Sifu? En ondanks dat ik eigenlijk een pesthekel aan katten heb, kijk ik stiekem toch best wel een beetje uit naar Stray. GhostWire: Tokyo heeft ook zeker mijn aandacht. Toch zijn er van al die games die uit gaan komen slechts twee die er wat mij betreft met kop en schouders boven de rest uitsteken als je kijkt naar hoe graag ik ze wil spelen. Eén daarvan is God of War: Ragnarök. Man, wat heb ik genoten van het eerste deel. Alleen het meest kijk ik uit naar Horizon Forbidden West. Misschien een tikkeltje chauvinistisch, maar het eerste deel was ook mijn favoriete game voor de PlayStation 4. Ik kan niet wachten om met Aloy weer nieuwe gebieden te verkennen en nieuwe, grote mechanische vijanden tegen het metalen lijf te lopen. Voor mij kan het dus niet snel genoeg februari zijn. Tegen die tijd zit ik namelijk waarschijnlijk een tijdje ondergedoken en ben ik onbereikbaar.

Evelien wil een nieuwe wereld ontdekken

Dit is voor het eerst dat ik aan het begin van het jaar echt mee kan gaan in de hype rondom nieuwe games voor de PlayStation. Ik heb namelijk vorig jaar voor het eerst een PlayStation aangeschaft. Maar het is wel een geweldig jaar om mee te beginnen, tenminste voor mij persoonlijk. Ik heb het tijdens de podcast al vaker gezegd, maar ik moet nog steeds Horizon Zero Dawn uitspelen en dit wil ik doen, voordat Horizon Forbidden West uitkomt. Ook Forspoken is een game waar ik erg naar uitkijk. Maar mijn must have voor dit jaar is toch Avatar: Frontiers of Pandora. Vanaf het moment dat ik de trailer voor deze game zag, stond hij op mijn verlanglijstje. De film vond ik al echt geweldig en ik heb dus hoge verwachtingen voor de game. Ik hoop echt dat deze game net zo mooi en goed is als de trailer doet geloven. Ik ben ontzettend benieuwd naar de gameplay en het verhaal. Er is naar mijn idee zoveel mogelijk in deze wereld, dus ik hoop dat ze hier gebruik van maken. Ik kan niet wachten om alle wezens te ontdekken. Dit kan voor mijn echt zo’n game zijn waar ik honderden screenshots neem, omdat het gewoon zo mooi is. Laten we het hopen!

Wat is jouw meest felbegeerde PlayStation-game van 2022? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord